lauantai 10. lokakuuta 2015

Finaalissa

Siis miten loppuun voi ihminen parissa kuukaudessa mennä? Sähän vaan opetat niitä muksuja ja kerrot niille yleismaailmallisia asioita biisoneista ja diftongeista. Ei se nyt voi olla niin kovin rankkaa opettaa murtolukujen supistamista tai suunnistuskartan karttamerkkejä. Sulla on viikossa 25 tuntia töitä ja kehtaa valittaa, että olet väsynyt ja ihan puhki. Sun työ ei oo edes älyllisesti kovin vaativaa eikä sun tarvii tuoda töitä kotiin. Et sä vaan oo oikeutettu valittamaan,  jos pääset perjantaisin jo yhdeltä töistä.

Ja vatut. Saa koittaa ihan itse kestää raivoavia murkkuja ja kaikkitietäviä vanhempia. Senkus korjaat kaikki 75 fysiikan koetta ja kirjoitat oppilaiden tukipaperit kuntoon määräaikaan mennessä. Saat myös kestää kollegoja, jotka katsovat kieroon tapaasi opettaa verbien aikamuotoja. Ja aivan vapaasti saat niiden kahenkytäviiden tunnin aikana suunnitella tulevat tunnit ja tehdä kaikki tarvittavat esivalmistelut tuleville tunneille. Ainiin ja toki siis ne kaikki wilmamerkinnät, joita vanhemmat vaatimalla vaatii jokaisesta tunnista. Järjestä myös muuten ne kirjaston kirjat äläkä vaan unohda, että lupasit päivittää koulun kotisivuille uusia kuvia.

Teepäs nämä ja valita sitten, että ensi viikon loma on ihan syvältä ja opettajat on yhteiskunnan loisia.


Mä olen kuule mun unelmatyössä ja teen tämän kaiken ihan mielelläni. Mutta silti voin myöntää, että syyslomaa en ole koskaan vielä yhtä paljon kaivannut kuin nyt.

Ja koska olen tunnollinen työntekijä, niin luonnollisestikin eilen illalla nousi kuume ja aloitan loman makaamalla sohvalla viltin alla. Että siinä selitystä angstille.

8 kommenttia:

 1. Pikaisia paranemisia! Mulla oli kanssa ennen lapsia tapana aloittaa lomani flunssassa, kuinka ärsyttävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eiköhän tässä olla pikkuhiljaa voiton puolella. Kai se on vaan joku alitajuinen reaktio kaiken sen stressin purkamiseen :D

   Poista
 2. Mä niin tiedän tunteen! Itekki odottanut syyslomaa ihan hullunlailla. Tsemppiä, ja koita parantua pian, ettei koko loma mene sairasteluhuin!!! Terkuin ope, joka tekee eka vuotta töitä oman luokan kans

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten tämä syksy on voinutkin olla niin tuskainen :D ei vaan, nyt on ollut niin paljon kaikenlaista hässäkkää, että loma tuli enemmän kuin tarpeeseen! Tsemppiä jatkoon ja ihanaa lomaa :)

   Poista
 3. Opettajan työ on varmasti huomattavan paljon raskaampaa kuin mitä ulkopuoliset kuvittelevat. Pitääko sun ihan tosiaan kertoa jokaisesta tunnista vanhemmille Wilmassa? Kuulostaa rankalta! :/ Nauti nyt lomasta, toivottavasti paranet mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jotkut vanhemmat haluaisi palautetta lähes joka tunnista, mutta olen kyllä sanonut etten lähde siihen touhuun. Hyvä jos muistan kerran päivässä sinne jotain merkkiä laittaa :D mutta kuten tyyliin kuuluu, vähän karrikoiden tykkään kirjoittaa ;)

   Kiitos Anniina, kyllä elämä alkaa jo voittaa!

   Poista
 4. Voi harmi, että kuume iski. Onneksi sinulla on hyvää luettavaa, joka sopii hyvin sisustukseennekin. Viimeisin Läckberg on mustakantinen ja kaiketi hyytävin kaikista. Pokkaripino sinua varten valmiina, kun jäät koukkuun. Meillä on feng shuin tuulet puhaltaneet ja olen ihan naatti, mutta pää nollaantunut kiitettävästi. Pääsimmepä tänään eroon Expeditistäkin. Lomaa! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todellakin hyvää luettavaa! Ja mikä parasta, se nimenomaan näyttää myös nätiltä :)

   Rentouttavaa lomaa myös teille Tuija, nollataan nyt ihan kunnolla ja lähdetään maanantaina uudella innolla työhön!

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!