sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Lelut piilossa

Ympäri kämppää, sohvan alla, keittiön pöydällä, pesukoneessa ja iskän kengässä. Noin niinkuin useimmiten arkena. Iltaisin ja siivouspäivinä (ja vieraiden saapuessa) on meillä kuitenkin yksi sääntö, josta harvemmin luistetaan. Lelut nimittäin siivotaan pois oikeille paikoilleen odottamaan seuraavan päivän leikkejä eivätkä ne jää lojumaan pitkin huushollia. Vai eikö olekin yksi veemäisimmistä asioista astua pimeässä legon tai pikkuauton päälle? Se muuten sattuu aivan järkyttävästi ja ketuttaa sitäkin enemmän. Siksipä kodissa, jossa ei ole varsinaista leikkihuonetta, on lelusäilytys pitänyt kehittää erittäin toimivaksi ja toki myös kodin sisustukseen sopivaksi. 


Meillä siis yläkerta on pyhitetty kokonaan nukkumiselle, joten leikkiminen tapahtuu aina alakerrassa. Poislukien tilanteet, jolloin menen laittamaan vaikka pyykkejä yläkerran kaappiin ja pojat haluavat mukaan ja ottavat parit autot messiin. Lelut sijaitsevat, tai siis lähinnä niiden säilytys, meillä tällä hetkellä portaiden alla olevassa tilassa. Ikean Kallax vai Expedit mikälie on ollut aivan älyttömän huippu valinta lelujen kätkemiseen! Lelut pysyvät omissa laatikoissaan ja niistä voi mielensä mukaan valita legoja, autoja, junia tai vaikka puupalikoita jos huvittaa. Itse vielä tällaisena sairaalloisena organisointihulluna rakastan sitä, että jokaisella lelulla on oma paikkansa. Meillä on myös sopimus poikien kanssa, että lipastosta saa kerrallaan ottaa leikkeihin vain yhden laatikon (legoissa ja junissa kaksi), jotta leikkimisessä pysyy edes jonkinlainen tolkku. 

Lisäksi leluja on tällä hetkellä yhdessä eteisen yläkaapissa, mutta siellä majailee nyt vain pikkulegot ja geomag-magneetit. Isosta H&M Homen pyykkipussista löytyy pehmolelut ja Tellkiddon paperipussista (aika söpis, eikö?) kauko-ohjattavat autot. Olohuoneen puolella olevasta lipastosta löytyy sitten vielä piirustusvehkeet, palapelit, kirjat ja lautapelit. Eli kyllä sitä tavaraa vaan tuntuu riittävän moneenkin paikkaan, mutta onneksi pojatkin jo ymmärtävät ettei kaikkia levitetä samaan aikaan lattialle.


Nyt viikonloppuna pojat ovat alkaneet oikeastaan ensimmäistä kertaa leikkimään majaleikkiä portaiden alla, joten ajattelinkin josko sinne kehittelisi jonkin sortin hengailunurkkauksen. Ehkä täytyy tehdä pitkästä aikaa visiitti  Ikeaan, viime kerrasta taitaa olla aikaa melkein puoli vuotta! Kääk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!