torstai 31. heinäkuuta 2014

Turvaistuimet Saksasta

Meille tuli väistämättä eteen tilanne, jossa meidän oli hankittava toinen auto. Luonnollisestikin sinne toiseenkin autoon oli hankittava pojille turvaistuimet, sillä hoitoon vievä vanhempi ei välttämättä ole hoidosta pois kuljettava. Eikä istuinten sumpliminen autosta toiseen oikein pidemmän päälle houkuttele. Ennestään meiltä löytyy Cybexin JunoFixit, jotka ostimme poikien ollessa 9kk. Olemmekin olleet aivan älyttömän tyytyväisiä kyseisiin istuimiin, sillä palkki-istuimessa pojat matkustavat kasvot menosuuntaan ja viihtyvät näin ollen paljon paremmin automatkoilla. Olikin siis itsestäänselvää, että myös toiset istuimet tulevat olemaan palkki-istuimet.
 
Palkki-istuimista ja niiden turvallisuudesta voidaan olla montaa mieltä. Meille palkki-istuimen ostaminen oli välttämätöntä, sillä meidän isi on sen verran pitkä, ettei kuskin taakse yksinkertaisesti mahtunut selkä menosuuntaan -istuin. Toisaalta en taas missään nimessä halunnut laittaa poikia vyöistuimeen kasvot menosuuntaan, joten tämä oli tällä selvä. Meidän perhe siis liputtaa palkin puolesta, toisille voi sopia paremmin jokin toinen ratkaisu.


Ostimme JunoFixit vuosi sitten keväällä Tampereen BabyStylestä ja sen verran hintavat ovat Suomen istuinmarkkinat, että päätimme tilata kakkosauton istuimet ulkomailta. Poikien rattaiden osalta meillä on jo verrattain hyviä kokemuksia ulkomailta tilaamisesta, rattaathan me ostimme Brittien Amazonista. Keväällä Amazon muuttui kuitenkin sen verran, että ilmaiset postikulut Suomeen lakkasivat olemasta ja aloimme etsiä muita vastaavia vaihtoehtoja. Moneen otteeseen törmäsin kauppaan nimeltä KikiWelt, josta monella suomalaisella oli hyviä kokemuksia. Saksan Amazonia harkittiin myös, mutta torpattiin se kalliiden postikulujen myötä.

Viime viikon perjantaina sitten uskaltauduin vihdoin tekemään tilausta KikiWeltiin ja jälleen voin kyllä sanoa olevani tyytyväinen. Istuimet saapuivat kotiin kannettuna eilen eli alle viikon sisällä tilauksesta ja koko ajan pystyin reaaliajassa seuraamaan pakettimme kulkua. Maksoin istuimet PayPalin kautta luottokortilla, joten välikäden ansiosta maksaminenkin tuntui turvalliselta. Toki Saksasta tilaaminen tapahtui saksan kielellä, joten tilauksen tekeminen itsessään oli melko hidasta puuhaa. Vaikka olen lukenut saksaa viisi vuotta, oli tietokoneella silti auki sanakirja.org sekä googlen kääntäjä, että kaikki meni varmasti oikein.


Päädyimme tilaamaan lopulta Cybexin Pallas 2 -istuimet, ilman isofix-kiinnitystä. Emme ole Junoissa kokeneet isofixiä mitenkään erityiseksi, toki istuin pysyy autossa paikoillaan eikä turvavyön kanssa tarvitse säätää, jos pojat eivät ole kyydissä. Autolla matkustaessa pojat ovat kuitenkin kiinni palkki-istuimissa auton omilla turvavöillä, löytyi fixit tai ei, joten fixien hyöty törmäystilanteessa on melko pieni. Jos olisimme päätyneet vyöistuimeen, olisivat fixit olleet kyllä aivan ehdottomat. Toki isofix-kiinnitys tekee istuimesta hieman tukevamman, mutta emme kokeneet tarpeelliseksi maksaa fixeistä ylimääräisiä satasia vain tämän takia. Mielipidejuttuja.

