tiistai 3. maaliskuuta 2015

Olohuonehaaveita

Kenellekään tuskin on jäänyt epäselväksi tässä viime aikoina, että kaipaan kipeästi uutta sohvaa? No voin kertoa, että sen lisäksi tekisi mieli laittaa koko olkkarin sisustus uusiksi...Mutta meillä on tässä kevään ja kesän mittaan tulossa yksi jos toinenkin remonttijuttu ja pihanlaitto, että taidan saada tyytyä vain siihen uuteen sohvaan. Ajattelin kuitenkin kerätä itselleni muistiin (ja miehelle vinkiksi) muutamia juttuja, joita meidän olohuone mielestäni kaipaa.

No ensinnäkin se sohva. Olemme vissiin vihdoinkin päässeet yhteisymmärrykseen siitä, että meille tulee avokulmasohva. Itse olisin halunnut u-sohvan ja mies kaksi erillistä sohvaa, jossain vaiheessa mietittiin jopa kulmasohvaa tai divaania. Tärkein juttu sohvaa mietittäessä oli se, että koko perhe mahtuisi samaan aikaan sohvalle löhöämään eikä toisia tarvitse töniä sieltä alas tilanpuutteessa. Emme myöskään missään nimessä halunneet enää sitä perusmallista kolmen istuttavaa sohvaa, vaan jotain uutta. Siispä olemme päätyneet kompromissina avokulmasohvaan. Pientä kiistaa aiheuttaa edelleen värivalinta, sillä itseäni houkuttelisi kovasti joko valkoinen tai vaaleanharmaa kangassohva, kun taas mies himoitsee mustaa nahkasohvaa. No luultavasti tässäkin asiassa päädytään kompromissiin ja sohva tulee olemaan joko tummanharmaa tai musta, ja siis kankaalla eikä nahalla.

Toki uusi sohva tarvitsisi kaverikseen myös uuden sohvapöydän ja maton. Sohvapöytävaihtoehtoja onkin vain yksi ja ainoa, Hayn Tray. Kuvitelkaa se nyt tuohon avokulman keskelle. Täydellinen! Nykyisen nukkamaton tilalle haluaisin ehdottomasti villamaton ja vielä jonkin kuviollisen. Tällä hetkellä klassisen ruutu- tai raitakuvion lisäksi kiehtoo aikalailla marokko -tyyliset matot, mutta ehkä pitkällä juoksulla perinteinen ja simppeli kuviointi saattaa voittaa. Olohuoneeseen pitäisi tietysti ostaa myös uusi valaisin ja se olisikin Petri Seurin Kube harmaana.

No jotta lista ei loppuisi tähän, saattaa jossain vaiheessa olla aiheellista ostaa myös lisää istumatilaa. Varsinkin, jos nyt joskus tässä muutettaisiin isompaan asuntoon ja sitä kautta isompaan olohuoneeseen. Yksi lepakkotuoli meiltä jo löytyy ja olen miettinyt kovasti sille kaverin hankkimista, mutta toisaalta haluaisin pitää sen kauniina itsenäisenä yksilönä. Perinteisiä nojatuoleja en osaa meille kuvitella, mutta esimerkiksi tupakkatuolit tai moderni keinutuoli olisivat aika passeleita meidän tyyliin, unohtamatta nyt tietysti Artekin nojatuolia 400, joka keikkuu haluantahdon -listalla varmasti ikuisesti. Yksi himotuslistalla oleva kaluste olisi muuten Barcelona -tuoli, mutta ehkä tuoli ei saa maksaa enempää kuin meidän tämän hetkinen auto, joten haaveeksi jää. Tai ehkä laitan loton vetämään...

artek.fi, kodin1.com, ikea.fi, designsisustus.com, knoll.com, netanttila.com

Ainoa fakta, minkä tiedän on se, että uusi sohva meille tulee. Milloin se sitten päättää saapua, on vielä täysi mysteeri. Mutta tavoite on, että poikien kolmeveekemuilla vieraat saisivat jo istua uudella sohvalla...

4 kommenttia:

 1. Mä haluan uuden kodin. Uuden sohvan. Uudet lamput ja uudet matot jajajajaja. Tää haluamisen lista on loputon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin haluan vaikka mitä! Mut jospa me aloitetaan nyt tosta sohvasta ;D ja btw, haaveilu on täysin tervettä ja sallittua!

   Poista
 2. Haaveita pitää olla ja aina joku niistä toteutuu. Välillä kun pysähtyy miettimään, ehkä nopeamminkin kuin on uskonutkaan. Onnellista sohvan odotusta :)

  VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!