maanantai 1. joulukuuta 2014

Kaksin kappalein

Yksi lelu, kaksi lasta. Se on yhtä kuin maailmanluokan ongelma ja väistämätön konflikti. Juuri siitä syystä meiltä löytyy osasta leluista, lähinnä niistä suosikeista, kaksi identtistä kappaletta. Eipähän ainakaan tee mieli sitä kaverin punaista paloautoa, kun molemmilta löytyy samanlaiset ambulanssit.


Alunperin oltiin niin tyhmiä ja hölmöjä, että kuviteltiin poikien pärjäävän ns. yhteisillä leluilla ja leikkivän järkeviä leikkejä,  joissa toinen on poliisi ja toinen palomies. No kuten arvata saattaa, eihän se ihan mennytkään niin. Ei kelvannut, että toinen ajaa rallia safariautolla ja toinen kuormurilla, vaan siitä jeepistä taisteltiin kynsin ja hampain. Pyrkimys on myös ostaa mahdollisimman vähän leluja pojille, sillä lahjaksi niitä tulee ihan riittävästi. Ne, mitä ollaan itse ostettu, ovatkin sitten olleet pääsääntöisesti ns. ikuisia eli legoja, puuleluja tai vastaavia. Myöskään joululahjoja ei meiltä pojille heru, mutta juuri viime viikonloppuna hellyin kaupassa ja ostin molemmille pienet poliisi- ja maastoautot. Molemmille siis omat. Yhteensä neljä. Kaksi poliisia ja kaksi maastoautoa. Got it?


Pojat saivat synttärilahjaksi junaratasetin, jonka mukana tuli yksi, huom YKSI, paristoilla käyvä veturi. Seuraavana aamuna me oltiinkin jo Prisman oven takana hakemassa toista veturia. Meni vaan hermo siihen kinaamiseen eikä siinäkään ole mitään mieltä, että aina kaikki kivat yksinäiset lelut joutuvat jäähylle. Yläkaapissa tällä hetkellä pitävät majaa musta pikkuauto, puiset traktori ja rekka, soppakauha, iso legonorsu, junaradan nosturi sekä se sama ikuinen kiistakapula eli safarijeeppi. Miksei sitä voida myydä erikseen, ilman että tarvitsisi ostaa sitä koko surkian eläintarhaa?

Ollaan siis oltu itsekkäitä, haluttu säästää hermojamme ja pyritty hankkimaan ja kerjäämään kaikki kahtena. Kaikille tutuille ja sukulaisille ollaankin sanottu vinkkinä, että pliis ajatelkaa meidän vanhuksien parasta näissä leluasioissa älkääkä ostako vain yhtä hittijuttua. Sillä myös siitä kirotusta ainoasta mustasta legopalikasta saadaan aikaiseksi aikamoiset mekkalat...se oli minun ensin!


Tästä kaikesta johtuen uusi elämänohjeeni kuuluukin seuraavasti: Kaksi samanlaista autoa, vähemmän pinnan kiristymistä.

Leikitäänkö teillä ihan sovussa vai tuleeko leluista riitaa?

6 kommenttia:

 1. Voi miten tutulta kuulostaa!! Yleensä vaan se ei riitä vaikka kaverilla olisi prikulleen samanlainen. Se on silti varmasti jotenkin parempi, joten se on saatava! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri se menee :) meillä pojat alkavat olla jo niin fiksuja, että ehdottavat välillä vaihtokauppaakin! "Ota sä tämä legopalikka, niin mä saan ton radio-ohjattavan maasturin" ;D

   Poista
 2. Meillä tytöt repivät nyt jo tavaroita ja tutteja toisiltansa eli tuohon samaan ajaudutaan varmaan meilläkin... Mutta kylläpä tuo esikoinenkin osaa, jos joku on kylässä, niin aina pitäisi leikkiä samalla kuin kaveri. Ja niinkuin elinakin sanoi, edes ne kaksi samanlaista ei aina takaa sujuvia leikkejä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Meilläkin oli silloin tuttien kanssa samaa. Nyt sitä tehdään sitten jopa ruokapöydässä ja käydään nappaamassa toisen lautaselta herneet :D

   Poista
 3. Meillä toivotaan useimmat lelut myös tuplana, ainakin ne tärkeät. Meillä joskus tulee pojilla kinaa siitä, että toisella on toisenlainen paita, kun ovat niin usein olleet taaperoinakin koodattu samiksiksi :D :D Tunnistaako hoidossa hoitajat teidän ukot? Meille eivät aina.. Aamusin usein edelleen kyselevät, kumpi kumpi. Pojat osaavat nimittäin jo huijata, jos haluavat :D En käsitä, vuosi hoitoa takana ja samoilla hoitajilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei niinkään tapella vaatteista ,mutta Aapo on hirveän tarkka siitä, että hän saa aina punaisen paidan :) joo kyllä ne hoidossa tunnistaa pojat ja ovat erottaneet alusta lähtien. Oikeastaan koskaan ei ole pahemmin ollut kenelläkään vaikeuksia tunnistamisessa! Ja tuo huijaaminen...niin tuttua! Onneksi meillä ei ole vaaraa mennä sekaisin :D mutta onpa outoa, että ne ei hoidossa vieläkään tunnista! Meillä koulussa on yhdet ihan kopiokaksoset ja jopa ne olen oppinut erottamaan, vaikken edes opeta heille mitään enkä näe välttämättä edes päivittäin :)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!