keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Mustaa ja valkoista

Meidän sisustuksen perusteet ovat kahdessa värissä; mustassa ja valkoisessa. Kaikki kalusteet sohvia lukuunottamatta ovat tällä hetkellä joko valkoisia tai mustia, samoin seinät. Myös sisustustekstiilit ovat pääsääntöisesti harmaan ohella myöskin mustia tai valkoisia. Vaatekaapistani löytyy lähinnä mustia, valkoisia ja harmaita vaatteita eikä meidän astiakaappikaan kovin paljon värikkäämmältä näytä. Uskokaa tai älkää, myös mustissa saippuapulloissa oleva saippua on aina valkoista. Freak.

Mustavalkoinen värimaailma on helppo. Siihen on helppo lisätä jokin tehosteväri ja kuvioita sekoittelemalla saa elävyyttä pintoihin. Eräs sisustussuunnittelija sanoikin kerran, että yhdessä huoneessa voi olla tekstiileissä enintään 11 eri kuviota, meidän makuuhuoneesta löytyy jo 9. Eikä se silti näytä levottomalta. Siispä musta ja valkoinen yhdessä, se vain toimii. 

Kun puhutaan sisustustekstiileistä, suosikkina on ehdottomasti Marimekko. Oli kuosi sitten mikä tahansa, mustavalkoisena se vain toimii. Yhtä tiettyä suosikkia Marimekon kuoseista ei itselläni ole, mutta astioissa Siirtolapuutarha ja Räsymatto ovat ykkösiä. Ostan useasti kankaat Marimekosta ja ompelen niistä itse tyynynpäällisiä tai verhoja, nytkin kaapissa odottaisi kaksi kangasta, kunhan vain keksin mitä niistä teen. Toinen kestosuosikki on Ikean mustavalkoinen raitakangas, jota saa naurettavan halvalla ja on ihan älyttömän hyvännäköistä. Sitäkin löytyy jemmasta, metri ja toinenkin.

 kuvat: marimekko.fi

Meidän tyyli kalusteissa on sekin melko mustavalkoinen; selkeää, suoralinjaista ja modernia. Inhoan kaikkia ylimääräisiä koukeroita enkä voisi kuvitella ns. maalaisromanttista tyyliä omassa sisustuksessa. Erilaiset hempeät kukkakuviot, ornamentit ja kullanväri ovat myös kieltolistalla, ei kolahda sitten yhtään. Meillä on sinänsä onnellinen tilanne, että ollaan miehen kanssa tyyliltämme aika samanlaisia eikä kalusteiden valinta yleensä tuota riitoja. Uuden sohvan valinta sen sijaan aiheuttaa pientä erimielisyyttä, kuten tiedätte, mutta onneksi tässä on vielä aikaa ylipuhua herra pois huonoista ehdotuksistaan.

Myös siis vaatekaappi on täynnä mustaa ja nykyään myös valkoista. Jossain kohtaa ostin pelkkiä mustia vaatteita ja pukeuduin kuin mikäkin mustaleski, mutta nyt olen pikkuhiljaa tuonut kaappiin väriä valkoisen muodossa. Heh heh. No löytyy sieltä siis myös harmaata ja farkkua, mutta värien suhteen kaappi on tosi tylsä. Ainoa asia, jossa teen poikkeuksen, ovat urheiluvaatteet, ja niissä saa olla väriä ja särmää. Sieltä osastolta löytyy muuten jopa pinkkiä! Tänään meillä töissä vietettiin keltaista keskiviikkoa ja itse pukeuduin kokomustaan. Mutta vaatteiden väri ei silti korreloi mielentilan kanssa eli mieli on kaikkea muuta kuin musta, vaikka meillä edelleen 2/4 sairastaa.

Tämä mustavalkoisuus on mennyt jopa niin pitkälle, että kaikki meidän lastentarvikkeetkin ovat olleet mustavalkoisia. Rattaat, sitteri, rintareppu, kaukalot ja jopa pyöräilykypärät ovat kaikki olleet mustia, valkoisia tai harmaita. Poikien vaatteissa sen sijaan väriä riittää eikä me nyt olla alettu nipottamaan leluissa tai pakasterasioissa. Joku järki sentään on pidettävä matkassa.

Jos siis mietitte meille jotakin uutta sisustukseen liittyvää esinettä tai vastaavaa, ei voi mennä kauheasti metsään, jos se on joko musta tai valkoinen. Tai no harmaakin kelpaa, onhan se sentään virallisesti väritön...

4 kommenttia:

  1. Mustavalkoisuus vaan toimii! Ja se ikean kangas! Meilläkin kaapissa viitisen metriä xD

    VastaaPoista
  2. Oletko tutustunut Kesällä kerran -blogiin? Hengenheimolaisesi. 😉 Värikästä pääsiäistä! Tuija

    VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!