torstai 22. joulukuuta 2016

Aarrekalenteri

Kuten edellisinäkin vuosina, myöskään tänä vuonna me emme ole ostaneet pojille yhtään varsinaista joululahjaa. He saavat niin paljon muutenkin paketteja mummeilta ja kummeilta, ja toisaalta meidän tulee lahjottua niitä ihan tarpeeksi ympäri vuoden. Mutta koska nyt jotain pientä on aina kiva hankkia ja järkätä, niin muutamien kuvakalenterien ja legokalenterin lisäksi meillä on tänä vuonna metsästetty aarteita aina iltapäivisin ruuan jälkeen.

Aarrekalenterista paljastuu aina joka päivä jokin tehtävä sekä tehtävän tekemisen jälkeen saa jonkin "palkinnon". Yleensä se on ollut jotain kivaa tekemistä, jälkkäri ruualle tai jokin pieni tavara. Jouluaaton aarrepussista tulee sitten löytymään jotain sellaista, mitä pojat ovat toivoneet. Tällä kertaa se liittyy aika vahvasti erääseen koirapartioon, jonka hahmoista meiltä sattuu vielä toistaiseksi puuttumaan juuri sopivasti kaksi. Hmmm....


Kalenterin toteuttaminen on ollut itsellekin aika hauskaa, kun on saanut aina iltaisin leikkiä tonttua ja miettiä, että mitä seuraavan päivän pussiin laittaisi. Ostin valmiiksi muutamia pikkuautoja, rusina-askeja, jääkiekkokortteja jne jo joulukuun alussa. Niistä on voinut sitten aina vähän tarpeen mukaan valita kunkin päivän aarteen. Perjantaisin pussukasta on yleensä tullut herkkuja herkkupäivän kunniaksi. Tehtäviä olen kopsannut esimerkiksi eskarilaisten tehtäväkirjoista tai tulostanut värityskuvia netistä. Välillä olen heittäytynyt jopa niin luovaksi, että tehtävänä on ollut lajitella kuivausrummusta sukat, etsiä niille parit ja viedä ne koreihin. Sen jälkeen aarre on löytynyt piilopaikasta, joka on viisi askelta portaista vessaa kohti. 

  
Näin meillä toteutettiin tänä vuonna joulukalenterihömpötys. Tapoja on varmasti satoja, mutta ainakin meidän suunnistajille tämä aarrejahti on uponnut kuin veitsi oivariiniin. Ja uppoaa muuten se iltaruokakin aika haipakkaan, kun sen jälkeen löytää vielä aarteen. Eikä koskaan voi tietää, mitä se pöhkö äiti nyt on keksinyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!