lauantai 6. helmikuuta 2016

Tuplakuplassa

Alkuviikosta vietettiin valtakunnallista kaksosten päivää ja mediat huusivat kaksosuuden ihanuutta ja ihmeellisyyttä. Ja onhan se ihanaa ja ihmeellistä, vain harvat ja valitut saavat kokea sen ihmeen, kun kerralla syntyykin kaksi vauvaa. Vauva-aika oli suoraan sanottuna aika arseesta, mutta tällä hetkellä kaksosuus on ihan parasta, mitä voi kuvitella. Nelli kirjoitti mielestäni aivan mahtavan kuvauksen kaksosuuden tuomista eduista ja voin kyllä allekirjoittaa niistä jokaisen. Koen olevani kaksosten äitinä erittäin etuoikeutettu ja onnekas, unohtamatta sitä tosiasiaa, että ennen kaikkea pojat ovat tässä ne etuoikeutetut ja onnekkaat.


Kuitenkin tällä hetkellä fiilis on vähän eri. Meillä ollaan nimittäin sairaana, Eino on ensimmäistä kertaa ever kuumeessa ja ihan down. Nyt mennään jo neljättä päivää pelkkää kitinää ja sylissäoloa ja olen aivan hermoraunio. Ei siinä oikeastaan vielä mitään, mutta kun tuo meidän isoveli on ihan terve pientä nuhaisuutta lukuunottamatta. Ja se vasta rankkaa onkin. Keskiviikkona Aapo oli yksin päiväkodissa, mutta sekin päivä oli ollut yhtä itkua veljen perään, joten loppuviikko oltiin kaikki kolme kotona. Illat on olleet ihan ok, kun mies on tullut töistä kotiin, mutta tuo miekkonen on tälläkin hetkellä töissä, kun deadlinet painaa päälle, joten nämä aamupäivät on ihan järkkyjä. Ja mainittakoon tähän vielä se, että ihmisherätyskellot ovat soineet joka aamu viimeistään klo 6:00 ja mä olen erittäin aamuäreä persoona. Että silleen. Päiväunia meillä on sentään taas pitkästä aikaa nukuttu, joten peukku sille. Muuta hyvää en sitten tässä keksikään...

Kuvitelkaas tämä tilanne. Toinen itkee, yskii, palelee, räkii ja vinkuu syliin. Toinen haluaisi mennä ulos, luistelemaan, pulkkailemaan, lumihommiin, maratonille ja sirkukseen. Voitko jättää sen kitisevän vinkuvan pikkuihmisen sohvalle räkimään ja lähteä finlandiahiihtoon? No et. Voitko makoilla sen kipeän lapsiraukan kanssa sohvalla ja lukea kirjaa, samalla kun toinen vaatimalla vaatii rakentamaan paloasemaa jostain vatun pikkulegoista? No et todellakaan voi. 

Eli negatiivinen asia kaksosten kohdalla on seuraava. Toinen lapsi kipeänä ja toinen ei. Mielummin ottaisin ne molemmat räkänenät kainaloon ja paijaisin ja silittelisin poskesta. Mielummin siivoaisin molempien kyyneliä ruokapöydästä ja kertoisin, että kohta helpottaa. But what can you do. Sen verran kyllä käytin jo veto-oikeutta, että se olen muuten minä, joka menee maanantaina töihin!  
Mutta nämä tilanteet kasvattavat ja tekevät meistä vahvempia vanhempia. Me ollaan niin ansaittu ylistystä ja kiitosta, kun vedetään tätä showta ja ollaan vielä kuitenkin ihan suht täysjärkisiä. Ja tärkeimpänä, meillä on kaksi ihanaa poikaa, jotka pyörittävät meitä ihan kuusnolla. Ja se on pelkästään positiivista.

6 kommenttia:

 1. Paranemisia sinne! Voisiko olla korvatulehdus jos on kovin kitisevä?

  Ja ihan vaan että mulla on lapset isolla ikäerolla...silti jos toinen on kipeä on tilanne suurinpiirtein sama kuin teilläkin. Että ei kai se toisen lapsen sairastaminen kuitenkaan kaksosilla ole sen kummallisempaa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein usko korvatulehdukseen, mutta mitään ei tietysti voi sulkea pois..

   Ja juuri sitä tarkoitinkin, että toisen lapsen sairastelu on tällä hetkellä ainoa negatiivinen asia, jonka kaksosuudesta keksin. Eli sama tilanne olisi jos pojat olisivat eri-ikäisiä. Äh, En osaa enää selittää :D

   Kiitos kommentistasi!

   Poista
 2. Ihana kuva! <3

  Pikaista paranemista! Me sairastimme aina kaksoissikoni kanssa vanhempiemme iloksi yhtäaikaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te olette siis aivan ideaalikaksosia ;) Kiitos, kyllä täällä jo elämä voittaa!

   Poista
 3. Oi oi, tsemppiä sinne, toivottavasti voitte jo paremmin!! Toi kuva on kyl niiin ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin onnistunut kuva :D Voiton puolella ollaan! Itsekin sairastuin vielä sunnuntaina, mutta huomenna jo töihin ja päiväkotiin :)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!