tiistai 28. lokakuuta 2014

Unelmieni keittiö

Meillä on haaveissa tulevaisuudessa rakentaa itse meille uusi oma koti. Ihan selvyyteen ei olla vielä päästy siitä, millainen tuo unelmien koti tulee olemaan tai missä se sijaitsee, mutta yksi asia on jo varma. Nimittäin se, minkä tyylisen keittiön sinne haluan. Itselleni keittiö on kodissa se sydän, jossa vietän mieluusti ja paljon aikaa. Siksi koenkin, että keittiö on meidän tulevassa haavekodissa se, jonka minä haluan päättää. Mieluusti vaikka ihan kokonaan!

kvik.fi, kalustetukku.fi, luxkeittio.fi

Ensinnäkin keittiön malli. Haluan ehdottomasti avokeittiön keskisaarekkeella. Saarekkeesta tulisi löytyä liesi, vesipiste, liesituuletin sekä tietysti sitä säilytystilaa. Saarekkeeseen olisi myös hyvä yhdistää jonkin sortin ruokailumahdollisuus joko baaripöytätyyliin tai sitten matalampi osa saarekkeen päässä. Keittiöön itsessään en halua erillistä ruokapöytää, vaan ruokailutila ns. hienompiin tilaisuuksiin tulisi sitten erikseen. En myöskään halua mitään perinteistä liesituuletinta, vaan siinä pitäisi olla jokin the juttu.
Keittiön seinustalle haluan alakaapit vetolaatikoiksi ja mahdollisesti yläkaapit jätettäisiin kokonaan pois. Jos jälkimmäinen ei tilanpuutteen vuoksi onnistu, yläkaapit olisivat ns. nosto-ovelliset eli perinteisiä keittiönkaappeja ei meidään keittiöön tulisi. Ja yksi ehdoton wanted-juttu keittiöön on myös apteekkikaappi! Seinustalle haluan myös uunin, mikron sekä astianpesukoneen integroituna ja nostettuna ylös lattialta. Ihan vain selkäongelmien välttämiseksi. Jääkaappi ja pakastin löytyisivät myös nekin seinustalta mahdollisimman hyvin sulautuen muihin kalusteisiin. Ei kuitenkaan tyyliin, jossa en erota jääkaappia tiskikoneesta, joten avaan kaikki ovet.

kalustetukku.fi, gaalakeittiot.fi

Tiettyjä materiaalivaatimuksiakin on ehtinyt tässä vuosien mittaan syntyä. Kodinkoneet rosteria, tasot laminaattia tai puuta, lattiat laattaa ja välitila lasia. Olen kokenut nykyisessä kodissamme välitilan lasin niin älyttömän käteväksi, etten helpolla enää siitä luovu. Lasin taakse voisi laittaa tapetin, jolla saisi sitten vaihdettua keittiön ilmetta tarpeen tullen. Kaappien ovet haluaisin mahdollisimman mattapintaisina, ainakin alakaapit, yläkaapeissa voisi olla jopa maitolasiset ovet. Hanat ja kodinkoneet saisivat nekin olla mattapintaisia, inhoan meinaan kiillottamista yli kaiken!

Sitten se väri. Musta, valkoinen, harmaa ja puu. Tuskinpa yllätti ketään. Mahdollisimman simppeliä, helppohoitoista ja modernia. Selkeät linjat ja turhat härpätykset pois, toiminnallisuus ja ulkonäkö ennen kaikkea! Myös siivouksen kannalta keittiön tulisi olla toimiva. Tällä hetkellä eniten silmää miellyttää Varennan (poliform.it) keittiöiden tyyli, mielestäni keittiössä saa olla myös pieni ripaus sitä industriaalia ja kovuutta. Meillä keittiössä avainsanat olisivat siis työergonomia, selkeys, toiminnallisuus, kauneus sekä Johannan näköinen keittiö.

Miltä teidän unelmien keittiössä näyttäisi? 

8 kommenttia:

 1. Kivalta kuulostavat suunnitelmat! :)
  Itse toteutimme keittiöremontin alkuvuodesta 2013. Meillä on myös kahvattomat alakaapit vetolaatikollisia ja pari yläkaappia nosto-ovilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en malttaisi millään odottaa, että saisin uuden keittiön :) tähän nykyiseen kotiin meidän ei ole mitään järkeä alkaa tekemään mitään remppaa...

