maanantai 27. heinäkuuta 2015

Asuntomessujen parhaat

Veimme perjantaina vauhtikaksikon mummille ja pappalle viikonloppuhoitoon ja lähdimme miehen kanssa pitkästä pitkästä aikaa kahdestaan yhtään mihinkään. Ensimmäinen  pysäkki oli Vantaan asuntomessuilla. Alunperin meillä ei ollut tarkoitus mennä koko messuille ollenkaan, mutta kun saimme liput messuille Passiivikivitalojen kautta, niin sinne suunnattiin. Ja hyvä että mentiin, nyt on ideapankki taas täydempi ja täydellisempi suunnitellessamme meidän seuraavaa taloa. Ja aika yllättäen yllätin myös itseni, sillä innostuin lähinnä vaaleaa puuta ja pehmeitä värejä sisältävistä kodeista. Ou mään, kuvat kertokoon.

Moni messuilla käynyt oli kokenut asunnot pieniksi ja ahtaiksi sekä persoonattomiksi. Itse olen kuitenkin osittain eri mieltä, sillä talot heijastivat kyllä omasta mielestäni juuri tätä päivää. Yksinkertaista, tehokasta ja toimivaa. Kohteissa neliöt oli otettu tehokkaasti käyttöön ja tilat oli tehty helposti muunneltaviksi ja moneen makuun sopiviksi. Ne oli ihan oikeiden ihmisten ja perheiden koteja eikä niinkään kohahdusta ja ihmettelyä aiheuttavia loukkoja, joilla yritetään väkisin päästä sisustuslehtien kanteen. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, tietysti.


Alueena Vantaan Kivistö oli hyvinkin viihtyisä ja asuntomessualue oli paikka, jossa hyvin voisin kuvitella asuvani. Tontit nyt olivat luonnollisestikin melko eriarvoisia riippuen siitä, sijaitsiko tontti kaaren sisä- vai ulkokehällä. Ympäristö oli tehty ainakin näin mukakaupungistuneen maalaisjuntin mielestä hyvin toimivaksi ja varsinkin lapsiperheille sopivaksi. Kulkuyhteydet oli hyvät joka suuntaan ja alueelle näytti olevan rakenteilla myös ihan niitä peruspalveluja neuvolasta lähikauppaan. Myös rakennusasioissa hyvinkin kriittinen mieheni oli aika mehuissaan alueesta ja messukohteista. Ja taatusti muuten kyseenalaisti ja argumentoi useaakin rakennusmenetelmää. Siinä sitten seisoin vieressä ja mietin, että huh huh, meidän rakennusprojektista tulee sitten joskus muuten aika tuskaa... 

Mutta mitä uutta ja ihmeellistä sieltä messuilta sitten jäi käteemme ylihinnoiteltujen voileipien ja tekopirteiden esittelijöiden lisäksi?

- kodinhoitohuoneen sijoittelu yläkertaan erilleen alakerran pesutiloista. Aivan loistava idea, ainakin itselläni pyykkihuollossa kaikkein ärsyttävintä on se puhtaiden pyykkien raahaaminen takaisin yläkertaan vaatekaappeihin. Ehdottomasti tämä idea käyttöön!

- liukuovet vessoissa ja yleisissä tiloissa. Tätä ratkaisua on mietitty itsekin jo ennen messuja ja meidän tulevassa kodissa on suurella todennäköisyydellä kyllä liukuovia.

- keittiön välitilana ikkuna. Miksi keittiön pitäisi aina sijaita sisäseinää vasten? Joku rakenteellinen seikka siinä varmaan on, mutta itse lämpenin tälle ajatukselle aika huolella. Myös yläkaapit saavat jäädä tulevassa kodissa unholaan. 

- lastenhuoneen jakaminen liukuovella. Tämä olisi ihan älyttömän toimiva ratkaisu, varsinkin näin kaksosperheessä. Pojat olisivat samassa huoneessa, mutta tarvittaessa heidät voisi myös erottaa ja molemmat saisivat omaa rauhaa. Tämäkin idea käyttöön!

