perjantai 13. marraskuuta 2015

Vastauksia

Ensinnäkin kiitos kaikille hyvistä ja kinkkisistä kysymyksistä! Tässä nyt kuitenkin jotain vastauksen tynkää teitä askarruttaneisiin asioihin:

Onko sinulla/miehelläsi sisaruksia? 
Itselläni on yksi sisko ja miehelläni kolme sisarusta.

Onko teidän suvuissa kaksosia?
Omassa lähisuvussani ei ole. Miehen puolelta löytyy muutamat.

Milloin olet valmistunut ja kauanko opinnot sulta vei? 
Olen valmistunut keväällä 2012 ja opinnot veivät sen viitisen vuotta.

Mitä blogeja itse seuraat? 
Nykyään aikaa on tosi vähän seurailla oikeastaan mitään blogia aktiivisesti, mutta seuraavat kuuluvat suosikkilistalle: Kolmistaan, Viisikko, Villa Fox, Tickle Your Fancy, Koti Aurorassa ja Mintunmustaa. 

Lukeeko sun miehesi/vanhempasi/työkaverisi sun blogia?
Mies käy toisinaan tarkistamassa, olenko kirjoittanut ihan höpöhöpöjuttuja hänestä. Ei seuraa kuitenkaan mitenkään erityisen aktiivisesti. Vanhempani seuraavat sekä muutama muu lähipiirin sukulainen. Työkavereista ihan yksi tai kaksi tietää blogistani, en ole sitä mainostanut, sillä haluan pitää yksityiselämän erillään työelämästä.

Onko teillä haaveissa lisää lapsia?
Aika näyttää, nyt on kuitenkin hyvä juuri näin. Täytyy myös muistaa, että kaikki ei aina ole omasta tahdosta kiinni.

Mikä on elämässäsi tärkeintä?
Eiköhän se ole tämä meidän perhe. Ja pyrkimys olla onnellinen ja nauttia elämästä.


Muistan lukeneeni, että tämä talo on teille vain väliaikainen ratkaisu, olisi mukava kuulla tulevaisuuden talosta ja suunnitelmista lisää. 
Tämä tosiaan ei ole mikään pysyvä ratkaisu, mutta tällä hetkellä meille oikein sopiva. Meillä on molemmilla tällä hetkellä työpaikat täällä suunnilla, asumme mukavalla alueella ja pikkuhiljaa olemme tehneet kodistamme oman näköisen. Rakennushaaveita meillä toki riittää, mutta tulevaisuus näyttää, mihin päädytään. Voisin tästä kirjoitella kyllä joskus vähän laajemmin, kunhan vain löydän jostain rakosen aikaa...

Olisi kiva lukea teidän häistä. 
Kesällä 2010. Valkoinen mekko, vanha mersu, mansikkakakkua ja paahtavan kuuma päivä. 

Oletko unelma-ammatissasi? 
Tällä hetkellä melkein joo. Mitään selkeää unelma-ammattia mulla ei ole koskaan ollut, mutta olen erittäin tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseeni.

Mikä muu voisi olla ammattisi jos et olisi nyt opettajana?
Luultavasti työskentelisin talouden parissa. Pyörittelisin numeroita, sillä matikka on pop.

Mistä haaveilet?
Kaikesta. Uudesta autosta, poreammeesta, valkoisista hampaista, punapohjaisista korkkareista...

Millaisena näet elämäsi 5 vuoden päästä? Entä 10?
Viiden vuoden päästä painetaan luultavasti entistä kovemmin duunia, autetaan poikia kotiläksyissä, asutaan itse suunnittelemassa talossa ja olen saanut vihdoinkin ne kadoksissa olleet absit takaisin.

Jos pitäisi päättää yksi ruoka ja yksi herkku, joilla elät loppuelämän, mitkä valitsisit?
Ruokana varmastikin savulohisalaatti ja herkkuna suolapähkinät.

Mikä olisi unelmapaikkasi asua? Millaisessa kodissa?
Moderni kivitalo rinteessä, lähellä kaupunkia mutta kuitenkin snadisti maaseudun puolella. 

Oletko jouluihminen? Jos olet, mikä/mitkä asia(t) joulussa on parasta?
Olen ollut aina ennen, mutta nyt on joulufiilis ihan kadoksissa. Joulussa on parasta ehdottomasti joulutortut ja lanttulaatikko. Aijai...

Onko teillä jouluperinteitä?
Perhejoulu ja Tampereen joulutori. Ei sen ihmeempiä. Joulukirkko olisi ihana saada taas jossain vaiheessa takaisin rutiineihin, nyt se on ollut poikien takia paussilla muutaman vuoden.

Millaisia kirjoja tykkäät lukea?
Tällä hetkellä pelkästään lastenkirjoja ja oppikirjoja, mutta jos olisi aikaa, niin lukisin jännäreitä ja elämänkertakirjoja.

Mitä miehesi tekee työkseen? 
Asiantuntijana rakennuspuolella. Sen tarkemmin en paljasta.

Kuinka pitkään olette olleet yhdessä? 
Ensi keväänä tulee täyteen kymppi. Aikamoista.