   Poista
 2. Me ollaan rakennettu kaksi kertaa ja olen saanut tehdä keittiövalinnat itse, kun siellä lähestulkoon vain puuhailen. Kannattaa varata aikaa tosi paljon valintoihin ja jaksaa hioa ja hioa suunnitelmia. Me tehdään miehen kanssa aina nopeet ratkaisut ja nyt onkin puhuttu, että jos joskus vielä niin pitää kyllä oikeasti käyttää suunnitteluun aikaa 10 x. Rakentaessa tulee periaatteessa satoja valintoja tehtäväksi ja mekin tehtiin miltei kaikki työt itse niin ei siinä rakennusvaiheessa oo niin paljoa paukkuja aina keskittyä kaikkeen.

  Oma keittiöni on mustavalkoinen. Yhdellä seinällä korkeat kaapistot mattamustaa ja loput puolikiiltävää valkoista. Mattamustaa on huonompi pitää puhtaana. Yläkaappeja on neljä ja ovat melko huomaamattomia, kun ovat matalia ja valkoisia valkoisella seinällä. Kodinkoneet on integroitu, rauhoittaa mielestäni ilmettä. Ja hyvin tietää missä mikäkin on, paitsi mun äiti aina ihmettelee missäs se jääkaappi..
  Meille ei sopinut saareke, joten on niemeke ja siinä kolme baarituolia ja liesi toisella puolella. Ruokailutila sitten erikseen.

  Mutta tosiaan itselläni on tällä hetkellä aikalailla unelmieni keittiö, ollut reilu kolme vuotta ja edelleen tykkään kovasti. Mutta kyllä se makukin muuttui, kun ekassa talossa pari vuotta aiemmin oli aika paljon romanttisempi ilme...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olenkin suunnitellut tätä keittiötä jo vuosia :D Mulla on sellainen pieni musta kirja, johon olen koonnut ideat ylös ihan niistä materiaaleista jopa kodinkonemerkkeihin asti! Toki mieli saattaa muuttua vielä useaan kertaan, mutta varmasti ne perusjutut kuitenkin säilyy samana. Ja onneksi tuo mies on ammattinsa puolesta ladannut meidän koneen täyteen kaikkia suunnitteluohjelmia, joten pääsee toteuttamaan itseänsä ja kokeilemaan, mikä toimisi käytännössä ;)

   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 3. Hei olipa kiva lukee tää! Oon kans alkamassa suunnittelemaan vanhemmilleni keittiötä, heillä on kylläkin aika pitkälle mietittynä jo millaisen haluavat ja mulle jää toteutus.

  Sulla ja mulla on melkein päinvastainen maku keittiöön liittyen, mutta näen kyllä miksi tuollaisesta linjasta tykkäät :) mietin kans muutama päivä sitten, että voisin ehkä tehdä tällaista postausta, saa nähdä ehdinkö :) kiva oli lukee tätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä! Nähdään sitten, miten meidän tyylit eroavat ;) Voi pääsisinpä itsekin suunnittelemaan ja tositoimiin unelmakeittiön suhteen!

   Poista
 4. Me kanssa ollaan juuri keittiöremonttia suunnittelemassa. Halusin aluksi myös apteekkarin kaapin, mutta nykyisin on vielä parempi vaihtoehto, sellainen korkea kaappi jossa jokainen hylly liukuu yksitellen ulos. En muista mikä sen nimi on mutta on apteekkaria käytännöllisempi. Sinulla on täysin sama maku kun minulla. Tosin haluan korkeakiiltoiset valkoiset kaapit, mutta muuten kuulostaa erittäinkin samalta kuin omat suunnitelmat. Meillä myös liesituuletin tulee olemaan The juttu, koneet varmaan hankitaan Tallinnasta ellei sitten saad asuperhyvää tarjousta suomesta. Gigantista tosin saa koko hela hoidon nykyisin, ja hintakin on varsin kilpailukykyinen. Ja tarjousten perusteella ( kysytty n. 10 paikkaa ) voin sanoa että eroja on ja paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan ennen kuullut tuollaisesta kaapista, mutta kuulostaa kyllä paljon käytännöllisemmältä! Ja onpa mukava kuulla, että oma makuni miellyttää muitakin enkä ole ainoa liesituuletinhypettäjä :) tsemppiä keittiöremppaan!

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!