Pallas on istuimena varsin samanlainen mitä Juno, mutta käyttöikä Pallaksella on pidempi. Junot menevät 18kg asti, kun taas Pallasta voi käyttää jopa 36kg saakka. Tosin en kyllä usko, että meidän sällit enää 12-vuotiaina turvaistuimessa suostuvat istumaan, mutta eipä tarvitse hankkia ihan heti taas uusia istuimia. Junoissakaan painorajoitus tuskin tulee vastaan vielä lähivuosina, vaikka poikien paino onkin jo reippaasti kaksinumeroinen.


Meillä on siis pelkästään positiivisia kokemuksia ulkomailta tilaamisesta ja voinkin suositella sitä lämpimästi. En aio kyllä enää tulevaisuudessa Suomesta lastentarvikkeita ostaa, vaikka haluaisinkin tukea suomalaista yrittäjyyttä ja kauppatoimintaa. Kaksosten tapauksessa hinta on kuitenkin melkoisen merkittävä seikka (kaikki kahtena, daa) ja jälleen säästimme pari sataa euroa tällä tilauksella. Niillä satasilla täytyykin ostaa sitten pojille talvihaalarit, jotka ovat muuten seuraavana hankintalistalla. Voi voi tätä rahanmenoa...

38 kommenttia:

 1. Ompa hyvä että teille tuli nämä! Tää olisi ollut meidänkin valinta jos selkämenosuuntaan ei olisi onnistunut! Eli jos nämä koetaan teillä hyviksi saatetaan mekin innostua parin vuoden päästä ostamaan nämä! Kerro sitten käyttökokemuksia!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ainakin toistaiseksi ei oo ilmennyt mitään negatiivista sanottavaa, joten suosittelen :)

   Poista
 2. Meillekin tuli juuri pari viikkoa sitten samaisesta kaupasta pallakset! :) vaikka kuinka haluaisi tukea kotimaista kauppaa, onhan noi hintaerot järkyttäviä. Tarjouksessa istuimet olisivat olleet täällä 598€ ja nyt saatiin kotiovelle kannettuna molemmat joku 385€. Eipä tarvinnut miettiä mistä hankkii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! On ihan käsittämätöntä, miten paljon ne hinnat heittelee...Ajattelinkin, että mistä mahdoitte istuimet tilata ;)

   Poista
  2. Tarkoitatko juuri noita pallas 2-fix-istuimia? Meillä myös on kahden turvaistuimen hankinta käsillä ja jokainen säästetty euro olisi plussaa. Turvallisuudesta ei tietenkään tingitä.

   Poista
  3. Niin kun siis pikaisella silmäilyl Johannan pojille ostamien istuinten hinta oli mielestäni 279€ per penkki ja Suomesta pikaisella etsimisellä halvimmat olivat 299€. Minäkin haluan löytää kaupan josta saadaan pallas 2-fixit alle neljällä sadalla! ;)

   Poista
  4. Meillä siis istuimien hinta kappaleelta oli alle 200e, kun otettiin ne ilman fixejä. Myös postikulut olivat halvemmat kuin Suomesta ostettaessa, eli kannattaa kyllä tsekata Saksan tarjontaa ;)

   Poista
  5. Meillä on pallas fixit. Ei siis ne kakkoset. Ne jäi molemmat alle neljänsadan.

   Poista
  6. Mekin arvottiin pitkään otetaanko pallas-fixit vai pallas kakkoset. Eipä niissä kauheesti eroa ole ja me päädyttiin tähän :)

   Poista
  7. Anteeksi, luinpa huolimattomasti. Me kuitenkin tarvitaan isofixit myös... Tänäänkin melkoinen automatka kärsitty, kun varsinkin poika meinaa pistää ranttaliksi hiostavassa turvakaukalossa. Täytyy nyt toden teolla alkaa selvittää tätä penkki-asiaa!

