keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Vuoden '14 parhaat

Blogit täyttyvät alkuvuodesta aina edellisen vuoden kertauksella ja parhaimpien hetkien muistelulla. Itse päätin näin materialistina lähestyä asiaa vähän eri tavalla, nimittäin kertaamalla viime vuoden parhaimmat ostokset ja hankinnat. Joissakin blogeissa olenkin tämän tyyppiseen lähestymistapaan törmännyt ja pidin sitä sen verran mielenkiintoisena, joten apinoidaan nyt sitten. 

Huonekalu ja lamppu
Ehdottomasti uusi ruokapöytä. Pohjanmaan Zoom -pöytä on ollut kaikintavoin  aivan täydellinen ja täyttänyt kaikki mahdolliset odotukset, niin käytännön mutta myös esteettisyyden kautta. Ja se lamppu. Ruokapöydän Hektar. Joo Ikeasta. Joo halpa. Mutta niin meitä!


Kengät
Tähän on moniakin ehdokkaita, mutta ehkä voiton vie kuitenkin Niken freet ja vielä nämä viimeisimmät, valkoiset. Hyvät jalkaan, nätit ja sopivat moneen käyttötarkoitukseen. 

 
Vaate
Tähän on pakko valita kaksi, paita ja housut. Paidoista paras ostokseni viime vuonna on ollut Crockerin farkkupaita. Ihan vain sillä perusteella, että käyttökertoja ja -tapoja on sille kertynyt huima määrä. Housuista ehdoton ykkönen käyttökerroilla laskettuna ovat olleet Dieselin tummansiniset farkut.


Laukku
Syksyllä Zarasta löytynyt pikkusalkku on ollut todellakin jokaisen euron arvoinen. Olen käyttänyt laukkua lähes päivittäin ja se sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Ihan selkeästi siis vuoden paras laukkuhankinta!

 
Elektroniikka
Nyt on paha. Kahvikone, telkkari vai puhelin? En osaa päättää, ehkä kuitenkin puhelin.  Tai kahvikone. .ääh liian vaikea!


Auto
Pakkohankinta töihin paluuni vuoksi, joten siinäpä se. Ei mikään täydellinen yksilö, mutta pääsee sillä eteenpäin. Ja vähän taaksekin päin.


Esine
Viime vuonna ei ihan kauheasti tullut tehtyä varsinaisia sisustuksellisia esinehankintoja, jotka olisivat jääneet sen kummemmin mieleen. Askon Nets hedelmäkori on yksi harvoista esineistä, jonka muistan ostaneeni ihan puhtaasti tarpeeseen, mutta jonka ulkonäkö miellyttää silmää kovasti. Toinen lempparijuttu on H&M Homen seeprapurkki, aivan superihana!


Vaatelöytö
Viime vuonna tein paljonkin hyviä löytöjä, mutta yksi parhaista on ehdottomasti tämä KappAhlin alekorista syksyllä löytynyt sifonkinen paitapusero. Hintaa taisi paidalla olla noin 5e ja sitä on kyllä käytetty sen edestä vähintäänkin jo triplasti. Keinokuituahan tämä on, mutta ah niin ihana!


Löytöjen löytö
Päätetään listaus oikein löytöjen löytöön. Kesällä kirppispöytää siivotessa bongasin tämän pikkuisen pinnatuolin naapuripöydän alta ja kotiutin sen 3ella. Vähän mustaa maalia pintaan ja pientä tuunausta, niin tuolista tulee ihana pieni lisäys poikien huoneeseen.


Paljon tuli taas viime vuonna hankittua yhtä sun toista, mutta ehkä kuitenkin suurin kulutushysteria alkaa olla mennyt ohi. Nykyään tulee mietittyä ostoksia paljon tarkemmin ja turhia huteja yritän välttää viimeiseen asti. Toivottavasti sama meno jatkuu tänäkin vuonna, ainakin tammikuinen ostoslakko piti! Tai no pojille jotain pientä saatoin ihan vahingossa tilata hennesiltä, mutta ne menee sitten ensi kuun laskutukseen... Eräs tuttuni on lupautunut ostolakkoon juhannukseen asti. Siihen en pysty, mutta voin yrittää välttää ylimääräisiä tarviinhaluanpakkosaada -kohtauksia...

8 kommenttia:

Kiitos, kiva kun kommentoit!