torstai 5. helmikuuta 2015

Aina ei vaan onnistu.

Tässä kevään korvilla on moniakin tekosyitä leipoa kaikkia ihania herkkuja. Tuon herkuttelun merkkipäiväsuman aloittaa helmikuussa tämä Runebergin päivä, jota vietetään ties mistä syystä. Ainakin silloin saa syödä torttuja! Meillä mulla onkin ollut tapana leipoa aina helmikuun viidenneksi päiväksi Runebergin torttuja ja niillä ollaan sitten herkuteltu ja venytetty vatsaa taas joulun jälkeen. Täytyyhän sitä olla valmiina vastaanottamaan ystävänpäiväleivokset, laskiaispullat ja pääsiäismätöt. Vappuna ollaankin sitten jo ihan ready syömään ämpärillinen munkkeja.
 
Päätin tiistai-iltana ruveta sitten leipomishommiin ja tavoitteena oli askarrella tätä päivää silmällä pitäen runebergin torttuja. No, kuten allaolevasta kuvasta näkyy, jokin meni pahasti pieleen ja tuloksena oli kuivia mantelikasoja. Maku nyt etäisesti muistutti tavoitteena ollutta leivosta, mutta en edes vaivautunut koristelupuuhiin vaan kylmästi söin kaksi "runebergia" appelsiinimehulla kostutettuna. Muiden kohtalo olikin vähän karumpi ja niistä tuli matojen ruokaa. Meillä lentää ruokaa roskiin äärimmäisen harvoin, sillä se ei vain sovi arvomaailmaani, mutta ei näitä olisi syönyt edes se kuuluisa Erkki. 


Eli vaikka olen kova leipomaan ja useimmiten onnistun yrityksissä aika kivasti, niin joskus käy näitäkin. Ei siis mennyt niin kuin Strömsössä eikä edes sinne päin. Onneksi on olemassa lähileipomo, jossa kävin tänään kotimatkalla ostoksilla. Ja molemmat on muuten mulle, sillä eihän tuo toinen osapuoli ymmärrä hyvän päälle...


 Paistuuko teillä runebergit omassa vai kaupan uunissa?

4 kommenttia:

 1. Munki runebergit näytti tolta ku kahessa alimmassa kuvassa..:D

  VastaaPoista
 2. Voihan Runeberg! Tänäkään vuonna en tehnyt. Ensi vuonna testaan ystävältäni saamaani hyvää reseptiä 25 -juhlan kunniaksi. Meillä on yleensä juhlittu päivänsankaria niin kakkukestit ovat syrjäyttäneet Runebergit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taidan ensi vuonna koittaa ihan suosiolla tehdä sitä kakkuversiota. Jos se menisi edes sinne päin :D

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!