tiistai 7. huhtikuuta 2015

Keittiön kevät

Vietimme kuluneen pääsiäisloman ihan vain kotona, joten kaikelle pienelle puuhastelulle jäi hyvin aikaa. Yksi niistä ikuisuusprojekteista on ollut keittiön kaappien siivoaminen niin sisältä kuin ulkoa. Kaapit ovat olleet ihan järkyttävässä epäjärjestyksessä ja hyvä kun on uskaltanut yläkaappeja edes avata ilman pelkoa siitä, mikä muovikippo sieltä tällä kertaa lentää päin näköä. Karsin myös rankalla kädellä kaiken turhan pois ja yksinkertaistin koko keittiön sisustusta.


L-mallisen keittiön hyviä puolia ovat ehdottomasti lasku- ja työtilojen runsaus. Tämä on meille jo kolmas L-keittiö ja rakastan vain tuota nurkkaosaa, johon saa tehtyä jonkin kivan "asetelman". Tällä hetkellä keittiössä sisustuksen pääroolissa ovat ehdottomasti kahvinkeitin ja kahvikone. Ensinnäkin ne miellyttävät ulkonäöllisesti silmää ja toiseksi niitä käytetään meillä päivittäin. Myös blenderi saa olla esillä käyttökertojen vuoksi. Muut keittiön pienkoneet olen sopuisasti tunkenut yhteen alakaapeista, kuten myös toisinaan esillä olleet puurojauhot, kauhat ja keittokirjat.


Keittiössä ei ole tapahtunut viime aikoina mitään ihmeellisiä muutoksia. Tasolla olevat esineet nyt vaihtelevat välillä paikkoja ja tekstiilit luonnollisestikin vaihtuvat lähes päivittäin. Keväistä ilmettä tuovat maljakossa majailevat mustikanvarvut sekä ylitsepursuava hedelmäkori. Keittiöön, kuten en muuhunkaan kämppään, en tuonut nyt mitään tehosteväriä, ja perustelut ovat samaa luokkaa kuin muutenkin viime aikoina. Ei ole ollut aikaa ja halusin kapinoida pastellisävyjä vastaan. 


Ainoa täysin uusi asia keittiön tai oikeastaan ruokailutilan puolella on verhotangosta roikkuva pallovalosarja. Ostin pallurat ja ledvalot pari viikkoa sitten Tampereella olleesta Mega Outletista, jossa sisustusliike Sellofaanin osastolla sai tehdä uniikin valosarjan valitsemistaan väreistä. Ihan menisi mielestäni aidoista Paul-serkun palloista! Ruokapöydän ananas (tai mikälie) tuo myös hippasen kevään fiilistä ikkunoista tulvivan valon lisäksi.


Keittiön puolella olen nyt alkukevään aikana tehnyt aika isoa inventaariota astioiden osalta. Laitoin kaikki värilliset Teemat myyntiin ja nyt yritän päästä eroon KoKo -astiastosta. Jos muuten kiinnostaa ruskeat ja vihreät KoKot, niin pommita viestillä! Tarkoitus olisikin tässä pikkuhiljaa muuttaa kaikki astiat mustavalkoisiksi (yllätyys..) ja keskittyä ainoastaan valkoiseen Teemaan ja Marimekon Oiva -sarjaan. Teema ja Oiva sopivat mielestäni aika kivasti yhteen ja ovat ajattomia ja joka tilanteeseen sopivia. Toki kaapit ovat vielä väärällään muumimukeja, joista en vielä ainakaan toistaiseksi ole valmis luopumaan. Vaikka kyllä tekisi mieli laittaa ne lihoiksi, sillä laskin kerran, että niissä on rahaa kiinni sellaiset vaatimattomat 500e...Myöskään juhla-astiastosta eli Pentikin Vaniljasta en kyllä luovu, sillä vaikka käyttökertoja on sille tullut todella vähän, on sillä kuitenkin ihan älytön tunnearvo.


Tässä siis meidän keittiötä vol. kevät 2015. Kuten olen tainnut jo monesti ennenkin sanoa, en mitenkään erityisesti rakasta meidän keittiötä, mutta näillä pienillä jutuilla siitä saa kyllä ihan silmää miellyttävän. Tason ja kaapinovet haluaisin kyllä vaihtaa, mutta johtoporras on asiaa sen verran jyrkästi vastaan, että ehkä pärjään. Onhan meillä kuitenkin näitä kaikkia muita kivoja projekteja tiedossa...

6 kommenttia:

 1. Todella kaunis keittiö teillä!

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä teidän keittiö on oikein kiva ja viihtyisä! :)

  VastaaPoista
 3. Viihtyisä keittiö. Jos haaveena on jossain vaiheessa myydä koti, niin en ehkä lähtisi keittiöön sijoittamaan. Ajatellen, että nyt keittiön ilme on kivan neutraali ja monia miellyttävä - jokainen voi sitten itse tehdä muutoksia jos siltä tuntuisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Enkä usko, että jaksaisimme edes lähteä mihinkään keittiöremppaan. Tämä saa kelvata niin kauan, kun tässä asutaan :)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!