tiistai 30. kesäkuuta 2015

Tuplat

En ole halunnut koskaan pukea poikia täysin samanlaisiin vaatteisiin. Silti vaatteiden pitää olla mätsääviä ja ostankin pojille vaatteet aina pareittain. Yksittäiskappaleita ei siis juurikaan tule ostettua, tai jos ostan, niin sitten metsästän sille jollain tavalla parin. Täysin identtisiä vaatteita ei ole meidän jätkillä siis koskaan nähty päällä, paitsi nyt kesällä uimatouhuissa.

Uikkarit ja Crocsin purjehduskengät ovatkin tähän mennessä ainoat, jotka olen itse hankkinut identtisinä. Ja nämä molemmat vielä tässä viikon sisään. Crocsit sieltä varastomyynnistä ja Villervallan uikkarit viikonloppuna paniikkiostoksilta Ideaparkin Ballotista. Joka paikasta oli jo uikkarit lähes loppuunmyyty, mutta onneksi Ballot pelasti, vaikkakin jouduin pakkoraossa ostamaan sitten pojille samanlaiset. Oma vika, mitäs kuvittelin, että talvella hankitut Popin uikkarit vielä mahtuisivat...


Toki meiltä löytyy harmaita collareita, pikkuhousuja, sukkia ja aluspaitoja tuplana ellei jopa triplana, ja onpa ulkohousutkin täysin samanlaiset. Mutta jos näistä identtisistä vaatteista nyt jotkut eksyvät samaan aikaan päälle, niin muut vaatteet onkin sitten eri paria. Jos molemmilla on ne harmaat collarit, on paidat eri väriset. Toisella on ulkotakkina punasävyinen ja toisella sininen, kun molemmilla on mustat housut. Uikkarit nyt on ihan pakostakin välillä samaan aikaan päällä, mutta silloin lippikset ovat luultavimmin eri väriset. Niin se vaan menee, meidän poitsuja ei tuplavahinkona liikenteessä nähdä.

Nyt varmasti moni jo ajattelee, että miksi tällainen nipotus? No ensinnäkin, meillä ei asu kaksoset vaan veljekset. Ja toiseksi, koen tärkeäksi kasvattaa pojat omiksi yksilöikseen lokeroimatta heitä siihen perinteiseen kaksosmuottiin, jossa lapset puetaan täysin samalla tavalla. Joidenkin korvaan saattaa kuulostaa tylyltä torjua kaksosuus sen ihmeellisyyden, ainutlaatuisuuden ja spesiaalisuuden takia. Onhan se etuoikeus saada kaksoset, vai miten se meni? En kuitenkaan ole raskausaikaa lukuunottamatta missään vaiheessa kokenut poikia kaksosiksi, vaan he ovat olleet jo alusta lähtien veljekset, jotka ovat täysin eri puusta veistettyjä.


Luonnollisesti tulee tilanteita, joissa kaksosuus tulee esille. "Onko teillä lapsia? Joo on meillä kaksi kohta kolme täyttävää poikaa, he ovat siis kaksoset." "Meillä on kaksoset, joten tarvitsen näitä kurahousuja kahdet koossa 104!" Jne. Mutta meillä arjessa kaksosuutta ei tuoda esille mitenkään erityisesti. Meillä nyt sattuu olemaan kaksi samanikäistä lasta.

Ja ettei nyt kukaan vain ota tästä itseensä, niin kaksosuus on aivan mahtavaa. En sillä. Enkä missään nimessä katso kieroon niitä vanhempia, jotka pukevat lapsensa samanlaisiin vaatteisiin. Ollaan me siskonikin kanssa oltu lapsena välillä ihan identtisissä kuteissa, vaikka ei ollakaan kaksosia. Itse en vaan osaa pukea noita kahta tuholaista täysin samanlaisiin, koska he ovat niin täysin erilaiset.

Miltä kuulostaa? Olenko ihan pöljä?

