maanantai 7. marraskuuta 2016

Lakossa

Olen ollut shoppailulakossa nyt syyskuun alusta lähtien. Tavoite oli aluksi olla pari kuukautta, mutta nyt olen pidentänyt ajan jo jouluun asti. Aluksi ajattelin, että lakkoilu tulee olemaan haastavaa, mutta toisin kävi. Tämä on yllättävän helppoa! Lakko nyt sinällään ei koske ns. kulutustavaroita eli ihonhoitotuotteita tai esimerkiksi terveyteen liittyviä juttuja. Eikä nyt luonnollisestikaan poikien vaatteita tai tavaroita. Listalla on siis mun vaatteet ja kengät, lähinnä treenivaatteet, joihin olen viime aikoina sortunut vähän turhan usein. 

Lakkoilun etuna on ihan selkeästi ollut rahallisen säästön lisäksi oman vaatekaapin tehokkaampi hyödyntäminen. Eri vaatekappaleita tulee yhdisteltyä monipuolisemmin ja olen taas pitkästä aikaa löytänyt kaapin uumenista vaatteita, jotka ovat olleet vähän unohduksissa. Viime talvena tein aika rajulla kädellä vaatekaapin karsintaa ja jätin sinne vain ne vaatteet, joita oikeasti voisin joskus käyttää. Siispä vaatteiden määräkin on kohtuullistunut viimeisen vuoden aikana. Tuon siivousprojektin jälkeen shoppailu on tullut omalta osaltani paljon enemmän harkinnanvaraiseksi, sillä joka kerta mietin tarvitsenko ihan todella tätä mustaa neuletta, kun niitä on jo valmiiksi olemassa neljä?

Mutta mitä tapahtuu sitten joulun jälkeen? Ei voi millään tietää, hajoaako tämä kaikki ihan käsiin, kun vihdoin on lupa taas ostaa. Tuskinpa. Pihiyden lisäksi jokin ekologinen persoona itsessäni on muuttunut vähän antishoppailijaksi eikä koko kaupoissa kiertely pahemmin enää edes houkuttele. Paha rasti onkin nettikaupat. Help. Ne on niin petollisia ja samaan sarjaan menee kyllä visakortti. Sitä on vaan niin helppo näpytellä tunnusluku ja hups vaan, rahat meni, maksan joskus ja saapumisilmoitus tulee tekstarilla. Tähän olisi toki ratkaisu saksissa, mutta toisaalta visa on kyllä nykyään aika edellytys...hmm. Lakko siis ehkä tähän, joulunkin jälkeen!

Olen kuitenkin tehnyt jo muutaman ostopäätöksen tuolle joulun jälkeiselle ajalle. Uudet treenitrikoot, talvimaiharit ja salikengät. Lisäksi uudet farkut houkuttelee, sillä en ole yli vuoteen ostanut uutta materiaalia housuvarastoon...Toki paljon muutakin olisi ihana ostaa, mutta se kohtuus. Ja tarve. Ja halu. Jos nämä kaikki kolme kohtaavat, ehkä ostopäätöksen tekeminen on ihan okei...


Kuvat: sixdeuce.fi , store.nike.com , vamoskauppa.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!