   Poista
  8. Kannattaa kyllä kurkata Suomen ulkopuolelle. Ja suosittelen myös käymään ihan livekaupassa testaamassa niitä istuimia, kaikki kun ei välttämättä sovi kaikille. Esimerkiksi Kiddyt ja Klippanit olivat meille tosi huonon mallisia ja tosiaan auton koko ja kuskin pituus antaa myös hieman rajoitteita. Tsemppiä turvaistuinviidakkoon :)

   Poista
 3. Heippa! Anteeksi tunnettava ja postaukseen mitenkään liittymätön kysymys mut saitko sittenkin oman alan töitä syksyksi? Suoraanhan et ole sitä täällä blogissa sanonut mut vähän oon sellaista lukenut rivien välistä :)

  Terveisin mammalomaileva luokanope

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tungetteleva ei tunnettava. Ihanaa tää puhelimella kirjoittelu :)

   Poista
  2. En viitsi kaikkea täällä paljastaa, mutta sanotaanko näin, että kuviot on vielä hiukan auki ;D

   Poista
 4. Kerrohan sitten myöhemmin käyttökokemuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Junoihin ollaan ainakin oltu 100% tyytyväisiä, joten eiköhän näihinkin :)

   Poista
 5. Meillä on ollut juurikin tuo samainen istuin jo reilun vuoden ja ihan älyttömän tyytyväinen oon ollut! Myös poika viihtyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Automatkat on nykyään jopa ihan kivoja, kun ei tarvitse kuunnella pelkkää huutoa :D Ja siis lapsen laittaminen tuohon istuimeen on ihanan helppoa!

   Poista
 6. Meilläkin sama istuin ja ihana on!

  VastaaPoista
 7. Meillä myös Pallas esikoisella molemmissa autoissa. Silloin, kun istuimia hankittiin ei meillä ollut sellaista autoa, jossa ois ollut isofix ja nuukuuksissamme ostettiin tuolit ilman isofixiä. Täytyy tunnustaa, että ollaan oltu tosi laiskoja kiinnittämään niitä tyhjänä vöillä kiinni. Mutta nyt kun tuplat syntyi mua alkoi pelottaa kuinka vaarallinen irtonainen istuin on vauvoille takapenkillä jos ollaan liikkeellä ilman esikoista. Vahingossa löysin lastentarvikekaupasta hihnan, jolla istuin kiinnitetään penkin niskatukeen. Enää ei istuin lähde tyhjänä liikkeelle ja hihna tukevoitti istuinta myös sivusuunnassa lapsen istuessa siinä. Hinta tuolle hihnalle oli vajaa kymppi, mutta sellaisen tekisi helposti myös itse. PS. Meillä esikoinen teki vuosi sitten yllättäen huiman kasvupyrähdyksen ja jouduttiin luopumaan palkista, kun hän painoi 2,5 vuotiaana 18 kg. Siinä vaiheessa olin tyytyväinen että meillä oli Pallas eikä jouduttu hankkimaan kokonaan uusia istuimia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan mahtava idea toi kiinnittäminen! Pitääkin heti huomenna väsätä jokin systeemi siihen, ettei pääse penkit liikkeelle, jos mies ei laiskuuttaan jaksa pelata turvavöillä ;)

   Tähän asti ollaan myös me oltu tosi tyytyväisiä! Pallaksista pojat näkee paljon paremmin ulos, kun ollaan vielä korkeemmalla mitä Junoissa. Ei voi siis muuta kuin kehua!

   Mahtuuko teillä autoon takapenkille kaukalot ja Pallas?:o Meillä ei olis toivoakaan saada kolmea istuinta rinnakkain autoon... :D

   Poista
 8. Meillä ois istuimen osto eessä kans. Oon miettiny paljon palkki-istuinta, mutta muutama asia mietityttää. Ainakin kuvissa näyttää että palkki tulee melko ylös, onko lapsen vaikea liikuttaa käsiä? Myös sitä mietin, kun meidän tyttö on todella siro rakenteeltaan (10kk), että hukkuuko hän tuonne palkin alle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ainakin palkki tulee juuri sopivalle korkeudelle, jotta käsillä on mahdollisimman paljon tilaa huiskia ympäriinsä :) Istuinosassa on myös irroitettava koroke, jolla saa lisää istumakorkeutta. Näin ainakin Pallaksessa. Meillä ainakin pojat tykkää ajella palkin päällä autoilla, lukea siinä kirjaa ja onpa sitä käytetty automatkoilla eväspöytänäkin :D

   Meidän pojat ovat myös melko sirorakenteisia ja siksi valittiinkin ensimmäiseksi istuimeksi se JunoFix. Istuin on kauttaaltaan sirompi mitä Pallas, mutta sisältää silti samat toiminnot. Pallaksen käyttöikä on vain pidempi.

