tiistai 16. syyskuuta 2014

Nyt kelpaa syödä!

Tässä se nyt on. Meidän uusi ja täydellinen ruokailuryhmä. Kauan siinä meni, mutta vihdoin se on täällä. Ensin etsittiin ikuisuus meitä molempia miellyttävää kokonaisuutta ja kun vihdoin se löydettiin, huonekaluliike sössi meidän tilauksen ja pöytää odoteltiin monta kuukautta.


Alunperin lähdettiin liikkeelle siitä, että pöydän tulee olla valkoinen, selkeälinjainen ja jykevä. Ei siis mitään turhia koukeroita eikä hienosteluja, ja ennenkaikkea pöydän piti olla puuta. Ikea siis suljettiin ihan heti pois laskuista, tällä kertaa haluttiin oikeasti panostaa laatuun ja pöydän kestävyyteen. Useasti kävikin niin, että löydettiin jompaa kumpaa miellyttävä pöytä tai sitten molempia miellyttävä, mutta kuitenkin meidän budjettiin liian kallis. Alkukesästä sitten eräällä kauppareissulla päätimme poiketa vielä kerran katsastamaan pöytiä ja löysimme sen. Pohjanmaan Zoom -pöytä vei meidät mennessään ja lasku tuli perästä. 

Tuolit aiheuttivat oikeastaan pöytää isomman mielipide-eron. Mies halusi enemmän ns. perinteistä tyyliä, mutta itse halusin pysyä sillä simppelillä tyylillä. Jossain vaiheessa päästiinkin sopuun, että tuolit tulevat olemaan mustat kromatuilla jaloilla. Loppupeleissä sellainen ihan perustuoli ei sittenkään miellyttänyt omaa silmääni, vaan kaipasin kuitenkin jotain ekstraa. Ihastuin ihan valtavasti eräässä liikkeessä mustiin tikattuihin nahkatuoleihin ns. koukkujaloilla, mutta en saanut miestä lämpeämään ajatukselle. Lopulta sopivat tuolit löytyivätkin samasta liikkeestä kuin pöytä, ja ryhmä oli valmis.

 

Muutamat sukulaisemme ovat teettäneet ruokapöydän päälle lasin ja koska heillä ei kopiointisuojaa idealleen ollut, päätimme apinoida sen ja teetimme pöytälevyn päälle lasin. Alunperin suunnittelimme pinnalle savunharmaata lasia, mutta päädyimme kuitenkin tuttuun ja turvalliseen kirkasväriseen lasiin, josta on kuitenkin poistettu lasille tyypillinen vihertävyys. Olisikohan lasi ollut nimeltään off white glass, jonka siis teetimme pöydän mittojen mukaan tamperelaisessa lasiliikkeessä. Samasta liikkeestä tilasimme aiemmin myös keittiön välitilan lasit.


Olemme olleet siis hyvin tyytyväisiä valintaamme, vaikkakin yksi tuoli lähtee reklikseen. Arkena pöydän päällä on se vahakangas, mutta juhlavammissa tilanteissa saa itse pöytäkin olla näkyvillä. Vaikka tosin tykkään vahakankaasta niin paljon, että luultavasti se saa pöydän päällä olla vieraidenkin saapuessa. Arkena pöydän ympäriltä löytyy neljä tuolia plus poikien junnutuolit.

Nyt on Talonpuolikas jälleen askeleen lähempänä täydellisyyttä ja unelmaa, seuraavana tavoitteena onkin päästä eroon sohvista ja hankkia tilalle meidän näköinen yksilö. Siinä tosin saattaa mennä hetki, sillä mielipiteet eroavat tässäkin asiassa melkoisesti...

(pöytä Pohjanmaan Zoom, tuolit Finnlandian Loimu)

10 kommenttia:

 1. Nayttää hyvältä! :) Meillä oli miehen kanssa ensimmäisessä yhteisessä kodissa jokseenkin samantyylinen neljän hengen setti, ruokapöydän kansi oli kuitenkin pelkästään lasia. Haluttiin sitten uuteen asuntoon isompi pöytä, niin se jouti kiertoon. Matto ruokaryhmän alla on myös kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) matto on kyllä tosi kiva! Se on oikeastaan tarkoitettu ulkokäyttöön mutta sopii ihan täydellisesti tonne ruokapöydän alle ja mikä tärkeintä, se on tosi helppo pitää puhtaana! :D oltaiskohan me ostettu se Askosta..?

   Poista
 2. Hauska lukea näistä mielipide-eroista ja kuinka se sopu sitten kuitenkin syntyy! :) Hyvännäköistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Tai sitten vaan ajan tahtoni läpi väkisin.. ;D

   Poista
 3. Mitäs kustansi lasi pöydän päälle? :)

  VastaaPoista
 4. Oih, hieno on!!! :) mä kans oon katellut tollaisia tuoleja, mut ne sotii vähän mun sisustusta vastaan, joten etsintä jatkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään tästä kyllä kans tosi paljon! :)

   Poista
 5. Oih, ihan teidän näköinen pöytä! Tosi kiva :)

  VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!