6 kommenttia:

 1. Tosi ihanat nuo kengät! :) Meillä kans tosi harvoin täysin samanlaista päällä! Sisävaatteissa ei pikkuvauva-ajan jälkeen oo varmaan kertaakaan ollut. Ulkovaatteissa enenmmän tulee yhdennäköisyyksiä, pojilla on samanlaiset "nahka" rotsit, koska ne oli niin ihanat mut oli vaan yhdenlaisia. Lippikset on myös samanlaiset koska alesta. Tennarit myös samanlaiset, koska ei olut jäljellä kuin sinisiä. Joskus ulos lähdettäessä huomaankin vasta liikkeellä, että oho nyt pojilla on ihan samanlaiset vaatteet, mut sille ei sit voi mitään ja ei se silloin tällöin haittaa. On kivaa kun on jtn mätsäävää ja sit sitä ihan omaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samoilla linjoilla siis ollaan! Se kyllä joskus harmittaa ihan älyttömästi jos löytää jotain tositosi kivaa ja sitten siitä on just se yksi ja ainoa väri. Mutta oon huomannut, että usein sitten saattaa tyttöjen puolelta löytyä vastaava esim keltaisena tai punaisena! Vinkkinä vaan, koska shoppailen pojille aika paljon myös sieltä vastakkaiselta osastolta ;)

   Poista
 2. Jaan samat ajatukset. Ajattelen myös aina tyttöjä vaan siskoksina ja sananakin kaksoset tuo puistatuksia :D Pukeutumisen suhteen olen vieläkin höllempi. Yksittäiskappaleita vaatteissa on meillä paljon, myös nyt hankitut juhlamekot on erilaisia, kuten myös isoimmalla siskolla on omanlaisensa mekko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis se sana jo lokeroi ihan liikaa ja pojat aina ärsyttävästi kategoroidaan sen kaksosuuden vuoksi. Ennakkoluuloja ei siis pysty kyllä millään välttelemään! Mutta kiva kuulla, etten ole ainoa, joka on tätä mieltä :)

   Poista
 3. Olen tätä nyt kohta kaksi vuotta miettinyt. Siis sitä, mitä pahaa siinä kaksosuudessa on..? Tai siinä sanassa, niin kuin joku tuntuu ajattelevan. Minullakin siis on kaksoset.:) tyttö ja poika, ehkä sen vuoksi eivät niputu niin helposti yksiköksi? Enenmän ajattelen pojiksi tai tytöiksi kutsumisen lokeroimisena! Mutta tästä näköjään voi niin eri tavoin ajatella. En kyllä minäkään pue lapsia samanlaisiin vaatteisiin (tai vahingossa joskus on saattanut olla samat releet). Mutta niin kauan kuin vanhemmat ne vaatteet valitsevat lasten puolesta, niin lokerointiahan se pukeminen on aina.:)

  -jules

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olet ihan oikeassa, että vanhemmat ehkä tiedostamattaan joka tapauksessa lokeroi lapsensa! Itse vaan koen kaksoset -sanan jotenkin outona omaan suuhun, enkä tykkää yhtään että puhutaan meidän pojista esimerkiksi päiväkodissa kaksosina. Helposti käy kuitenkin niin, että koko ajan sitten ajatellaan poikia juuri yksikkönä ja puheessa ilmenee vain ainoastaan ne *sukunimi*:n kaksoset eivätkä Aapo ja Eino. Tiedän vain tosi monia kaksosia, jotka on pienestä pitäen aina ajateltu parina, joten ehkä sieltä nämä "negatiiviset" tunteet kumpuavat. Tiedän myös yhdet kolmoset, joissa he esittelivät itsensä aina yhtenä kolmosista. Juuri tätä haluan välttää ja kasvattaa pojat omina itsenäisinä yksilöinään. Niin paljon kuin se nyt on mahdollista :) Eri tilanne olisi ehdottomasti, jos kaksoset olisivat eri sukupuolta, jolloin rinnastamista toiseen tuskin niin paljon tulisi.

   Itse siis kaksosuudessahan ei mitään vikaa ole, päinvastoin!

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!