lauantai 16. tammikuuta 2016

3 x valkoiset

Vaikka olenkin aika pitkälti sielultani ja tyyliltäni mustaakin mustempi, niin Converset kuuluu silti olla musta kyllä valkoiset. Huomasitteko sanaleikin, heh heh.

Toki vaatehuoneesta löytyy muutamat muunkin väriset converset, mutta ensimmäiset valkoiset Conssit saapuivat elämääni viisi vuotta sitten, ja silloin valintana oli All Star Light Hi. Perus All Starsit sain kaksi vuotta sitten tuolta miehenretkulta synttärilahjaksi ja uusimpana tulokkaana kokoelman täydensi nyt alkuvuodesta All Starsien Oxit (saatu DefShopista). Melko täydellinen kolmikko, mutta argh niin haastavat pitää puhtaana. Tapanani on yleensä tehopestä kengät aina syksyllä ennen talvisäilöä, mutta toisinaan tennarit on ihan pakko puunata myös kesken kauden. Vielä toistaiseksi en ole uskaltanut heittää kenkiä pesukoneeseen, mutta olen kuullut senkin olevan ihan hyvä vaihtoehto. Tällä samalla tyylillä muuten mun valkoiset Niket pysyy valkoisina!

Tehokkaimmaksi putsausarsenaaliksi olen havainnut seuraavanlaiset tuotteet ja pesutraditiot. Pohjat ja kenkien kumiset osat pysyvät kiiltävän valkoisina ihmesienen avulla ja näitä osia tulee hinkattua käyttökertojenkin välissä. Sappisaippualla saa tehopestyä yksittäiset tahrat ja tuollainen kynsiharja on ihan supertehokas hinkatessa niitä tahroja. Vanish- ja klooripesut teen siis yleensä kerran tai kaksi vuodessa. Ensin liotan kengät Vanishissa yön yli ja hinkkailen kangasosat niin puhtaaksi kuin vain lähtee. Huuhtelun jälkeen upotan kengät vielä laimennettuun kloriittiin muutamaksi tunniksi ja se on siinä. 


Nuo Lightit alkavat toki olla jo aikansa eläneet ja vähän joka paikasta kuluneet, mutta silti kangas on vielä suhteellisen valkoinen. Lukuunottamatta pientä keltaisuutta kumisten osien lähistöllä, jossa ilmeisesti kengän liimaus on alkanut pettää. Pohjista toki näkee, että Oxit ovat näistä ne toistaiseksi käyttämättömät, mutta muutoin kaikki kolme paria ovat edelleen ihan edustuskelpoisia. Liekö sitten syynä tämä neuroottinen puunaukseni vai ihan yksinkertaisesti kenkien kankaan laatu. Whatever, en malta odottaa kevättä!


Conversekelejä odotellessa!

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tulispa se jo! Mä oon saanu jo talvesta tarpeeksi :D

   Poista
  2. Täytyy keksiä mukavaa puuhaa talven ratoksi. Taidanpa ottaa conversit kotisisäkengiksi niin on ihan kesäfiilis. Terveisin suurtalouskokki 😃

   Poista
 2. Mä nin tarttisin valkoiset tennarit!! Edelliset vagabondit lensivät syksyllä roskiin kenkien levittyä käsiin...Converset olis kyllä aika hyvä vaihtoehto (vaikkakin miehen mielestä maailman rumimmat kengät! ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mies on ihan samaa mieltä :D mutta miehet nyt on välillä ihan pihalla näissä tyylijutuissa ;)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!