keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Päivitetty lastenhuone

Kun pojat ennen joulua muuttivat isojen poikien sänkyihin nukkumaan, meni luonnollisestikin myös lastenhuoneen sisustus uusiksi. Pinnasängyt lähti veks ja ovatkin nykyään jo muilla vauvoilla nukkumapaikkana. Myimme sängyt siis heti pois, jottei vahingossakaan tule kiusausta siirtyä junnusängyistä takaisin pinnariin. Lastenhuoneen sisustus myös selkeni entisestään ja karsimme kaiken ylimääräisen huoneesta pois. 


Nyt alkuvuodesta myös päätin vihdoin tehdä jotain kaapissa olleelle BoBoolle ja ompelin siitä verhot sekä pienet koristetyynyt sänkyjen päälle. Pitkälle seinälle porattiin yksi tauluhylly (aion ostaa vielä toisenkin) ja kalusteet vaihtoivat vähän paikkaa. Huone on edelliseen verrattuna (katsopas tänne!) nyt paljon riisutumpi, sillä sängyistä karkailevat pikkumiehet repisivät kaiken alas, mikä irti lähtee. Ns. normaalitilassa esimerkiksi lipaston päällä ei ole muuta kuin Aapon rasvapurkki ja hoitoreputkin ovat yleensä alakerrassa odottamassa päikkyyn lähtöä. Myös sänkyihin on olemassa Ikean irtolaidat, jotka otin vain kuvia varten pois.

Sängyt ovat oikein perintöainesta, sillä olen aikoinani itse nukkunut niissä toisesta ja toisessa on nukkunut siskoni. Unipuun Jatkopuu -sängyt olivatkin ihan ilmiselvä valinta meidän pojille, sillä näillä pärjätään melkoisen pitkälle, kun sängyistä saa kerran ihan täysmittaiset. Ja onhan niillä toki tunnearvoakin! Tarvittaessa sängyt saa myös koottua kerrossängyksi, mutta ainakaan toistaiseksi en näe tähän tarvetta.


Matto on Askosta, samoin kuin tähtilappu lipaston päällä. Verhot siis sitä Marimekkoa ja musta pimennysverho on Eurokankaasta. Sänkyjen päiväpeitot, lattiatyynyt sekä kattovalaisimen olen itse väsännyt, ja oven takana piilossa oleva arkku (tämä!) on sekin tuunattu ruskeasta valkoiseksi ja sisältää erinäköistä rojua vanhoista leluista aina synttärikortteihin asti. Valkoiset tyynynpäälliset ovat Ellokselta ja muut olen tehnyt itse. Unileluista pupu on Pentikin ja nalle Johanna K. Designin. Kirjatuet sekä naulakot ovat Sokokselta tai Prismasta Cirafia ja kaikki valokuvakehykset Ikeasta. Jokohan siinä tuli kaikki pakolliset tuotetiedot?


Itse pidän huoneesta tällaisena paljon enemmän, kuin siitä vauvahuoneesta (ks. tästä). Tuli heti paljon raikkaampi fiilis koko huoneeseen ja onhan tämä nyt paljon enemmän isojen poikien huone. Koska poikien huone sijaitsee yläkerrassa ja on käytössä vain nukkumiseen, ei huoneessa ole yhtään leluja. Poikien huone on myös ainoa koko talonpuolikkaassa, jossa on käytetty sisustuksessa värejä. Muualla onkin ihan vain mustaa ja valkoista. Edes nyt keväällä ei sisustukseen ilmesty mitään tehostevärejä, it's all black and white and a little bit grey.

12 kommenttia:

Kiitos, kiva kun kommentoit!