   Mutta suosittelen ehdottomasti käymään liikkeessä ensin kokeilemassa ja testaamassa istuinta, ennen kuin sitä lähtee tilailemaan. Tsemppiä!

   Poista
 9. Heippa!

  Tilasin itse myös muutama päivä sitten istuimen ko. verkkokaupasta ja jostain syystä tilaukseni ilmestyi sivuille kaksi kertaa jossa toinen on avoinna ja toinen käsittelyssä. Tilaus ei ole myöskään edennyt mihinkään. Osaatko auttaa sen verran, että mistä kohtaa tilauksen kulkua pääsi katsomaan reaaliajassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei :) Onpa outoa...maksoitko luottokortilla? Mulle se tilaus meni ainakin heti käsittely-tilaan ja sitten tulikin jo sähköpostia, jossa oli se seurantakoodi. Lopulta en edes ehtinyt koko seurantakoodia tsekkailemaan, kun istuimet jo ilmestyivät meille. Jos se maksutapa jotenkin vaikuttaa..?

   Poista
 10. Onko kukaan testannut kotimaisen toimijan valikoimaa, toimituksia ja palvelua? Terveisin Heli Ozbabystä, www.ozbaby.fi
  Tervetuloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useasti olen törmännyt kyseiseen kauppaan, mutta toistaiseksi on jäänyt ostokset tekemättä! Jos joskus vielä tarvitaan lastentarvikkeita, tsekataan myös tämä vaihtoehto :)

   Poista
 11. Moikka!
  Miten teillä on viihdytty istuimissa? Meinaan, että mahtuuko lapsi tutkimaan leluja kun on ns. syli täynnä palkkia? :). Selailemaan kirjoja jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Tosi hyvin pojat viihtyvät eikä palkki ole yhtään esteenä esim. autoilla ajelemiseen tai kirjojen lukemiseen. Ovat varmaan jo niin tottuneet palkkiin! Ollaan oltu kyllä tosi tyytyväisiä näihin istuimiin :)

   Poista
 12. Satuin eksymään blogiisi ja piti jättää viesti tuosta Saksa vs. Suomi hintajutusta. Suomessahan on moni tuote paljon kalliimpi. Erot voivat olla huimia, kuten tässä tapauksessa. Ei mielestäni ole kuitenkaan oikein käydä koeistumassa penkkejä lähikaupassa ja sitten tilata ulkomailta. Tätä kautta hinnat Suomessa jatkaa nousemistaan, kun kauppa ei käy. Osa hinnassa olevasta katteesta muodostuu juurikin näiden ystävällisten esittelijöiden palkasta ja liiketilan ylläpitämisestä. Saksan verkkokaupoissa ei tälläisiä ole. Mikäli haluaa Suomessa työpaikkojen säilyvän, kivijalkaliikkeiden löytyvän lähikulmilta ja hintojen toivottavasti laskevan tulevaisuudessa olisi aina tuettava kotimaista. Ainakin jos käyttää liikkeiden palveluita (koeistumiset yms.), olisi kohtuullista myös maksaa tästä palvelusta.

  Ei ole tarkoitus pahoittaa kenenkään mieltä. Ihan vain herättää ajatuksia. Itse olen ainakin iloinen että on mahdollisuus testata tuotteita ennen ostoa ja toivoisin näin olevan myös tulevaisuudessa. :)

  Ystävällisin terveisin,
  Juha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos asiallisesta kommentista Juha! Tämä on juurikin näin. Haluaisin kovin tukea suomalaista yrittäjyyttä ja liiketoimintaa, mutta nykypäivänä fakta on kuitenkin se, että raha ratkaisee. Karua, mutta varsinkin näin kaksosperheessä jokainen hankinta täytyy tarkkaan miettiä. Osaava henkilökunta ja tuotetietoisuus on toki olennaisessa osassa ostopäätöstä tehdessä, mutta kannattaa myös miettiä sitä, mikä näiden tietojen takana on. Esimerkkinä eräs lastentarvikeliike, joka ei myy ollenkaan markkinoiden turvallisinta istuinta ihan vain siksi, koska eivät ole saaneet sieltä yhteistyötä. Ja tämän takia jakavat virheellistä tietoa istuinten turvallisuudesta. Tällaisen takia kehottaisin myös tutustumaan ulkomaan tarjontaan ja turvallisuustesteihin, jotta istuimista (ja muistakin tarvikkeista) saatava tieto olisi mahdollisimman monipuolinen ja avarakatseinen.