- betoniportaat ja lasikaiteet. Mies ei ole muista puhunutkaan koko messujen jälkeen. Eli ilmeisesti meiltä löytyy tulevaisuudessa myös betoniportaat. Ja on ne munkin mielestä ihan törkeen siistit!

- sauna ja pesutilojen sijoittaminen erilliseen siipeen. Ja siitä se ajatus sitten lähti ja nyt piirretään kovaa vauhtia jo pohjapiirustuksia...

- ulkovuorauksena leveä vaakalaudoitus. Taas miehen topkolmoseen menevä juttu, aika hyvä kakkosvaihtoehto rappaukselle!

- vaalea puu. Juuri, kun ollaan eliminoitu meidän kodista kaikki puun värinen, nyt haluan sitä lisää. Ja paljon. Ja joka puolelle. Perus-muija.

Eli miltä meidän tuleva talo sitten näyttää, kun se joskus rakennetaan? Ei mitään hajua, mutta kuume on kova eikä siihen taida auttaa yhtään, että käytiin asuntomessuilla...

6 kommenttia:

 1. Meillä on liukuovet.... eieieieieiei! Ei enää ikinä! :D tai ei ainakaan pienten lasten kanssa :D

  Ikkuna keittiön välitilassa olisi ihana! Muistelisin että pari vuotta sitten loma-asuntomessuilla sitä oli käytetty valtavasti ja se toimi tosi ihanasti!! ♡

  Ja vaalea puu! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah mä sitten taas ajattelisin, että meillä ne toimisivat aivan mainiosti! :D No sen näkee sitten, haaveitahan nämä vasta ovat ;)

   Poista
 2. "perus-muija" :D Putosin! :D Ja tunnistin myös itseni tuosta ytimekkäästä kuvauksesta. :)
  Ihana tiivistelmä messuista ja ensimmäistä kertaa ihan vähän houkuttaisi päästä katsomaan kohteita. :) Kylpyhuoneinspiraatiot lähinnä kiinnostaisi omaa tulevaa remonttia varten, niistä on ollut aika vähän kuvia blogeissa (tai sitten on vaan mennyt ohitse).
  Mukavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naisillahan on oikeus muuttaa mielipiteitään vähintään kerran päivässä, eikö? ;D Paula Viisikko-blogissa keräsi vessoista kuvakavalkadin, kannattaa tsekata se! Me tehtiin juuri kylppäriremppa, joten en tainnut ottaa yhtään kuvaa kylpyhuoneista :D

   Kiitos kommentista Jessica ja mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 3. Liukuovet on kyllä käteviä kun ne jakavat tilat hyvin. Olisko ollut Villa Tiger tai sinne päin, oli lastenhuoneet jaettu just liukuovilla, toimii! Perinteiset ovet eivät tuossa tarkoituksessa toimisi lainkaan.

  Mä tykkäsin messutarjonnasta kun suurin osa taloista oli kompakteja, kuten nykyään rakennetaan. Totuus on, että mitä enemmän tilaa on, sitä enemmän talo maksaa.. ja kompaktimassa voi asua lasten muutettua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mäkin peukutan liukuoville! Meillä oli lapsena mun siskon kanssa yhteinen iso huone, joka sitten jaettiin keskeltä seinällä. Siinäkin olis ollut liukuovisysteemi aika bueno!

   Ja asiahan on juurikin noin, miten sanoit! Kompakti on tätä päivää ja siinä saa aika paljon kaikkea melko tiukallakin budjetilla. Tietysti jos on varaa laittaa se puoli milliä, niin sitten onkin ihan eri asia ;D varsinkin jos haluaa pitää sijainnin hyvänä, niin jostain on karsittava. Tällä hetkellä tekisin mielummin pienen ja tehokkaan talon hyvälle sijainnille kuin ison ja mahtavan kartanon keskelle ei mitään :)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!