maanantai 19. tammikuuta 2015

Projekti: vaatekaappi kuntoon


Viime kuukausien aikana olen tehnyt urakkaa. Nimittäin vaateurakkaa. Tavoitteena on päästä täydellisen vaatekaapin sisältöön, johon ei tarvitsisi usein ostella mitään eikä koskaan tulisi ongelmaa nimeltä mullaeioomitäänpäällepantavaa. Viisikko-blogin Paula sai minut alun alkaen tästä innostumaan ja mitä enemmän olen asiaa tutkinut ja pohtinut, sitä varmempi olen valinnastani. Nyt saa loputon vaateryysis loppua. 


Ensimmäinen askel kohti vaatekaapin muodonmuutosta on sisällöin inventaario. Nyt joulun jälkeen olen tosi rankalla kädellä heivannut kaapista pois kaiken mahdollisen turhan ja kaikki vaatteet, joita en ole pitkiin aikoihin käyttänyt. Jäljelle jäi ne kaikista mieluisimmat ja ne, joita voisin kuvitella vielä joskus käyttäväni. Tällä kertaa en inventoinut ulkovaatteita, shortseja, hellemekkoja enkä kenkiä. Mukana on myös ns. kotivaatteet ja urheiluvaatteet. Silti tulos on aika järkyttävä, jopa omille silmilleni. Miten tällaisella vaatemäärällä em. ongelma voi ikinä edes syntyä?! Hengittäkää syvään, tässä se tulee:

farkut / housut 18
collegehousut / pieruverkkarit 8
hameet 9
juhlamekot 8
tunikat 6

t-paidat 12
pitkähihaiset trikoot 11
topit  23
collegepaidat 9
neuleet / neuletakit 22 (?!)
bleiserit 3
kauluspaidat / paitapuserot 12
juhlatopit 7

leggarit 5
urheiluhousut 4
urheilutopit 4
urheilukerrastot 3

+ alusvaatteita, sukkia, sukkahousuja ja yövaatteita

 
Siis voi elämä. Ihan järkyttävä määrä vaatteita! Ja mikä kamalinta, ennen näitä oli vielä enemmän. Mutta kun ei kaikkia millään raaski heittää pois tai laittaa edes kiertoon, aina kun on olemassa se vaihtoehto, että ehkä joskus käytän näitä. Seuraava askel onkin oikeasti miettiä, tuleeko sitä aikaa ikinä. Joten olenkin päättänyt, että seuraavan puolen vuoden aikana aion käyttää jokaista kaappiin jäänyttä vaatetta. Jos jokin jää kokonaan käyttämättä, heitetään sillä vesilintua ja sanotaan hyvästit. Raakaa peliä, mutta näin se menee. 

Mitä sitten tulee itse vaatteiden ostamiseen. Nythän tammikuuta kun eletään, niin yhtään uutta vaatekappaletta ei kaappin tule, kuten lupailin alemyyntien jälkeen. Paitsi no yhdet urheilurintsikat, mutta ei niitä lasketa. Jokaisen uuden vaatekappaleen kohdalla aion tulevaisuudessa miettiä ainakin kolmesti, tarvitsenko oikeasti tätä ja käytänkö tätä useammin kuin kerran. Ihankivoja ei enää vaatekaappiin eksy, sen voin luvata! Mitään tiettyä pakollista vaatekappaletta ei kaapista tällä hetkellä puutu, mutta sellaisen kunnollisen tosi pitkän villatakin sinne haluaisin. Siihen voisin panostaa jopa vähän enemmän, mutta ehkä tuo 22 neulettä tähän väliin on ihan riittävä. Toki haluaisin myös uudet farkut ja uuden bleiserin ja raitapaidan ja treenihousut ja neuleliivin ja ja ja ja...

Argh, ryhdistäydy nainen ja kohdista shoppailuintosi poikien kuravaatteisiin!


Pliis kertokaa, etten ole ainoa vaatehamsteri!

2 kommenttia:

  1. Kiva, että olet inspiroitunut mun vaatehöpinöistä! ;) eikä tuo nyt niin toivottomalta vaatemäärältä kuitenkaan kuulosta! Ja hyvä tuo puolen vuoden suunnitelma, raportoithan lopputulemasta viimeistään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti raportoin! Seuraavana projektilistalla olis varmaankin ton loputtoman kenkävaraston inventointi, mutta siitä tulee huomattavasti vaikeampaa ;)

      Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!