sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Kodin tölkkejä

Purkkihysteriaa. Tölkkimaniaa. Crazy about jars.


Tällä hetkellä kokoelmista löytyy lähes tusina erikokoista purkkia. Kaikki toki siis Riihimäen lasia, yksi vihreä ja muut ovat kirkkaita. Kaksi kannellista ja kaksi suoraa. Ilveksillä ja karhuilla. Osan olen ostanut itse kirppiksiltä, osan saanut lahjana ja osan pelastanut navetan vintiltä. Käyttötarkoituksia näillä on meillä monia ja lisää voisin ottaa koska tahansa. Sellainen iso laakea suorakaulainen 10 litran purkki olisi niin must have! Harmi vaan, että joku muukin on ymmärtänyt näiden arvon ja nykyään pyynnit kirppiksillä on ihan järjettömiä. Juuri näin  alkuviikosta omaa pöytää siivotessani pienen 1 litran tölkin, josta pyydettiin 35e. What?


Haaveena olisi saada portaikkoon koko päätyseinän levyinen hylly, johon saisin kaikki purkkini esille. Mutta arvatkaa vaan, saako herralta tähän lupaa. Nou nou. Seuraavaan kotiin kuulemma sitten! Niin varmaan joo.


Huomaatteko muuten, mistä muusta olen hullaantunut näin kevään korvilla? No jep, en ainakaan tulppaaneista...

10 kommenttia:

 1. Meillä on kanssa äidillä iso kokoelma näitä, en edes tiedä kuinka paljon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Nämä on vaan niin kivoja ja monikäyttöisiä :)

   Poista
 2. Oi, mä tykkään näistä myös! Meiltä löytyy kaksi purkkia, toisessa on sipuleita keittiössä ja toiseen kerään viinipullonkorkkeja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on yhdessä sipuleita! Ja tuikkujen säilytyksessä on muuten kanssa yksi lipaston laatikossa :D

   Poista
 3. Ihania purkkeja! Meillä purkeissa on makaronit, jauhot, sokerit ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa puuttuu vaan näistä kansia, niin en pysty samaan. Haluaisin kyllä! Voi ne näyttäisi niin hienolta hyllyssä :)

   Poista
 4. Meillä on myös Riihimäen lasia, lähinnä pieninä purkkeina. Yksi isokin taitaa löytyä kun pelastin sen naapurin vintiltä. Todella ihania ovat, mutta törkeen hintaisia!
  Kivaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä löytää kyllä välillä ihan sattumalta kohtuuhintaisina tai sitten just nimenomaan sieltä navetan vintiltä olkien seasta!

   Poista
 5. Purkkihimo iski minuun onneksi paljon ennen niiden arvonnousua. Sellaisen ison 10 litran purkin ostin Tammelan torin kirppikselta 10 markalla. Monikäyttöisyydessään aivan loistavia. Skafferi odottaisikin järjestelyinspiraatiota. Hyvää viikkoa! Tuija

  VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!