perjantai 4. heinäkuuta 2014

OKRA

Maatalousmessuilta terkkuja! Tiistaina suunnattiin kohti eteläisempää Suomea ja tavoitteena mennä Oripään lentokentälle OKRA-messuille. Keskiviikkona ilma oli sen verran sateinen ja kylmä, että siirrettiin messuvierailu torstaille. Ja onneksi siirrettiin. Koko päivän paistoi aurinko ja oli ihanan lämmin, vihdoin tuli ne shortsikelit takaisin! Pojille tämä oli ensimmäinen  OKRA-kokemus ja veikkaanpa, että tästä saattoi hyvällä tuurilla tulla koko kesän kohokohta, vaikka suunnitelmissa onkin vielä reissua Korkeasaareen sekä Särkänniemeen. Vai luuletteko, että mistään löytyy traktoreiden ja muiden maatalouskoneiden kokoontumisen voittanutta? Unohtamatta tietenkään heppoja, lehmiä ja lampaita. Ja suurta suosiota saanutta poliisiautoa. Piipaa piipaa!


Tänä vuonna maatalousmessut järjestettiin siis keskiviikosta lauantaihin klo 10-17. Koska aukioloaika on loppupeleissä aika lyhyt, päätimmekin suunnata messuille heti porttien auetessa aamupäivällä. Hetken aikaa jouduimme odottamaan parkkeerausruuhkassa, mutta itse messualueella ihmiset häviävät aika hyvin laajalle alueelle, joten suuresta väentungoksesta emme joutuneet kärsimään. Suurin kävijäpiikki osuu varmasti vasta huomiselle lauantaille. Puolen päivän paikkeilla pysäköimme karavaanin Sotkun teltalle, söimme vatsat täyteen ja jatkoimme kierrosta. Vähän yritimme saada poikia myös nukkumaan päiväunia, mutta ilmeisesti ihmeteltävää oli niin paljon, ettei uni tahtonut rattaissa tulla ja unet jäivät minimiin.
 

Kotiinpäin, tai siis kohti Mummilaa, lähdettiin vasta iltapäivän puolella kolmen jälkeen. Vaikka saimme messuilla kulumaan aikaa monen monta tuntia, jäi silti paljon näkemättä. Traktorin kyytiin olisi pitänyt päästä vielä viidennen kerran ja äiti unohti ostaa kotimatkaeväät lakukojulta. Yhden kuvan olisi vielä voinut ottaa söpöistä pikkuisista villapossuista ja toki siihen messujunan kyytiinkin olisi voinut vielä mennä. OKRA on ehdottomasti käymisen arvoinen tapahtuma eikä 15e pääsylipuista (alle 12-vuotiaat ilmaiseksi) ole edes paljon. Pysäköinti on ilmaista eikä messualueen syömisten hinnatkaan kovin pahoja olleet, yksi annos pääravintolassa maksoi 10e ja pyttipannua sai kojuilta 5e hintaan.


OKRA järjestetään joka toinen vuosi Oripään lentokentällä, ja sinne kokoontuu kymmenien hehtaarien alueelle neljän päivän ajaksi satoja näytteilleasettajia sekä kymmeniä tuhansia messuvieraita. OKRA on kokemuksena jotain aivan uskomatonta, vaikka itse maataloudesta ei olisikaan kiinnostunut. Varsinkin lapsille messuilla riittää ihmeteltävää maatalouskoneista maatilan eläimiin, tivolikin bongattiin tänä vuonna eräältä osastolta. Kädentaidot ja pienet kojut tekevät OKRAsta kiinnostavan myös perheen naisille, messuilla pääsi siis myös shoppailun makuun. Mutta voin ihan rehellisesti myöntää, että olin itsekin aika fiiliksissä messuilla ja innoissani näytin pojille puimureita ja maatalon elämän edustajia. Jep, sisälläni asuu edelleen se pieni maalaistyttö.

2 kommenttia:

Kiitos, kiva kun kommentoit!