perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kakkujen kakku

Omiin TOP5 -kakkuihin lukeutuu ihan ehdottomasti Britakakku. Väliin kermavaahtoa ja mansikoita, päälle vähän minttua ja se on siinä. Yksinkertainen on kaunista ja ennenkaikkea parhaimman makuista. Muita vitoseen pääseviä suosikkeja ovat amerikkalainen juustokakku, valkosuklaajuustokakku, mutakakku sekä daimkakku. Näitä on siis meillä aina mitä luultavimmin tarjolla, jos kutsu käy synttäreille tai muihin juhliin. Tässä napsahtaa nyt kuitenkin luotto-ohje Britakakkuun, jota tein meidän hääpäivänä viime viikolla.


Britakakku mintulla ja mansikoilla

Pohja

3 keltuaista
1 muna
1,5 dl sokeria
100 g margariinia
0,25 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Marenki

3 valkuaista
0,75 dl sokeria

kermaa
mansikoita
mintun lehtiä


Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa keltuaiset, muna ja sokeria vaahdoksi.
Lisää voi ja maito.
Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet.
Levitä taikina pellille.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri pienissä erissä edelleen vatkaten.
Levitä marenki pohjan päälle.
Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Leikkaa pohja neljään osaan ja täytä välit kermavaahdolla, mansikoilla ja mintun lehdillä.
Älä kerro kenellekään, että teit kakkua vaan syö se salassa. Saatat muuten jäädä ilman...

2 kommenttia:

Kiitos, kiva kun kommentoit!