maanantai 23. maaliskuuta 2015

Talonpuolikkaan tulevaisuus

Vaikka talonpuolikas on tällä hetkellä meidän koti, se ei tule olemaan sitä tulevaisuudessa. Joillekin saattaa tulla ehkä yllätyksenä, mutta ostaessamme tätä paritalon puolikasta, emme ostaneet tätä itseämme varten tai välttämättä edes omiin tarpeisiimme. Toki sillä hetkellä (ja nytkin) talonpuolikas oli meille sopiva ja varsin kelpo koti asustaa, mutta tämä on kuitenkin vielä aika kaukana siitä, mihin tähtäämme. Ostimme talonpuolikkaan siis aivan puhtaasti jälleenmyyntiä ja voittoa ajatellen.


Meidän ainainen haave on ollut omakotitalo. Talon ulkomuoto, sijainti ja koko ovat vaihdelleet vuosien varrella aika reippaastikin, mutta silti perusajatus on pysynyt  samana. O-ma-ko-ti-ta-lo. Tällä hetkellä seuraavan unelmien talon sijainti alkaa hahmottua ja myös ulkomuoto on kokenut tietynlaisen varmistuksen. Sijainti sen tarkemmin saa vielä pysyä salaisuutena ja meidän omana tietona. Myös aikataulu tälle uudelle haaveelle on vielä täysin auki, mutta vähintään ensi syksyyn on odoteltava, jolloin tulee se kaksi vuotta täyteen talonpuolikkaassa. 

Olemme tämän asunnon ostamisen jälkeen tehneet jos jonkinmoista pientä remonttia. Kaikki seinät maalattiin, laattoja lukuunottamatta, ja parille seinälle laitettiin tapetti. Keittiössä uudistettiin välitila, kaappien vetimet ja valaistus. Ikkunalistat vaihdettiin alakerrasta ja lattialistat maalattiin. Myös portaat muuttuivat männynruskeasta harmaiksi ja piha laitettiin uuteen uskoon. Näiden kaikkien muutosten jälkeen asunnon arvo on noussut huomattavasti, kun taas muutostöihin meni meidän laskujemme mukaan noin kymmenes hinnan noususta. 


Pyrimme remontoidessa ajattelemaan tulevia ostajia. Neutraalia, mutta kuitenkin pikkuisen säväyttävää, joka erottaa talonpuolikkaan muista vastaavista markkinoilla olevista kohteista. Yksi asunnon haastavimmista tekijöistä on kirsikan värinen lattia, jota emme kuitenkaan aio vaihtaa. Uusi asukas saakoon sitten tehdä lattialle mitä tykkää, me emme lähde siihen projektiin. Koko talossa kun on joka huoneessa märkätiloja lukuunottamatta tämä sama punertava lattia. Josta en muuten tykkää itse sitten yhtään. Toinen seikka, joka kaipaisi lisää muutosta, mutta jonka aiomme sivuuttaa, on keittiö. Nyt ei vaan riitä aika eikä kiinnostus, unelmieni keittiö saa edelleen odottaa.

Seuraavana muutoskohteena ennen mahdollista myyntiä on kuitenkin talon pesutilat ja wc:t. Värimaailmaltaan kylppäri ja vessat ovat jo ihan täydelliset, eli niistä löytyy harmaata ja valkoista laattaa. Päivitys kuitenkin nykyaikaan on tervetullut ja saunan ajattelimme maalata mustaksi tai savunharmaaksi nykyisestä kuusipaneloinnista. Pieni pintaremontti alkaa ensimmäisenä alakerran vessasta, johon vaihdetaan valaistus, peili sekä seinille tehdään jotain jännää. Myös peilin viereisestä kaapista hankkiudutaan eroon ja avohylly korvataan ehkä umpikaapilla. Ehkä.


Realismia on kuitenkin se, että tässä asutaan ainakin vielä vähintään se puoli vuotta, luultavasti pidempään. Senkin takia halutaan tehdä talonpuolikkaasta edes pikkuisen enemmän meidän näköinen, jotta viihdymme täällä myös tulevat hetket. Mitä sen jälkeen tapahtuu, on vielä meillekin täysi mysteeri. Eli sori, ei vieläkään tämän enempää vinkkejä tulevaisuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!