sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Sininen aamuhetki

Tiedättehän sen hetken ennen auringonnousua, kun kaikki on pienen hetken ihan sinistä? 


Me ulkoiltiin tänään poikien kanssa jo aamutuimaan sillä välin, kun isi vielä torkkui ja latasi akkuja. Aurinko nousi täällä meillä paikassa x tänään klo 9:36 ja satuimme olemaan juuri oikeaan aikaan ulkona. Maisema oli aivan älyttömän kaunis ja luonto hiljainen, kun kaikki naapuritkin taisivat olla vielä unten mailla. Aamu kuuden herätyksiin ei oikeastaan ole mitään muuta lääkettä, kuin lähteä samantien aamupalan jälkeen ulkoilemaan. Oma pää ei vaan millään kestä pitkääkin pidempää aamupäivää sisätiloissa, jos vaihtoehtona on lähteä pihalle.


Kännykällä sai yllättävän hyvin vangittua tuon taianomaisen hetken, ja pääsipä mukaan kuviin myös kaksi innokasta lumen kanssa peuhaajaa. Yllättävän paljon lapset saavat lumesta irti, vaikka sitä on maassa vain muutama sentti. Ihan hirveän kauaa me ei tänään aamulla jaksettu ulkoilla, sillä olin varautunut pihallaoloon aivan väärin varustein ja palelin koko sen ajan, kun ulkona touhuttiin. Ehkä se on jo itsekin pakko siirtyä kuoripuvusta toppavaatteisiin ja pukeutua asianmukaisesti. Tänään kun ei ollut edes pihan siivoamista tai lumiukon rakentamista, vaan lähinnä seisoskelin ja nautiskelin hiljaisuudesta. Ja se muuten kannatti, loppupäivä olikin melkoista huutoa ja meininkiä. Plus herkkukakkua, josta lisää tuonnempana. 


Huomenna onkin aika jännä päivä, kun isi lähtee töihin ja me muut jäädään kotiin lötköttelemään. Varmaan aika hassua pitkästä aikaa viettää kotiäitipäivää, ilman kiirettä yhtään mihinkään. Paitsi hankkimaan niitä edelleen puuttuvia joululahjoja. Voi miksi, miksi ne yhdet tietyt jäävät aina viime tinkaan? Asiaa nyt ei ainakaan auta se, että autoni hajosi perjantaina tämän vuoden viimeisen hoitopäivän kunniaksi päiväkodin pihalle ja joululahjashoppailuille on lähdettävä joko apostolilla tai bussilla.

Joka tapauksessa, enää kolme yötä jouluun! Mihin tämä joulukuu oikein katosi?

6 kommenttia:

 1. Jestas miten upeita kuvia :) Mikä kännykkä sulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah kiitos ♡ samsungin Galaxy s5 mulla on ja tässä on kyllä ihan mielettömän hyvä kamera!

   Poista
 2. Taidatte asua aika rutkasti alempana, meillä tuli valosaa klo 11 tänään :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan me ihan hiukkasen teitä alempana ;) mutta se Lapin talvi on kyllä jotain kadehtimisen arvoista!

   Poista
 3. Ja meillä ei tuu 'valosaa' lainkaan. Kaamoksen upeaa hämärää ja valon kajoa katellaan vielä pari viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaamos on kyllä hienoa! Voi kun pääsisi useammin sinne pohjoiseen, matkustaminen kahden veijarin kanssa ei vaan ainakaan vielä kauheasti houkuttele :D

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!