maanantai 14. heinäkuuta 2014

Päivä Korkeasaaressa

Eilen odotti viimein päivä, jota on koko kesä suunniteltu ja odotettu. Lähdettiin roadtripille kohti Helsinkiä, ja päämääränä luonnollisestikin Korkeasaari. Poikia on jo pidemmän aikaa kiinnostaneet eri eläimet todella paljon, joten olikin lähes välttämätöntä tehdä kesäretki eläintarhaan. Pojathan olivat jo OKRAssa aivan täpinöissään kaikista kotieläimistä ja ollaanpa me tehty kertaalleen pikavisiitti eräälle maatilallekin, jossa pojat pääsivät silittelemään neljän päivän ikäisiä pikkukaritsoja. Tuolloin lehmä oli ihan liian pelottava, mutta possut  sen sijaan naurattivat jätkiä ihan mahdottomasti. 

Jo alkuviikosta alettiin seurailla säätiedoituksia tulevan viikonlopun osalta. Nyt me vihdoin tehtäisiin se retki pääkaupunkiseudulle, vielä kun isilläkin on lomaa jäljellä. Lauantaina olin töissä, mutta sunnuntaina päätettiin käynnistää auto heti aamupalan jälkeen ja lähteä eläimiä moikkaamaan. Parin tunnin ajomatka meni suhteellisen leppoisissa merkeissä, lueskeltiin lelulehteä, ajettiin pikkuautoilla ja katsottiin vähän Puuha Peteä. Toki ajomatkalla kului askillinen rusinoita sekä välipalalle varatut muumikeksit, mutta tärkeintä oli oikeastaan pitää pojat hereillä ja säästellä meidän vanhempien hermoja. Yleensä kun se matkustuskiukku iskee siinä tunnin kohdilla.


Vähän ennen yhtätoista ajettiin Mustikkamaan parkkipaikalle ja lähdettiin köpöttelemään kohti eläintarhaa. Ensimmäisenä tsekattiin kissaeläimet, mutta näimme ainoastaan vilauksen tiikerin turkista eikä siis näissä aitauksissa ollut paljoa nähtävää. Piti siis paikkansa, että nätillä ilmalla erikoisemmat eläimet pysyttelevät aika pitkälti piilossa ja lepäävät. Kamelit, apinat ja kumppanit sen sijaan jaksoivat kävijöitä viihdyttää, puhumattakaan vapaana kulkevista riikinkukoista. Itse pienen lintukammon omaavana olin välillä vähän paniikissa, kun riikinkukko tai hanhimikälie tuli vähän turhan lähelle...


Puolilta päivin pysäköitiin piknik-paikalle syöttämään pojille evästä ja sitten suunnattiin takaisin kissalaaksoon seuraamaan leijonien ruokintaa. Nyt päästiin näkemään jopa itse urosleijona, mutta järkyttävän väentungoksen keskellä eipä tullut tästäkään saatua yhtään onnistunutta kuvaa. Ihanat suloiset leijonanpennut olivat nekin nyt hereillä ja villillä tuulella, mutta näistäkin kuvasaldoksi jäi surkeaakin surkeampi tärähtänyt lasin läpi otettu kuva. Tässä vaiheessa Eino simahti päiväunille, mutta Aapo ei hyvästä yrityksestä huolimatta nukahtanut ollenkaan. Oli ilmeisesti sen verran jännittävää ja paljon nähtävää, ettei vain malttanut nukahtaa. Tilasimme Eikan nukkuessa pihvit, leikimme leikkipuistossa ja nautiskelimme merimaisemasta.


Einon herättyä evästimme välipalaa, kaivoimme mammuttia esiin ja herkuttelimme jätskeillä. Karhu ei ollut edelleenkään hereillä, joten jatkettiin matkaa eteenpäin kohti lintutarhaa sekä matelijoita. Tässä kohtaa tuli eteen ehdottomasti koko reissun kohokohta, nimittäin kanala. Jep, kaikken mielenkiintoisin eläin koko päivänä oli kana. Kanojen luota ei olisi lähdetty sitten millään pois ja koko kotimatkan takapenkkiläiset hokivat kana kana kotkotkot.  


Kotona oltiin Korkeasaari-visiitiltä iltaseitsemän jälkeen. Paluumatkalla pysähdyimme Hyvinkään ABC:lle ruokailemaan ja nukahtipa Aapokin hetkeksi sillä välin, kun ohjasin isin harhaan ja eksyimme Helsingin keskustaan. Hupsis vain, selvittiin me sentään tunnissa ulos kehien sisältä! Kaiken kaikkiaan päivä oli aivan mahtava ja mikä tärkeintä, pojilla oli varmasti ihan huippuhauskaa. Toki me vanhemmatkin olimme tyytyväisiä eläintarhapäivään, mutta pakko se on myöntää, että aika vaikea on päihittää Berliinin Zoologischer Gartenia. Kaksi vuotta sitten tehty matka Berliinin eläintarhaan poikien vielä salamatkustaessa tullaan kyllä tekemään uudemman kerran, kunhan pojat vain vähän kasvavat. Ja malttavat katsella muitakin eläimiä kuin pelkkiä kanoja.

8 kommenttia:

 1. Ihanalta kuulosti teidän päivä! :)
  Yh noi kehät!!! Aina siellä jotenkin onnistuu sotkemaan itsensä ja navin.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva päivä :) mä en ymmärrä miten onnistuin eksyttämään meidät vaikka piti ajaa vaan suoraan ja kerran kääntyä oikealle :D

   Poista
 2. Kuulostaa kivalta päivältä! Meillä olisi myös tarkoitus suunnata Korkeasaareen tässä miehen loman aikana. Se on kiva jokavuotinen retkikohde pienille ja isoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin taitaa tulla tästä perinne! Poikien kasvaessa varmasti kiinnostuksen kohteetkin muuttuvat ja eläintarhoista saa aina enemmän irti mitä viime kerralla :)

   Poista
 3. Tallinnassa on myös kiva eläintarha.Pääsee aika läheltä katsomaan eläimiä ja kattavampi valikoima...jääkarhu,elefantit ym

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkistä! Kolmårdenia me jo suunniteltiin ensi kesälle, mutta hyvä tietää että Tallinnastakin löytyy ehdokas :)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!