   Ja jos nyt ollaan ihan tarkkoja, niin meiltähän löytyvät jo yhdet istuimet Suomesta ostettuna ja toiset ostimme sitten Saksasta. ;)

   Mukavaa ja toivottavasti lämmintä kesää sinulle!

   Poista
 13. Onko siihen joku erityinen syy, ettet halunnut kasvotmenosuuntaan istuinta vöillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vain siitä syystä, että haluan suojella lasten niskaa mahdollisessa törmäystilanteessa. Useissa tutkimuksissa on havaittu, että vyöistuimessa lapsen pää ja niska joutuvat kovemmalle rasitukselle kuin palkki-istuimessa. Törmäyksessä kun palkin kanssa eteenpäin heilahtaa koko ylävartalo, vöiden kanssa pelkästään pää. Tämän parempia perusteluja en osaa antaa :)

   Poista
 14. Hei, saanko kysyä mikä auto teillä on ja minkä verran tuonne istuinten väliin jää tilaa - mahtuuko sinne siis istumaan vielä istuinten keskelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Tanja!

   Meillä on nuo Pallakset tällä hetkellä Volkkarin Passatissa ja kyllä sinne väliin juuri ja juuri mahtuu istumaan hätätilanteessa. Junot meillä sen sijaan on Mazda 6:ssa ja siinä tilaa istuinten välissä on vähän enemmän. Toki siis Junot on myös sirommat istuimet mitä Pallakset. Istuimissa eniten tilaa vievät nuo sivutörmäyssuojat, joten jos niistä luopuu keskipenkin kohdalla, niin tilaa tulee lisää. Itse en tähän kuitenkaan missään nimessä kehota ;)

   Kiitos kommentista!

   Poista
 15. Moi! Olemme ostamassa kaksospojillemme istuimia, mutta en osaa päättää Pallaksen ja junon välillä. Junoon tällä hetkellä sirot lapset sopivat paremmin ja lisäksi sen keveys on plussaa. Mietityttää kuitenkin miten lapset pystyvät nukkumaan siinä kun se ei taida kallistua...ja näkevätkö noin 80 cm pätkät sieltä mitään? Teillä taitaa olla kokemusta kummastakin istuimesta, joten kysyisin kumpaa suosittelet? Pitkäikäisyys ei ole merkittävä kriteeri, joten lähinnä kysyisin onko Pallaksen korkeudesta ja kallistusmahdollisuudesta paljonkin hyötyä? Kiitos etukäteen jos jaksat vastata ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Meillä tosiaan löytyy edelleen molemmat, Pallas ja Juno. Molempiin pojat mahtuvat edelleen hyvin, vaikka pituutta on jo lähes 110cm ja painoa yli 15kg. Pallakset ovat siis kyllä korkeammat ja sieltä on parempi näkymä ulos autosta. Kuitenkin ainakin meillä pojat olivat silloin 9kk iässä aivan liian siroja pallaksiin ja istuimesta olisi ollut vaarana luiskahtaa pois. Siksi siis valitsimme ensin Junot.

   Kallistusta emme ole kummassakaan istuimessa käyttäneet. Meillä siis myös juno kallistuu! Siinä tilanteessa, jos ajaisimme esim yötä vasten Lappiin, niin varmasti hyödyntäisimme kallistusta.

   Suosittelisin siis ensimmäisinä istuimina junoja, jos myös teillä pojat ovat sirorakenteisia. Ja kyllä myös juno on melko pitkäikäinen, meillä mennään jo kolmatta vuotta!

   Kiitos kommentistasi, toivottavasti vastauksesta oli apua istuinviidakon selvittämisessä ;)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!