Miten näet opettajuuden? 
Tää on paha. Opettajan tulee olla innostava, reilu ja luova. Luokassa pitää myös olla tietty kuri, mutta pyrin silti omassa työssäni aina löytämään ratkaisun ilman rangaistuksia. Panostan myös paljon yhteistoiminnallisuuteen ja oppilaiden omaan tekemiseen. Opettajuus on mielestäni ennen kaikkea persoonallisuus- ja luonnekysymys, joten omalla asenteella pääsee pitkälle ja siitä pitää pitää kiinni.

Mikä on viiden tulevan vuoden suunnitelmasi ammatillisesti? 
Vakituinen virka on tietysti se, mihin tähtään. Omalla alallani se on kuitenkin nykyään aika suuri haaste, mutta ehkä lisäpätevöitymisen kautta sekin asia helpottuu.

Entä yksityiselämässä? 
Pysyä tässä. Nyt on kaikki niin kuin pitää, joten miksi muuttaa mitään?

Kuinka pidät yhteyttä ystäviisi kiireisen arjen keskellä? 
What's appilla :D

Kuinka saat omaa aikaa?
Pyytämällä. Käyn viikossa vähintään kolmesti jumpassa tai salilla. Kaupassakin tulee silloin tällöin käytyä yksin ja iltaisin, kun lapset nukkuu ja mies on jäähallilla, silloin otan ihan omaa relaa.

Mitä opiskelet tällä hetkellä? 
Sain juuri yhden opintokokonaisuuden suoritettua, joten tällä hetkellä en mitään. Mutta ensi vuonna jatkan luultavasti vielä eteenpäin. Ja siis erityispedagogiikkaa.

Onko haasteellista olla nuori opettaja?
Toisaalta on ja toisaalta ei. "Nuorena" opettajana kokee ehkä enemmän suorituspaineita ja näyttämisenhalua. Toisinaan koen myös, että vanhemmilta kollegoilta tulee kieroja katseita, kun en teekään ns. oppikirjojen mukaan. Mutta hyvänä puolena koen, että multa löytyy aika paljon energiaa tehdä monenlaista ja mulla on aika tuore näkemys asioihin, jolloin työskentely on monipuolisempaa. En silti kylläkään koe olevani nuori opettaja. Olen valmistunut ihan tavoiteajassa ja siitäkin on jo kohta neljä vuotta. Ja hei, mä ymmärrän niiden oppilaiden huumoria ja saatan itsekin välillä heittää vähän kuha-vitsejä...

Mikä on osoittautunut haastavimmaksi opettajan työssä?
Tämä pätee ehkä kaikkeen työhön, mutta yksityiselämän ja työelämän erottaminen toisistaan. Helposti tulee tuotua kotiin töitä, vaikka pyrin aina tekemään kaikki suunnittelut yms koululla. Myös erilaiset oppilaiden ongelmat valitettavan usein jäävät mieleen pyörimään ja niistä on toisinaan vaikea irtautua kotona.

Entäs äiteydessä?
Äitiydessä haastavinta on ehdottomasti koko äitiys. Vauva-aika oli haastavaa, uhmaikä on haastavaa, teini-ikä tulee olemaan haastavaa. Mutta niinhän sen kuuluu mennäkin, äitiys on haastavaa hommaa! Mutta myös siis aivan valtavan ihanaa!

Entäs pitkäaikaisessa parisuhteessa?
Ehkä haastavinta tällä hetkellä on löytää sitä yhteistä aikaa ja toisen huomioimista arjen keskellä. Vähän turhan usein unohtaa koko parisuhteen, kun on aina kiireessä ja kaikki on niin rutinoitunutta. Mutta yritämme kuitenkin säännöllisesti käydä treffeillä ja viettää aikaa kahdestaan, vaikka ne treffit olisi sitten sohvalla riisipuurolautasten kera telkkaria katsellen. 

Siinäpä ne. Tälle viikonlopulle on luvassa messupyörimistä Kädentaidot -messuilla sekä pientä projektia vessapaperirullien kanssa. Nyt kutsuu kuivat pyykit kuivausrummussa, jonka jälkeen menen tuonne sohvalle miekkosen viereen "katsomaan" jääkiekkoa. 

Mukavaa viikonvaihdetta!

8 kommenttia:

 1. Mä en tiennyt että olet opettaja. Must parasta koulussa oli se että oli sekä iäkkäämpiä että nuoria opettajia. Siis siinä tulee oppilaalle mukava tasapaino :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se varmasti on! :) olen mä mielestäni joskus siitä täällä puhunut, kun kerran sitä osattiin kysyäkin. Mutta toisaalta en halua myöskään tehdä siitä numeroa.. ;)

   Poista
 2. Kiitos vastauksista :) Olisi tosiaan kiva muuten lukea teidän talohaaveista ja suunnitelmista ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä saisi kyllä hyvän tekstin aikaiseksi! Mutta aika asettaa vaan rajoitteita tässä elämässä :D mutta lupaan, kirjoitan siitä heti seuraavaksi, kun saan inspiksen päälle!

   Poista
 3. Kivoja vastauksia! Mulla myös vessapaperirullia hamstrattuna, onkohan samat suunnitelmat...!? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ehkä ;) jännityksellä odotan, mitä saat niistä aikaiseksi!

   Poista
 4. Messuilu on loistavaa pään nollausta! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppupäivä onkin kyllä mennyt ihan nollana, oon ihan puhki ;D

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!