lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhannustaikoja

Juhannus on ollut itselleni aina ennen kaikkea perhejuhla. Lapsuuden ja nuoruuden juhannukset vietettiin aina Mummilan rantamökillä saunoen, uiden ja makkaraa grillaten. Kerättiin koivunoksia sisälle ja ulos, tehtiin juhannustaikoja ja pelattiin korttia. Parhaimmat lapsuusmuistot löytyvätkin juuri kesäajoista, joita vietimme Mummilassa aivan luonnonhelmassa täysin korvessa keskellä ei mitään. Metsäretkiä, onkimista, aamusta iltaan uimista ja sadepäivinä Mummin tarinoiden kuuntelua. Näin vanhemmiten niitä hetkiä osaa arvostaa aivan erityisesti ja toivonkin, että myös meidän pojat saisivat lapsuudessaan kokea mahdollisimman monta muistamisen arvoista hetkeä. Menipäs nyt herkäksi...

Viime vuosina juhannuksen viettotavat ovat meidän osalta muuttuneet, yksinkertaisesti poikien takia. Kaksi vuotta sitten en jaksanut kuin lyllertää anopin terassille ahmimaan grilliruokaa, ja vuosi sitten menimme täysin kahden 9 kuukauden ikäisen termiitin ehdoilla. Rehellisesti sanottuna en edes muista, missä vuosi sitten olimme. Tänä vuonna emme jaksaneet taaskaan tehdä mitään sen ihmeempää reissua mihinkään suuntaan, mutta toisaalta kotona keskenään oleminenkaan ei houkutellut. Jotain spesiaalia aaton viettoon oli kuitenkin keksittävä, joten pyysimme kylään appivanhemmat, poikien tädit perheineen sekä setämiehen.


No juhannusaatto tuli, oli ja meni. Sateisesta säästä huolimatta vietimme oikein ihanan keskikesän juhlan isolla joukolla täällä meillä Talonpuolikkaassa. Syötiin hyvin, nautittiin toistemme seurasta ja katseltiin lasten touhuja. Loppuillasta, kun lapsoset nukkuivat ja vieraat olivat jo kotimatkalla, lysähdimme isännän kanssa sohvalle katsomaan Modernia Perhettä. Ei juhannuksen viettoon aina tarvita mökkilaituria ja soutuvenettä, kokkoa tai savusaunaakaan ei meidän päivään mahtunut, mutta silti meillä oli kivaa. Ensimmäinen juhannus ever kaupungissa on siis takana eikä kaduta hetkeäkään. Jääkaappi täynnä herkkujen jämiä, aurinkokin taitaa pilkistää sadepilvien takaa ja isin loman alkuun on enää viikko. Aika huippu juhannuspäivä meillä siis tiedossa!

6 kommenttia:

 1. Meilläkin isin ja pojan loman alkuun viikko ! :) Se on parasta koko kesässä kun on koko perhe koossa ! Ihanaa juhannuspäivää sinne teille :)

  VastaaPoista
 2. Mitkä ihanat tarjottavat, kerroppa millä ohjeella oot tehnyt tuon mansikkakakun? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kuule ihan niinkin ihmeellinen kuin perus sokerikakkupohja, jonka välissä ja päällä kerma-tuorejuusto-mansikka-mariannerouhe -vaahtoa ;D mun mielestä kermakakku saa aika kivan ja uuden ilmeen, kun jättää noi sivut kermottamatta ja antaa sisusten näkyä!

   Poista
 3. Ihanan rennon ja mukavan kuuloinen juhannus!

  VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!