torstai 4. elokuuta 2016

Vadelmia ja valkosuklaata

Raikas. Sopivan makea. Kesäinen. Täyteläinen. Helppo. 


Siinä viisi adjektiivia, jotka kuvaavat tätä juustokakkua, jonka ohjeen bongasin Valion maitopurkin kyljestä eräänä päivänä ruokapöydässä. Pakkohan se oli testata ja vähän muokata, kuten tyyliin kuuluu. Siis vau, niin hyvää! Vaikka suklaa onkin itselleni nykyään vähän nounou, niin juustokakussa valkosuklaa on aina enemmän kuin jees.

Valkosuklainen juustokakku

sopivasti kaurakeksejä
sulatettua voita

2 prk vaniljatuorejuustoa
1 levy valkosuklaata

vadelmia

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi.
Painele murut irtovuoan (n.20cm) pohjalle.
Notkista tuorejuusto.
Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuuston joukkoon.
Anna hyytyä kylmässä muutama tunti.
Koristele vadelmilla.


Ei siis liivatetta. Ei kermaa eikä lisättyä sokeria. Ei turhia vatkaamisia tai yön yli hyydyttämisiä. Helppoa eikö? Vissiin niitä maitopurkin kylkiä kannattaa sittenkin silloin tällöin lueskella!

Tätä muuten teen ihan takuulla poikien tuleville synttäreille, vink vink.

4 kommenttia:

  1. Tämä pääsee kokeiluun! 👍🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehdottomasti pitää päästä, niin helppoa ja hyvää!

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta. Oli helppoa ja todellakin hyvää �� Korvasin vadelmat mansikoilla ja toimii niinkin!
    Blogiasi on kiva lukea ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätähän voi varioida ihan loputtomiin! Ajattelin seuraavaksi testailla niillä muilla maustetuilla tuorejuustoilla! Kiitos kommentistasi :)

      Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!