keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Aktiivista lomailua.

Ja toki myös vähän löhöilyä ja herkuttelua. Sellainen oli meidän vajaan viikon lomareissu Pohjois-Savoon Tahkon maisemiin. Kulutettiin poikien energiat läheisessä leikkipuistossa päivittäin, pelattiin tennistä ja juostiin urheilukentällä, relattiin uimarannalla ja rakennettiin hiekkalinnoja. Loman loppuhuipennus suoritettiin maanantaina ukkoskuurojen välissä, kun kiivettiin koko sakki Tahkon mäen huipulle. Tai mikälie rinne, vuori, mäki, vaara, don't know. No sinne ylös kuitenkin! Pojatkin jaksoivat tosi hienosti kiivetä itse loppuun asti ja siellä huipulla oli aika mahtavat näköalat syödä eväitä. Joka ilta myös jompikumpi meistä vanhemmista kävi lenkillä ja mökin pihassa lätkittiin sulkkista ja potkittiin palloa.

Tälle lomalle uhmailuista ja kiukutteluista huolimatta täysi ysi!


Meidän porukalle, kun ollaan aika meneväistä sorttia, tällainen tekemisen täyteinen lomapätkä on juuri passeli. Siis toki iltaisin kulutettiin Netflixiä ja syötiin karkkia, mutta kyllä me vanhemmat tarvitaan poikien ohella sitä aktiviteettiä myös lomalle. Ilman mitään turhia paineita tietysti. Tahkolla riitti siis tekemistä ihan hyvin myös näin talvikauden ulkopuolella ja tämä viitisen päivää oli oikein sopiva pätkä olla siellä. Matka Tahkolle oli sekin aika jees kestoltaan. Menomatka tosin kesti 12 tuntia eräiden miesten tennispelien ja juoksuhaasteiden vuoksi, mutta me käytettiin se aika hyödyksi Himoksella polkuautoradalla ja hengailemalla kavereiden kanssa. Kotimatka sitten selvitettiinkin jopa seitsemässä tunnissa, kun pysähdyttiin Kuopion torille herkuttelemaan paikallisilla tuotteilla ja toisen kerran stopattiin vielä Jyväskylässä. Ihan off topic, neljä ja puoli tuntia se matka olisi ilman pysähdyksiä. 

Parin vuoden päästä voisi tehdä samanlaisen reissun, kun pojat on vähän isompia. Sitten voisi lomailuun ujuttaa myös kanoottiretkeilyä, frisbeegolfia, crossipyöräilyä ja vaikka suppailua. Sitä muuten aion mennä perjantaina kokeilemaan. Help!

Mikä Aapo oli sun mielestä parasta meidän lomassa? - Se, kun sai pelata tabletilla.

Entäs Eino, mikä oli parasta? - Se, kun äiti osti meille uudet pikkulegot.

Näin se menee. Prioriteetit kohdilleen!

4 kommenttia:

 1. Huippulomalta kuulostaa. Lapset tosiaan osaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se menee! Voi kun itsekin oppisi arvostamaan myös niitä ihan pieniäkin juttuja :)

   Poista
 2. Hih, ihanat noi poikien kommentit, lapset on kyl just tollasia, ihanan rehellisiä ja aina asian ytimessä <3 Kivan oloinen loma teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä kivaa! Ja ylipäätään koko kesä oli tosi mukava :)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!