sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Helppo, hyvä ja trendikäs

Ja ei, nyt ei puhuta meitsistä, vaikka niin voisi kuvitella. Heh heh. Vaan tämän kevään hittijutusta eli Oreo-kakusta. Kaikki paikat ovat väärällään niitä Oreo-keksipötköjä ja vähintäänkin joka toisessa blogissa hehkutetaan joko Kinder-kakun tai Oreo-kakun puolesta. Itse kun en ole suklaan ystävä, niin en oikein saa mitään irti joulun tai pääsiäisen suklaahypetyksestä. Siispä kahdesta hyvästä kandidaatista valitsin nyt pääsiäiseksi sen, jota syön itsekin mielummin. Sitruunajuustokakku olisi tietysti ollut takuuvarma pääsiäiskakkuvalinta, mutta päätin nyt mennä vähän outside the box ja olla trendikäs.


Oreo-kakkuun on olemassa varmasti yhtä monta hyvää ohjetta kuin on leipuriakin, mutta Talonpuolikkaan Johannan versio on tässä. Ja kuten lupasin, helppo ja aika hiton hyvä!

OREO-KAKKU

1 pötkö keksejä
50g voita

2 prk kermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
muutama keksi murustettuna

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ja painele irtovuoan pohjalle (n.20cm).
Vatkaa kerma suht kovaksi vaahdoksi.
Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään.
Lisää keksimurut tuorejuuston joukkoon.
Yhdistä juustoseos kermavaahtoon ja kaada se keksipohjan päälle.
Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään ja koristele.

En ole viime aikoina tehnyt liivatteellisia juustokakkuja enää ollenkaan, ja aika hyvin kakun saa pysymään kuosissa ilman pelkoa ällöttävistä liivatekököistä. Vatkaa kerman vain tarpeeksi kovaksi (ei kuitenkaan voiksi asti..) ja tässä tapauksessa myös tomusokeri edesauttaa koossapysymistä. Toinen hyvä kikka on lisätä sitruunamehua tuorejuuston joukkoon. Ilman liivatetta kakku on myös kevyempi ja ilmava, ja sitä pystyy ottamaan isonkin palan. Ja santsata vaikka kahdesti!


Ja voi moro. Olihan tämä kakku aivan järkyttävän hyvää! Itse en niinkään ymmärrä Oreo-keksien ylistämistä, mutta tässä kakussa täysin oikea valinta! Ja muuten, samalla perusaineillahan voi tehdä vaikka minkä makuisen kakun. Taidan seuraavalla kerralla napata keksihyllystä niitä lemppareitani ja tehdä niistä juustokakun tällä ohjeella. Siis tietysti bastogneja..aijai..

Hei vähänkö hyvin sopii tämä kakku meidän sisustukseen! Bueno.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!