maanantai 5. toukokuuta 2014

Puolukkapiiras

Tässä ohjetta keväisen raikkaaseen puolukkapiiraaseen. Idea on kutakuinkin sama kuin omenahyveessä, mutta kevyellä piirakkapohjalla ja niillä puolukoilla. Sokeria kannattaa laittaa oman makuaistin mukaan, itse pidän aavistuksen kirpeästä mausta, mutta jos puolukoiden happamuus selkeästi häiritsee (niinkuin meidän J-P:llä...), sokerin määrää muruseoksessa kannattaa lisätä. Tällä samalla ohjeella voi tehdä minkä tahansa piirakan, vaihtamalla vain puolukat esimerkiksi raparperiin tai niihin omenoihin. Kuten olette jo varmaan huomanneet, olen aika kova varioimaan eri ohjeita enkä ole kovin tarkka aina määrien suhteen, määrät ovat aina noin suunnilleen suurinpiirtein. Pidänkin tallessa muutamia (no oikeastaan aika montaa) perusreseptiä, joita muokkaamalla saa sitten erilaisia versioita.


Pohja
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 muna
0,5 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa

puolukoita

Muruseos
2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl juoksevaa margariinia

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
Lisää muna, rasva ja maito.
Levitä löysähkö taikina piirakkavuoalle.
Kaada (jäiset) puolukat pohjan päälle.
Sekoita muruseos ja ripottele puolukoiden päälle.
Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.
Tarjoa lisänä vaniljajätskiä tai vaniljakastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kiva kun kommentoit!