lauantai 7. kesäkuuta 2014

Junnut Ikeassa. Taas.

Ja once again, auton nokka starttasi kohti Ikeaa. Tällä erää matkalla oli myös selkeä päämäärä, juniorituolit! Alettiin olla jo todella kyllästyneitä syöttötuolien kanssa pelailuun ja viikolla tulikin puheeksi syöttötuoleista luopuminen ja siirtyminen junnutuoleihin. Googlettelun tuloksena päätettiinkin sitten hakea tuolit Ikeasta, sillä sieltä näytti saavan parhaimman näköiset ja hintaiset tuolit. Toki tähän väliin voisi sanoa, että miksette hankkineet niitä Tripp Trappeja jo alkuunsa. Mutta yksinkertaisesti ja rehellisesti voin vastata, että en halunnut. Onhan ne ihan nätit, mutta surkean kalliit enkä usko, että meidän sällit olisivat pysyneet yhtään sen paremmin niissä paikallaan.


Meillähän on siis menossa tämä kuuluisa minäitse -vaihe, joka ilmeisesti ei mene ohi ihan muutamassa päivässä. Kaikkein rasittavinta tässä kehitysvaiheessa on ollut se joka paikkaan itse menemisen tarve, varsinkin sinne syöttötuoliin on ollut pakko päästä itse kiipeämään eikä se luonnollisestikaan onnistu ihan hetkessä. Auttaa ei saa, mutta itsekään ei oikein hommaa handlata. Tuolin kanssa on kiva pelleillä ja koetella äitin hermoja, isi toki saa auttaa kiipeilyssä. Isin pojat, kuinkas muutenkaan. Myös tuolista täytyy poistua itte, eikä tällöinkään saa auttaa, joten pari mielenkiintoista alastuloa (=kuhmua) nähtyämme saivat syöttikset kyytiä.

Nyt meiltä löytyy uudet ja hienot junnutuolit, joista ei putoa niin korkealta. Tuolit ovat myös muovia, joten peseminen onnistuu maailman helpoiten viemällä tuolit vain suihkuun. Kuinka monta kertaa olenkaan kironnut meidän (onneksi entiset) puiset syöttötuolit, miksei me vain voitu ostaa niitä Ikean halpoja antilooppeja?! Pojat ovat niin järkyttävän kovia sotkemaan, että tuoleja saa olla pesemässä jatkuvasti, lattiasta puhumattakaan.

Ikean valikoimista löytyy paria eri mallia juniorituoleja, mutta tämä Urban miellytti ulkonäöllään eniten. Tuolin materiaali oli vain kirsikka kakun päällä! Hintaa kahdelle tuolille tuli yhteensä noin 80e, joten edelleen ollaan päästy halvemmalla kuin Stokken tuoleilla, syöttötuolithan ostettiin Torista käytettynä about kuudellakympillä. Ikean sivuilla juniorituolien ikärajaksi kerrotaan kolme vuotta, mutta en pysty käsittämään, kuka kolmevee muka malttaisi vielä istua syöttötuolissa? Tuolivaihdoksen myötä meidän pojista tuli siis junioreita, mikä on ihan käsittämätöntä. Kuin myös se, että kolmen kuukauden päästä pitäisi juhlia 2-vuotissynttäreitä!

Tuolit pääsivätkin tänään heti testiin iltapalalla, ja yhden kerran jälkeen ollaan ehkä tyytyväisimmät vanhemmat tällä hetkellä. Pojat kiipesivät tuoliin ennätysajassa, söivät ruokansa ilman jatkuvaa pöydälle kiipeämistä ja laskeutuivat lahjakkaasti tuolista pois. Ja ruokailun jälkeen pyyhkäisin tuolit nopeasti puhtaaksi, ilman järkyttävää jynssäämistä. Pojat tykkää, äiti tykkää ja kai se isikin näistä tykkää...


Koska teillä on siirrytty syöttötuoleista juniorituoleihin?

12 kommenttia:

 1. Ihanat tuolit!

  Nyt löytyi muuten viimeinkin se ero meissä ;) Mie nimittäin RAKASTAN noita triptrappeja. En enää ikinä anna niitä pois meiltä! Kaikki muut syöttötuolit on keikkuneet meidän täystuhojen käytössä, mutta eivät nuo. Ihanatihanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin vihdoinkin :D me ollaan testattu Tripptrappeja kylässä, ja kyllä meidän sai ne keikkumaan.. taitaa olla aika lopettaa se rahkan syöttäminen.. ;)

   Poista
 2. näppärän näköset, pitääpä käydä katsastamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ihmeessä tsekata, edelleen ollaan tosi tyytyväisiä :)

   Poista
 3. Oiii mäkin haluan Ikeaan!!! Kade täällä moiiii =D kivat tuolit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun menoksi sitten, eihän teiltäkään kovin pitkä matka sinne ole ;)

   Poista
 4. Me siirryttiin juniorituoliin myös muutama kuukausi ennen kuin poika täytti 2 vuotta. Päädyttiin Ikean mustaan Agam tuoliin. Muovinen olisi kyllä varmaan ollut kätevämpi noita sotkuja siivotessa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Agam oli kyllä kans kiva, mutta se siivoamisen määrä ei houkutellut.. :D

   Poista
 5. Meillä on Antilopit ja ne on kätsyt, varsinkin nyt kun meillä harjoitellaan sitä som´riruokailua :D Nämä vaikuttaa myös todella käteviltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antilopit on kyllä ihan parhaat! Olis vaan pitänyt sillon itekin ne ostaa, vaikka eivät olekaan mitkään ilo silmälle :)

   Poista
 6. Kivan näköiset tuolit ja varmasti näppärät. Mäkin haaveilen parhaillani Ikean reissusta, toivottavasti tänä kesänä saataisiin sellainen tehtyä... Edellisestä alkaa olla kohta vuosi aikaa! TrippTrapp on tosiaan kallis, mä oon haaveillut sellaisesta uudelle tulokkaalle, mutta hinta laittaa vähän miettimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kyllä suolanen hinta. Ja vielä kun siihen perustuolin lisäksi täytyy ostaa kaiken maailman vauvatarvikkeet jne, niin hinta kasvaa aika huimaksi! No saa nähdä perunko puheeni ja ostan vielä joskus mahdollisille tuleville lapsille sen :D

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!