maanantai 16. kesäkuuta 2014

Terassi

No niin, nyt on vihdoin viimeisetkin tyynynpäälliset saatu ommeltua ja kehtaa esitellä meidän uutta terassia. Talonpuolikashan oli ollut ennen vuokrakäytössä, joten koko pihalle ei oltu tehty oikeastaan yhtään mitään. Hyvä jos oli edes nurmikkoa leikattu. Terassin virkaa ajoi pari metriä kanttiinsa oleva lavahökötys, johon  mahtui hädintuskin tuoli, pöydästä puhumattakaan. Päätimme jo Talonpuolikkaan ostaessamme laajentaa terassia ja laittaa pihaa kuntoon, mutta syksyllä ei vain millään ehtinyt, joten päätimme siirtää piharemontin keväälle. Ensitöiksi J-P purki vanhan "terassin" ja hiekkalaatikon rötiskön, sitten he appiukon kanssa rakensivat uuden isomman terassin vanhan tilalle. Jämälaudoista tehtiin hiekkalaatikko ja vielä suunnitteilla olisi jonkinsortin lelulaatikon nikkaroiminen.


Meiltä löytyi ennestään terassikalusteista pöytä ja neljä tuolia. Vaikka ne ovatkin jo melko kuluneet eivätkä sieltä kauneimmasta päästä, emme ajatelleet ainakaan vielä panostaa niihin sen enempää. Jos vaikka syksyn alennusmyynneistä löytyisi jokin kiva kulmasohva tai edullinen ruokailuryhmä, katsotaan sitten uudelleen. Törmäsin kerran Pinterestissä kuvaan vanhoista lavoista tehtyyn kulmasohvaan, joka jäi ideana kummittelemaan mieleen. Joten saa nähdä, jos vaikka innostuisi väsäämään joskus vielä sellaisen. Aurinkovarjo (Prisma) sen sijaan on uusi, kuten myös lepotuolit (Ikea). Tekstiileistä seepratyynynpäälliset ovat H&M Homesta ja tuolien raidalliset istuintyynyt ompelin itse vanhojen tyynyjen päälle. Iso ruukku löytyi Minimanista ja ihanaakin ihanampi kastelukannu on Ikeasta, kuin myös terassin pienemmät ruukut. Hyllykkö on sekin Ikean tuotantoa, kuitenkin itse maalattu harmaaksi. Kaiteessa roikkuva peltiruukku on Clasulta ja pöydän tabletti Kodin Ykkösestä.


Terassia reunustamaan laitettiin nyt alkuun yhdelle seinustalle kääpiövuorimäntypenkki, jota ehkä jatketaan tulevaisuudessa muillekin sivustoille. Muita kasveja pensasaidan ja kääpiövuorimännyn lisäksi emme ajatelleet ainakaan vielä pihalle istuttaa, sillä pidämme enemmän avarasta ja yksinkertaisesta pihasta.  Tai no yksi omenapuu on kylläkin pakko saada johonkin nurkkaan ängettyä! Isosta ruukusta löytyy nyt kesällä orvokkeja, pienemmistä eri yrttejä. Ruohosipulia, basilikaa ja persiljaa ainakin kovin yritän niissä kasvattaa. Myös keinujen hankintaa mietimme, mutta nekin taitavat jäädä tähän pihaan hankkimatta. Käydään keinumassa sitten leikkipuistoissa.


Piharemontti ei ole vieläkään kyllä valmis, sillä edelleen puuttuu yhdeltä reunustalta pensasaidan viimeistely sekä soran korvaaminen laatoituksella. Tonttia ja talonreunustaa kiertää siis sorakaistale, jota i-n-h-o-a-n ihan vain siitä syystä, että sitä surkian soraa on ihan joka paikassa. Pojat kärräävät sitä nurmikolle ja sisälle, eikä itseasiassa edes sen ulkonäkö miellytä. Pensasaita sen sijaan laitetaan yhdenmukaisuuden vuoksi, sillä kaikilla muilla tässä meidän huudeilla on norjanangervo-aita ja meillä ei. Toki aita kasvaessaan myös antaa hieman näkösuojaa ja pitää pojat toivottavasti paremmin oman pihan puolella. Alkuun ajateltiin myös laittaa matala verkkoaita suojaamaan taimia, mutta myös rajoittamaan poikien kulkua. Ulkona olo ei ole nähkääs mitään kovin rentouttavaa, kun pitää jatkuvasti olla hakemassa jompaa kumpaa sälliä naapurin ulkovajasta tai rekkoja katsomasta tienreunasta.

Nyt ei muuta kuin toivetta sääherroille, että päästäisiin viimeistään juhannuksena taas terassikeleihin ja nauttimaan kesästä. Toki usemmatkin terassikahvit on jo juotu, mutta ne viralliset terassikauden avajaiset antavat vielä odotuttaa itseään. Vaikka toisinaan kaipaan kovinkin kaupungin vilskeeseen, niin kauniina kesäpäivänä tätä omaa pihaa osaa arvostaa kyllä todella korkealle. Ei se neljännen kerroksen kahden neliön kokoinen lasitettu parveke ole mitään tähän verrattuna.

15 kommenttia:

 1. On kyllä kivan näköinen ja ruhtinaallisen kokoinen. :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä kivan näköinen ja ruhtinaallisen kokoinen. :)

  VastaaPoista
 3. Teillä on todella ihana uusi terassi ! Taitavat miehet on kyllä rakentaneet :) Muutenkin tosi kivannäköinen ja kokoinen piha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma piha on kyllä ihan luksusta! Meillä oli ammattimiehet asialla :)

   Poista
 4. Onpas se alimmainen vinorima vierä?

  VastaaPoista
 5. Oi että, ihana terassi kertakaikkiaan! On niin mukavan ja rauhallisen näköistä, kotoisaa... Meillä on kyllä parveke ja sen alla pieni terassi, mutta varsinaista oleskeluterassia meillä ei ole. Ollaan ajateltu että rakennettaisiin sellainen pihasaunan edustalle, koska se paikkana olisi kaikkein luontevin paikka oleskella. Sitä odotellessa, tänä kesänä taitaa olla niin paljon projekteja ettei vain kerkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi pihasauna ♥ mekin haluttiin tämä terassiprojekti heti alta pois ennen kesälomia, jotta päästäisiin kerrankin nauttimaan ihan vain siitä kesästä. Mitä lomaa se muka on, jos koko ajan kerääntyy lisää tehtäviä töitä? :)

   Poista
 6. Ihana terassi! Kivan suojaisan näköinen. Me kanssa ryhdyttiin terassin rakennuspuuhiin toukokuussa, nyt saa sitten nauttia rauhassa kesästä omalla pihalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi rimotus tuo ihan kivan suojan ihan sisällekin, ei olla enää niin näyteikkunassa mitä ennen. Ja kelpaa ottaa aurinkoa naapureilta suojassa ;) Nyt vielä ne kelit kohdilleen, niin pääsee taas takaisin KESÄN viettoon :)

   Poista
 7. Voi kuinka ihanan näköinen terassi! Kaunista :)

  VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!