maanantai 4. elokuuta 2014

Koti ♥

Vuosi sitten nukuimme ensimmäisen yön meidän ensimmäisessä omassa kodissa. Vuosi sitten purimme muuttolaatikoita ja järjestelimme tavaroita paikoilleen. Vuosi sitten saimme kirjoittaa nimemme postilaatikkoriviin ja meistä tuli asuntovelallisia. Vuosi sitten sain vihdoin oman kodinhoitohuoneen ja mies haaveilemansa ulkovaraston. Vuosi sitten saimme vain yhden seinänaapurin ja siitä on tasan vuosi, kun ei enää tarvinnut raahata kaksosvaunuja hissiin. Vuosi sitten talonpuolikkaasta tuli meidän koti.


Kuluneen vuoden aikana talonpuolikas on kokenut monenlaista muutosta. Portaat ovat saaneet uuden ilmeen, seinät uusittiin kauttaaltaan ja keittiö koki päivityksen nykyaikaan. Ollaan hankittu uusia kalusteita ja pyritty pääsemään eroon niistä ei-niin-silmää-miellyttävistä jämähuonekaluista. Takapiha on laitettu uuteen uskoon ja olohuoneesta pääsee nyt suoraan ruhtinaallisen kokoiselle terassille. Ollaan siis tehty talonpuolikkaasta meidän näköinen koti.


Vuoden aikana talonpuolikas on nähnyt poikien ensiaskeleet ja kuullut ensimmäiset lauseet. Seinät ovat saaneet kuulla myös monta uhmaraivoa eikä kolhuilta ole vältytty. Sisustusratkaisut ovat olleet toisinaan vähintäänkin epätavallisia eikä olohuoneessa ole edelleenkään sohvapöytää. Talonpuolikas on kokenut viimeisen vuoden aikana myös melkoisen arvonnousun niin taloudellisessa mielessä, mutta myös meidän kotina. Arvostamme siis sitä, että meillä on ihan oma koti, johon tulla työ- ja hoitopäivän jälkeen. Ja onhan se kaikkein parasta, että meillä on ihan ikioma piha.


Seuraavina talonpuolikkaan projektilistalla on kylpyhuoneen ja saunan pintaremontoinen sekä vessojen päivittäminen. Uusi ruokailuryhmä on tulossa ja pojat siirtyvät lähiaikoina junnusänkyihin nukkumaan. Muutama verhokangas odottaa ompelua ja syksyn tullen uusia sisustustekstiilejä olisi kiva hankkia. Uudesta sohvasta haaveillaan, mutta se haave saa odottaa vielä tovin. Piharemontin viimeistely saa jäädä ensi kesälle ja omenapuu ilmestyy sekin vasta tulevina vuosina. Vaikka talonpuolikas ei tule olemaan meidän lopullinen koti, on siitä silti mukava tehdä viihtyisä ja oman näköinen. Puuhaa riittää edelleen, sillä kotihan ei ole tule koskaan olemaan valmis.

2 kommenttia:

  1. Oma koti kullan kallis <3 Kyllä se niin vain on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se on! Paljon onnea teille uudesta omasta kodista, nopsaan vilkaisin kivan uutisen :)

      Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!