keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Iltajuoksu

Raskaan ja hiostavan päivän jälkeen on ihana käydä juoksemassa, kun ilmakin on jo viilennyt. Saa päästää kaikki mahdolliset höyryt pihalle ja hikoilla ihan luvan kanssa. Juokseminen on ainakin itselleni kesäkuntoon tavoittelemisen lisäksi keino rentoutua ja selvittää ajatuksia. Stressin aiheuttajat jäävät lenkkipolun varteen ja se tunne on kyllä ihan mahtava, kun on juossut tunnin ja on ihan puhki.

Eilen illalla päätin vielä päivän päätteeksi käydä juoksulenkillä pienessä tihkusateessa. Vesisateessa juoksemista ei voita kuin lenkki auringon laskiessa, kun linnut laulavat ja iltakaste laskeutuu. Kesäiltoina juokseminen on siitäkin ihanaa, kun valoa riittää pitkälle yöhön ja sinne lenkille voi lähteä vielä yhdeksänkin aikaan. Olen muutenkin ehdottomasti kesäjuoksija, talvella käyn oikeasti tositosi harvoin lenkkeilemässä, jos poikien kanssa köpsöttelyä ei lasketa. Keväisin lumien lähdön jälkeen juoksuinnostus aina kasvaa ja syksyllä se lopahtaa, näin on ollut iankaiken aina.

Pyrin käymään juoksemassa vähintään kahdesti viikossa, ja kerrallaan teen noin tunnin lenkkejä. Tässä meidän lähimaastossa on aika paljon kivoja polkuja ja reittejä, joten samaa puuduttavaa lenkkiä ei tarvitse juosta yhtenään. Juoksemisessa on sekin hyvä puoli, että joka kertaa huomaa kehittyneensä ja kunnon parantuneen. Joidenkin mielestä (esim. minä nuorempana) juokseminen on tylsää, mutta vanhemmiten olen oppinut nauttimaan siitä pienestä hetkestä "hiljaisuutta", ja juoksemaan lähteminen onkin oikeastaan täydellinen tapa päättää kulunut päivä. Kun on päivän juossut poikien perässä, saa illalla luvan kanssa juosta kotiarkea pakoon. Niin ja tietysti sitten juosta takaisin kotiin. Ymmärsiköhän kukaan, mitä ajoin takaa..?

Eilinen reitti kulki pienen metsäkaistaleen läpi ja oli ihan pakko pysähtyä kuvaamaan sateen kastelemaa luontoa. Koivunlehdet ja heinikko täynnä vesipisaroita, ja edessä siintävä märkä asfaltti. Ja mikä ehdottomasti parasta, ilmassa tuoksui kesä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!