tiistai 23. joulukuuta 2014

Jouluinen kakku

Tässä aivan täydellinen ohje jouluiseen kakkuun, jos piparit, luumuhillot ja glögi alkavat jo ähkyttää! Alkuperäinen ohje on joulukuun Pirkasta, mutta pikkusen taas varioin ohjetta, kuten tapoihini kuuluu. Kakkua on leivottu meillä jo kolmeen otteeseen ja luultavasti ainakin vielä yhden kerran aion kakun leipaista. Koe-erä, opehuoneen kakku ja sunnuntainen vierasvara hävisivät alta aikayksikön, joten taitaa tässä kakussa olla jotain hyvää. Jos tekee kakun siihen ns. normaaliin irtopohjavuokaan, kannattaa koko resepti kaksinkertaistaa ettei kakku jää ihan olemattomaksi. Koristeeksi voi ripotella kanelia ja jos haluaa hifistellä (eli tehdä kuten minä), niin leivinpaperista voi leikata muotin, jonka läpi kanelia ripottelee.


Kanelinen juustokakku

Pohja
puoli paketti Bastogne-keksejä
50g voita

Täyte
200g maustamatonta tuorejuustoa 
3/4dl siirappia
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa 
2 tl vaniljasokeria 
2 tl liivatejauhetta 
2 rkl sitruunamehua 
1 tlk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Murskaa keksit ja sulata voi. 
Sekoita ne keskenään ja painele irtovuoan pohjalle. 
Vaahdota vaniljakastike ja notkista tuorejuusto. 
Sekoita juuston joukkoon mausteet ja siirappi. 
Laita liivatejauhe tekeytymään sitruunamehuun. 
Lisää liivate juustoseoksen joukkoon ja nostele vaniljakastike varovasti sekaan. 
Hyydytä kakkua vähintään 4 tuntia, mutta mieluiten seuraavaan päivään. 
Koristele. 
Nauti. 
Saa ähky.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!