maanantai 21. syyskuuta 2015

WC-remppa, joka lähti ihan vähän käsistä...

Alunperin piti vaihtaa vain peili ja välitila. Sitten päätettiin maalata myös takaseinä. Lopulta kävikin niin, että miehen purkuhommien jälkeen paikoilleen jäi vain vessanpönttö ja kaapiston runko. Ja kaakelit nyt lattiaan tietysti. Hupsista vaan, lähti vähän lapasesta! Mutta lopputulos on aivan mahtava, ihan eri luokkaa, mitä edeltävä oli. Valitettavasti lähdettiin tekemään remppaa taas niin kovalla sykkeellä, että ne perinteiset ennen -kuvat jäi ottamatta. Yksi kuva löytyi kuitenkin arkistoista, josta saa vähän käryä siitä, mistä lähdettiin liikkeelle. 

Vessassa oli siis ennestään yksi yläkaappi, peili, allastaso ja -kaappi, pönttö sekä irtokalusteista hyllykkö. Peilin yläpuolella oli ihan perus loisteputkivalo ja katossa plafondi. Välitila oli laatoitettu ja kaikki seinät sekä katto valkoiseksi maalattu. Pöntön taakse liimailin joskus puuta esittävän sisustustarran. Vessa oli siis ihan tavallinen, halvalla tehty, asiansa ajava koppi.


Ja välivaiheessa, kun kaikki turha romu oli irroitettu, pohdimme vielä tason väriä sekä altaan muotoa. Ehdottomasti altaaksi tulisi tason päälle tuleva malja-allas, joka olisi suorakulmion muotoinen ja olemassaoleva hana säilytettäisiin. Välitilaan pohdittiin rosterilevyä, lasia tai laminaattia sekä vielä mietiskelimme kaapin ovien pintaa.


Ja tässä lopputulos! Aika makea ja oikeastaan juuri sellainen, millaiseksi tilan alunperin kuvittelinkin. On mulla aikas taitava remppamies täällä omasta takaa! 


Takaseinä maalattiin ensin mustalla ja muut seinät sekä katto valkoisella. Takaseinään levitettiin maalauksen jälkeen Tikkurilan mustaa Tunto Kivi -struktuurimaalia. Kaikki listat maalattiin uudestaan valkoisella. Allaskaapin taso ostettiin Ikeasta, samoin kuin välitilan levy. Peili löytyi Kuljun Kartanon (ehdottomasti käymisen arvoinen paikka muuten) alehyllystä, ja kehykset maalasimme itse ruskeasta mustaksi. Peilin yläpuolella oleva valaisin on myös Ikeasta ja malja-allas löytyi viimein Bauhausista. Koukut, hana ja wc-rullateline olivat jo ennestään olemassa, kaapinovet tilasimme mittojen mukaan Kalustetukusta.

Lopputulos omasta mielestäni täysi kymppi. Aika hyvin tälleen ihan omin pikku kätösin tehty vessaremppa, joka nyt vähän paisui ja sai suuremmat mittasuhteet. Mutta mitä sitä nyt ei tekisi sen eteen, että myös vessassa viihtyy. Olen kuullut puhuttavan, että joku viihtyy siellä aamuisin vähän liiankin hyvin, kun pitäisi olla laittamassa muksuja hoitoon. Ihan nevöhöörd tää tällanen. 

12 kommenttia:

 1. Ihana! Tuota kivimaalia on suunniteltu meidänkin vessaan, näyttää kyllä todella hyvältä! Iski kauhea remppakuume! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tuli kyllä tosi hieno! Meillä mies vielä lopuksi hioi sen pinnan pystysuorilla vedoilla, jolloin se kontrasti tuli vielä erityisen hyvin esille. Ei muuta kuin remppaamaan ;)

   Poista
 2. Vallan ihastuttava! Ihan teidän näköinen ja paljon persoonallisempi kuin aikaisempi. Mulla on ihan hirveä remonttikuume koko ajan.. :D
  ps. löysitkö sen repun mitä aikaisemmin haaveilit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on niin meitä! ;)

   Ainiin reppu! Joo oon itseasiassa ostanut yhden täydellisen repun, voisinkin postata siitä vaikka ihan lähiaikoina!

   Poista
 3. Hieno! Toiset ne tekee ja toiset (kröhöm..) vain haaveilevat. Mikä oli suurin piirtein budjetti tässä rempassa? Milloinkohan mekin.. :P

  -jules

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin haaveiltiin pitkään ja lopulta päätettiin sitten tehdä :D Budjetista on tosi vaikea sanoa mitään, mutta varmaan siinä 400e-500e tähän saatiin uppoamaan!

   Poista
 4. Vautsi ompas hieno!! Tyylikäs! Kelpaa käydä kakkalla :D

  VastaaPoista
 5. Huippuhieno lopputulos! Tuo takaseinä on niiin hieno, ja allas myös. Otitteko siis kokonaan sen pienen yläkaapin pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin? Joo se pieni yläkaappi lähti kokonaan veks ja tilalla on nyt siis koko seinän levyinen peili ja sen päällä valaisin. Siitä oli tosi hankala saada kuvaa, kun vessa on aika pieni, mutta siis nyt on kaappitilaa vain tason alla. Ja se on meille ihan riittävästi :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Tulkaa hakemaan maalipurkkien jämät ;D jossain kohtaa pakko kyllä tehdä toi yläkerrankin vessa uusiks...

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!