perjantai 22. elokuuta 2014

Hianoo!

Meillä on kaikki nykyään niin mahtavan hianoo! Aamulla, kun puetaan päälle, on harmaat collegehousut tosi hianot. Kun telkkarista tulee muumit ja saa juoda maitoa sohvalla, on sekin ihan mahdottoman hianoa. Kun veli osaa laittaa kengät jalkaan ja äiti pukee hupparin ja pipon, on luonnollisestikin hianoo lähtee niissä vermeissä kohti päiväkotia.


Automatkalla, kun äiti käyttää tuulilasin pyyhkijöitä, takapenkiltä kuuluu stereona hianoo äiti hianoo. Päiväkodin pihassa portin auetessa ja sisään mennessä on kaikki ihan älyttömän hianoo, varsinkin ne hianot naulakkomerkit. Kun sanotaan heipat ja äiti pukee kengät jalkaan, on se vaan ihan tajuttoman hianoo jäädä sinne päikkyyn.


Iltapäivällä on taas hianoo, kun tullaan hakemaan päiväkodista kotiin. Kotona sen sijaan hianoa on ihan kaikki. Lautaselta löytyvä kirjolohikiusaus, pyörivä pesukone, isin kännykkä tai pottaan tullut kakka on poikien mielestä niin mahdottoman hianoa, ettei sitä vaan voi liikaa toistaa. Hianoo, hianoo, hianoo.


Meillä ollaan siis opittu jälleen uusi sana. Kieltämättä kyseinen sana tulee välillä jo hieman liiallisella toistolla, mutta on se sentään parempi kuin alkukesästä opittu hyi. Silloin, kun kaikki oli vain ja ainoastaan hyi, jopa jätski ja rahka. Muitakin uusia sanoja ja ilmaisuja on meille kotiutunut, joista varmastikin hauskin liittyy autoihin. Isi on nimittäin opettanut pojille, että äitillä on pieni auto ja isillä iso. Ja sitä sitten jaksetaan hokea päivittäin; äitillä pieni brrm, isillä iisooo. Jos sattuisi olemaan kaksimielinen eikä tietäisi jutun taustoja, saattaisi käsittää jutun pikkusen väärin...

Mut o se vaa niimpalhianoo kuissit, et meirän poijjaat puhhuu sittenkki turkkuu!

8 kommenttia:

Kiitos, kiva kun kommentoit!