maanantai 20. heinäkuuta 2015

Sunny morning

Aamulla on mulla tapana avata sälekaihtimet aamupalaa syödessä, kunhan ollaan ensin jaksettu heräillä. Siinä näkee aika hyvin tulevan aamupäivän suunnitelmat eli lähdetäänkö aamupalan jälkeen suoraan pihalle, tehdäänkö retki johonkin suuntaan vai ollaanko ihan sovinnolla sisällä ja kannetaan legolaatikot olohuoneeseen. Viime viikolla oli onneksi useampana aamupäivänä mahdollisuus loikata aamupuurolta suoraan terassin ovesta ulos ja nauttia siitä kesästä. Helteet tosin edelleen loistivat poissaolollaan, mutta silti pihalla tarkeni hyvin shortseilla ja meitsi keikisteli jopa biksut päällä, yrittäen epätoivoisesti saada vähän väriä pintaan.

Samaa kaavaa olen noudattanut tänä aamuna ja pakko se on uskoa, että aurinko paistaa. Kunhan tässä saadaan aamutoimet tehtyä, niin avaan oven ja päästän pojat vapauteen. Itse otan aamupäiväkahvin terdelle mukaan ja nappaan kainaloon ristikkolehden. 


Laitoimme alkukesästä pihamme täysin suljetuksi eli lisäsimme aidattomaan kohtaan vielä portin. Viime kesänä tonttia laitettiin siis reunustamaan pensasaita ja verkkoaita, mutta silti pojat löysivät aina sen ainoan kolon, josta pääsi autokatoksen kautta omasta pihasta pois. Nyt on sekin mahdollisuus blokattu ja pojat voi aivan huoletta päästää jopa keskenään pihalle touhuamaan ja itse löntystää paikalle omassa tahdissa. Toki poikia täytyy edelleen vähän valvoa, vähintäänkin sisältä ikkunoiden kautta, sillä ikinä ei voi tietää, mitä sällit keksivät. Tajusivatpa he heti portin laiton jälkeenkin, että pääseehän sisäkautta edelleen naapureiden pihalle ja autotielle. Terassin ovesta vaan sisälle ja pääoven kautta ulos. Tosi kiva..


Ehdottomasti parasta kesässä on vesileikit. Autopesula, kenkäpesula, traktoripesula, äitipesula, ihan kaikesta saa aikaiseksi pesulaleikin. Toinen kova juttu veden kanssa läträtessä on maalaaminen, ja siinäkin vain taivas on rajana, kun etsitään maalauskohdetta. Vesipyssyjä en halua enkä suostu pojille vielä hankkimaan, sen verran olen pyssyleikkejä vastaan, että meillähän ei mitään sotataisteluja vielä leikitä. Vettä suihkuttavat pallot sen sijaan ovat ihan ykkösiä! Itse uiminen on jäänyt kaiken tämän jalkoihin eikä meidän huippuhienossa design-altaassa ole tänä kesänä uitu kuin vain muutaman kerran. Yksi äitivalaskin eksyi kerran sinne helletuskissaan, mutta muuten on sen suhteen ollut kyllä aika hiljaista.


Isillä ja pojilla on lomaa jäljellä vielä pari viikkoa ja itselläni yksi viikko enemmän, joten on tässä aikaa vielä puuhata kaikenlaista. Loppuviikosta lähdetään taas reissun päälle ja tänään saan viettää luksusaikaa itseni kanssa, kun lähden oikein Tampereelle asti shoppailemaan. Kylppäri- ja vessarempat on valmiina sekä kesän pakolliset hommat eli mm. matonpesut ja ikkunanpesut on jo nekin hoidettu eli jospa nämä viimeiset lomaviikot ihan vaikka vaan lomailtaisiin! 


Tämä tässä on muuten Aapo, meidän perheen linssilude. Äiti ota kuvaa musta, ota kuva mun kengästä, ota kuva mun sormesta, hei määkin haluun kuvaan!

2 kommenttia:

  1. Ihania poikia! Tulista tänne pohjosemmaksikin lämmintä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne, kun sille päälle sattuvat ;) Ehkä se kesä sieltä vielä tulee sinnekin!

      Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!