keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Master bedroom

"You have done so much for this family, and you deserve a major reward, so here is your brand new master bedroom!"

Onko siellä joku muu katsonut joskus kenties Hurjaa remonttia? Sitä takuuitkut ja vuosisadan sympatiat aiheuttavaa amerikkalaista hömppäsarjaa? Jossain vaiheessa olin aivan koukussa kyseiseen sarjaan ja katsoin joka ikisen jakson, mikä telkusta vaan sattui tulemaan. Viime aikoina telkkarin katsominen on ylipäätään jäänyt tosi vähälle, oikeastaan vain viikonloppuisin tulee katsottua leffoja lastenohjelmien lisäksi. No enivei, siitä Extreme makeoverista on jäänyt itselleni kaikken parhaiten mieleen pääjehu Tyn muutos yleensä vanhempien makuuhuoneeseen. Ensin suitsutetaan kaikista mahdollisista vaikeuksista selviämisistä ja siitä, miten vanhemmatkin ansaitsevat luksusta. Sitten Ty sanoo ne maagiset taikasanat ja ovi aukeaa hitaasti. 


Ihan Hurjan remontin tasoiseen makeoveriin en ole meidän makuuhuoneemme osalta päässyt, mutta uudet verhot ja kalusteiden uudelleen järjestely muutti huoneen ilmettä aika tehokkaasti. Marimekon Madisonit saivat kenkää ikkunasta ja tilalle tuli hieman läpikuultavaa mustavalkoista kangasta. Olen joskus aikoinani saanut tämän viiden metrin pätkän kummeiltani enkä siis tiedä yhtään mitä tai mistä tämä on. Kaunis kangas se on joka tapauksessa! Verhojen lisäksi huoneeseen on löytänyt tiensä olohuoneen lattialamppu, joka tähän asti oli yläkerran aulassa turvassa tuholaisilta, sekä oksakuvioinen pöytälamppu muutti sekin kerrosta ylemmäs. 

Ihan alkuunhan (kurkkaa!) meillä oli makuuhuoneessa myös telkkari, mutta se siirrettiin työhuoneeseen "peliteeveeksi" jo aikoja sitten. Tällä hetkellä huoneessa ei siis ole sängyn ja kiinteiden vaatekaappien lisäksi muuta kuin yöpöydät, tuoli, jalkalamppu sekä kori päiväpeiton yms säilytykseen. Niin ja matto, joka joutaisi sekin vaihtoon. Haluan, että makuuhuone on avara ja mahdollisimman yksinkertainen eikä huoneessa olisi mitään turhaa elektroniikkaa tai ylimääräisiä kalusteita. Korkean peilinkin siirsin nyt aulatilaan ja jalkalamppu löytää toivottavasti joskus tiensä vielä takaisin olohuoneeseen. Aavistuksen himottaisi kääntää sänky toisinpäin eli ovelta katsottuna oikealle seinälle ikkunaa vastapäätä. Saa nähdä, jos kevään tullen innostutaan liikuttelemaan tuota sängyn järkälettä.


Meidän vanhempien makuuhuone näyttää siis tältä, mustalta ja valkoiselta. Ihan siis meidän näköinen enkä oikeastaan muuttaisi mitään, paitsi tuon maton.  Piakkoin ajattelin sitten tasapuolisuuden nimissä esitellä, miltä lastenhuone nykyjään näyttää. Siellä on nimittäin kaikkea muuta kuin mustavalkoista! 

15 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Voin kertoa salaisuuden: tällainen siisteys on harvinaista ;D

   Poista
 2. Tosi kiva makkari! Ja verhot sopii hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet verhot kyllä raikastivat melkolailla ilmettä! :)

   Poista
 3. Kivannäköinen makkari :) Ihanan mustavalkoinen !

  VastaaPoista
 4. Hei, löysin blogiisi sattumalta kattilaleipäohjetta haeskellessani ja aloin lukea enemmänkin. Sinulla on kiva ja positiivinen tyyli!

  Ja hiemo makkari! Vaikka itse tykkäänkin meillä kotona värikkäästä sisustustyylistä, niin mustavalkoinenkin miellyttää silmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit ja kiitos :)

   Mäkin aina haaveilen kaikista värikkäistä jutuista, mutta ei ne kuitenkaan loppujen lopuksi sittenkään sovi tyyliini. Onneksi meitä on erilaisia :)

   Poista
 5. Tyylikäs makuuhuone! Kyllä nuo verhot taitavat kuule olla Marimekkoa. Kuosi on muistaakseni pallero tms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, kyllä ne taitavat olla! Ainakin pikaisella googlettelulla ja kuosien vertailulla kyseessä tosiaan on Marimekon Pallero :)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!