perjantai 18. heinäkuuta 2014

Mattopyykillä

Riensin tänään aamusta heti aamupalan jälkeen läheiselle matonpesupaikalle pesemään meidän likaisia mattoja. Koko kesän suunnitelmissa ollut urakka pääsi tänään jo puoleen väliin, kun sain aikaiseksi pestyä keittiön ja meidän makuuhuoneen matot. Vielä olisi jäljellä olohuoneen toinen sekä poikien huoneen matot. Muita mattoja en ajatellut vielä pestä, sillä ne ovat niin uusia ja yllättävän puhtaita. 

Pari tuntia sitä kuuluisaa omaa aikaa aurinkoisessa säässä täysin yksin oli kyllä jotain aivan mahtavaa. Vaikka olin pesu-urakan jälkeen aivan litimärkä pesuvedestä ja hiestä, niin silti se tunne kun tietää tehneensä jotain. Ja kaiken lisäksi tuli tehtyä jotain oikeasti oleellista ja tärkeää, tai no toki auringossa makoilu kirjan kera on sekin näin kesäisin oleellista. Mutta olin ainakin ahkera ja reipas, poikien sanoin äiti hommii, aapo eikka isi kokii (vapaasti suomennettuna: äiti tekee hommia. Aapo, Eikka ja isi jäivät kotiin).

11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No kyllä! Sen verran monet puklut ja oksut on saanut kokea, että pesulle meni :D

   Poista
 2. Kävikö tolle karvamatolle mitään? Oon miettinyt uskaltaisinko tehdä saman noille meidön matoille, mit oon pelännyt et ne menee huonoksi.. :/ mut jos säkin uskalsit niin ehkä mäkin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä yllätyin positiivisesti siitä, kuinka edullista tuollaisten isojen nukkamattojen pesettäminen on pesulassa! Kannattaa ainakin kysäistä, paitsi jos mattojen pesusta kovasti tykkää..;)

   Poista
  2. Ainakaan tälle ekalle ei tapahtunut mitään muuta, kuin että tuli puhtaaksi :D Tää oli vähän ns. laadukkaampi matto, ja noita Ikean karvamattoja en oo vielä ehtiny pesemään..

   Mutta hyvä tietää, ettei se pesulavaihtoehtokaan huono olisi...Yhtä Askosta ostettua harmaata nukkamattoa en ehkä raaski itse lähteä pesemään, ettei vaan mene pilalle.

   Poista
 3. Meidän pitäisi pestä olohuoneen pitkät, käsinkudotut räsymatot. Anoppi kielsi vankasti minua osallistumasta urakkaan, ja ilmoitti tomerasti ryhtyvänsä urakkaan Miehen kanssa. Parempi ehkä niin, sillä ne matot painaakin kastuneina varmaan sata kiloa per matto, ei taida mun voimat riittää...

  Puhtaat matot on kuitenkin ihanat ja meilläkin on tytöt olleet muiden mattojen pesuissa mukana. Yllättävän mukavaa puuhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli mullakin aikamoinen raahaaminen ton karvamaton kanssa, että sain sen nostettua kuivumaan! Joten jätä pesuhommat suosiolla muille, toimit katsos työnjohtajana ;) Mutta oot ihan oikeassa, mattojen pesu on kyllä kivaa!

   Poista
 4. Minun ystävä edelleen muistuttaa minua, kun kaksikymppisenä ihmettelin eräällä laiturilla, miksi ihmeessä sen keskellä on reikä :D heeh:D ei oo tää nainen siis mattolaiturilla matonpesussa käynyt :D mut hyvä sä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, enpä mäkään nyt kirjaimellisesti mattolaiturilla ollut... Mutta enivei, matot tuli puhtaiksi ;D

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!