keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Yhtenä iltana

...mentäisi ei nukkumaan. Yhtenä iltana kuunnella tuulia vaan. Ja niin edelleen. Se fiilis, tiedättekö, se välittyy näistä kuvista.

Me ollaan monena iltana menty vielä suhteellisen myöhään, ainakin lapsiperheen aikataululla, ulkoilemaan. Ollaan käyty pyöräilemässä, leikitty hiekkalaatikolla tai pelattu sählyä. Ja juotu iltakahvit hiekkalaatikon reunalla. Näin iltaisin luonto on jotenkin todella kaunis ja hiljainen, kun kaikki muut alkavat ilmeisesti olla jo iltapuuhissa. Mahtavat naapurit ihmetellä, että siellä ne kaahot taas valvottavat lapsia eivätkä ymmärrä lasten kasvatuksen päälle mitään. Hahah, me väsytetään lapsia!

Pojilla on näin valon lisääntyessä rytmi siiirtynyt koko ajan myöhäisemmäksi ja nukkumaan käydään vasta lähempänä yhdeksää. Päiväkodissa nukutut päiväunet myöhästyttävät nukahtamista entisestään eikä siihen taistoon kannata todellakaan lähteä kovin aikaisin. Entinen hiljaisuus talossa kello puoli kahdeksan onkin muuttunut hiljaisuudeksi kello yhdeksän! Eikä siinä sinänsä ole mitään vikaa, jokainen hetki on vain enemmän aikaa poikien kanssa, mutta tällä tyylillä se kuuluisa oma aika jää melkoisen minimaaliseksi. Toki tässä nyt eletään jo ihan viimeisiä työviikkoja, joten kyllä sitä jaksaa herätä aamulla vähän vähemmilläkin yöunilla. Sillä minähän en karsi siitä hetkestä hiljaisuutta enkä siis painele nukkumaan heti poikien perään.

Mutta kevätilta, auringonlasku ja kaksi touhuavaa pojankoltiaista. Siinä ei paljoa häiritse ojaan ajot pyörillä, hutilaukaukset sählypelissä tai hiekanmurut lenkkareissa. Ihan parasta aikaa!


Mut hei mites tuo meidän nurmikko. Pitäisköhän sille näyttää jo pikkuhiljaa leikkuria? Ja ehkä Einollekin pitäisi pukea housut oikeinpäin jalkaan..No mitäs pienistä, kohta on kesä ♥

6 kommenttia:

 1. Meillä on vauvasta asti molemmat menny nukkuun klo 9. Ärsyttäs mennä aiemmin kun monesti käydään vaikka kaupassa kasilta jne :) Mutta jokaisella perheellä on toki oma rytmi että en nyt sitä tarkoittanu :D Tutun lapset meni joskus jo kuudelta nukkuun. Meillä herätään silloin päikkäreiltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki jokaisella perheellä on oma rytminsä! Meillä ollaan tähän asti menty aina kahdeksaan mennessä nukkumaan, paitsi tietysti vauvana, ja se on ollut meille sopiva. Tämä myöhäisempi aika tuntuukin siksi niin "oudolta", mutta toisaalta vaihtelu virkistää ;)

   Poista
 2. Rauhallisen kevätillan tunnelma huokuu nuista kuvista. Oot taitava kuvaaja! :) En kiinnittäny huomiota pitkään nurmikkoon tai väärinpäin puettuihin housuihin, kun ei semmoset oo olennaisia juttuja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Anniina, koko ajan harjoittelen enemmän, kunhan vain sitä aikaa olisi ;) Mutta ihan totta, eihän se pikkujutut ole olennaisia!

   Poista
 3. Kevätilloissa on huumaa, jota haluaisi varastoida itseensä. Olisi ihania hetkiä, joihin palata vähemmän hyvinä päivinä. :) Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin! Näistä hetkistä saa ihmeellisesti voimaa :) Viikko enää!

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!