lauantai 20. syyskuuta 2014

Brownie-leivokset ja munattomat raparperimuffinsit

Tässä ohjetta poikien kakkossynttäreillä tarjoilussa olleille brownie-leivoksille sekä raparperimuffinseille. Muffinsit tein jälleen munattomina ja Aapon sählätessä uunin lämpötilojen kanssa (kiitos vaan rakas lapseni..), browniet saivat päällensä vielä valkosuklaarouhetta peittämään melkein palanutta pintaa. Sen siitä saa kun selkänsä kääntää eikä vahdi jatkuvasti uunin säätöjä. Muffinseja ei jäänyt synttäreiden jälkeen yhtäkään ja suklaaleivoksiakin vain yksi kokonainen ja yksi puolikas. Voisinkin siis sanoa, että ilmeisen hyviä näistä tuli!


Brownie-leivokset

300 g tummaa suklaata
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 munaa
2 rkl vehnäjauhoja

Voiteluun
1 rkl margariinia

Voitele kakkuvuoka, itse käytin Teeman isoa  kulmikasta vuokaa.
Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina.
Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
Vaahdota sokeri ja munat.
Lisää jäähtynyt suklaa-margariinisula.
Yhdistä loput kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan.
Kaada suklaataikina vuokaan.
Valmista tuorejuustokerros notkistamalla juusto ja sokeri sähkövatkaimella.
Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
Lisää vielä jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Kaada seos suklaataikinan päälle ja tee nuolijalla aaltoja taikinaan niin, että kerrokset sekoittuvat.
 Paista kakku 175 asteessa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia. 
Vahdi pieniä leipureita.
Kakku saa jäädä sisältä hieman raa'aksi, mutakakku-tyyliin.
Jäähdytä kakku hyvin ja leikkaa se pieniksi ruuduiksi. 


Munattomat raparperimuffinsit (n. 16 isoa)

150 g margariinia
1,5 dl piimää
  5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1,5 dl kiehuvaa vettä


sokeria
kanelia
raparperia

 Sekoita kuivat aineet kulhossa.
Sulata rasva ja jäähdytä.
 Lisää sulanut rasva sekä piimä kuivien aineiden joukkoon.
Sekoita varovasti.
Lisää vielä kiehuva vesi ja sekoita nyt reippaammin.
Lusikoi taikina vuokiin.
Pyörittele raparperit sokeri-kaneli -seoksessa ja painele 2-3 palaa jokaiseen vuokaan.
Ripottele loppu kaneli-sokeri vuokien päälle.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Hei, mistä olet ostanut nuo mustavalkoiset muffinivuoat? Kiitos myös kivasta blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kehusta :) ne on ostettu Ideaparkin Iloinen keittiö -kaupasta, mutta olen törmännyt samoihin ihan Stockalla jne. Merkkiä en kyllä enää muista sitten millään :D

      Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!