tiistai 28. kesäkuuta 2016

Gluteeniton juhannuskakku

Perinteisesti mansikkaista britakakkua juhannukseen! Ainoa ero entiseen luottoreseptiin oli se, että tänä vuonna tein kakun täysin gluteenittomana ja laktoosittomana. Silti kuitenkin yhtä herkullisena ja aika nopeasti kahvipöydästä häviävänä...


GLUTEENITON BRITAKAKKU

Pohja
4 keltuaista
2dl sokeria
2dl perunajauhoja/gluteenitonta jauhoseosta
1tl leivinjauhetta

Marenki
4 valkuaista
1dl sokeria
mantelilastuja

2dl kuohukermaa
Marianne-rouhetta

mansikoita
mintunlehtiä

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Lisää jauhot.
Levitä taikina pellille.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri.
Levitä marenki pohjan päälle ja ripottele pintaan mantelilastut.
Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä.
Anna jäähtyä.
Paloittele pohja osiin ja laita kermavaahtoa ja mansikoita väliin.
Koristele ja hotki.


Itse tein kakun tuplana, sillä syöjiä oli sen verran paljon ettei yksinkertainen annos oli riittänyt mihinkään. Pohjaan olisi voinut lisätä vielä vähän voita, jotta se olisi ollut vielä astetta mehukkaampi. Mutta tällä kertaa kaapista löytyi nämä ainekset, joten ihan hyvin kakku meni alas näinkin. 

Britakakku on se yksi ja ainoa kesäkakku. Pavlova tulee kyllä hyvänä kakkosena, sitä taidan tehdä seuraavaksi kun on taas kakulle aihetta! 

2 kommenttia:

  1. Oi, nam :) varmasti menee kokeiluun myös tämä gluteeniton versio.

    VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!