maanantai 12. toukokuuta 2014

Minä olen Äiti

Minä olen Äiti. Isolla ä:llä, sillä olen jollekin koko maailma ja saan täysin pyyteetöntä varauksetonta rakkautta joka päivä. Enpä ennen tajunnutkaan, miten voimauttava tunne onkaan olla äiti.

Äitinä tuntee olevansa tärkeä. Äidin halaus ja puhallus auttaa, kun tulee kolhu ja äidin syli on paras paikka itkeä harmitusta. Äidin lähellä on myös turvallista olla uudessa ympäristössä eikä äidin sylissä ikinä pelota. Äiti auttaa laittamaan junaradan takaisin muotoonsa, kun veli on rikkonut sen, ja äiti osaa kaikkein parhaiten ja hauskimmin lukea muumikirjaa. Äidille on myös helppo kiukutella, sillä äiti ei melkein koskaan suutu takaisin. Olen siis jollekin tärkeä ja se on aika loistojuttu.

On myös kiva, että kerran vuodessa saa laittautua ihan vain siitä syystä, että sattuu olemaan äiti. Kerran vuodessa äitinä saa myös takuuvarmasti nukkua hiukan pidempään ja aamupalan valmiiksi katettuna. Tällöin saa myös kortin, joka sisältää pelkkiä kehuja ja kirjallisen todisteen siitä, että on maailman paras. Saa myös vetää kerran vuodessa ihan luvan kanssa järkyttävät täytekakkuöverit. Ja kaikki vain siksi, että on äiti. Aika mahtavaa. 


Äiti on joskus myös vähän väsynyt. Silloin äiti saattaa hermostua pienestäkin, mutta jaksaa kuitenkin nauraa hölmöille jutuille ja leikkiä. Äiti juo paljon kahvia ja syö salaa leipää ja käy jääkaapilla. Äiti ei aina jaksa olla kaikkein kaunein, mutta äiti on silti kiva pyjamahousutkin jalassa. Äiti keksii sadepäivinä hassuja leikkejä ja rakentaa peitoista majan. Äidin jalkojen alla on hassu tunneli, kun äiti makoilee lattialla, eikä mikään ole hauskempaa kuin istua äitin mahan päällä ja pomppia. Äiti ei anna poikien mennä yksin vessaan, mutta joskus salaa sinne on kiva hiippailla ja syödä äitin rasvaa. Äiti ei saa koskaan käydä yksin vessassa vaan sinne mennään yhdessä ja äitin pissalle nauretaan, kun se on niin hassua. Äiti ei myöskään saa koskaan istua alas lukemaan lehteä, koska juuri silloin on pakko antaa ne palapelit kaapista. 

Äiti antaa joskus maistaa jotain herkkua, mutta toisinaan äiti huijaa aika rumasti, että äitin lautasella onkin jotain pahaa. Äiti on myös todella hyvä suostuttelija, kun pitäisi pukea ulos eikä yhtään huvittaisi. Äiti tarjoaa myös usein rusinoita, jos alkaa kiukuttaa kauppareissulla. Äiti tekee useimmiten hyvää ruokaa, mutta äidin oma herkku broiler-riisivuoka ei saa kyllä yhtään kannatusta, sitä ei varmana syödä. Äiti on myös ihan paras, sillä ruokailun jälkeen saa aina takuuvarmasti kurkkua tai paprikaa, se on niin hyvää! Äiti ei anna koskaan maitoa, ennen kuin lautanen on tyhjä, sillä muuten pojat täyttävät mahan maidolla eikä ruoka maistu. Se on poikien mielestä aika tylsää.


Äidin on pakko asettaa joskus myös vähän rajoja. Veljeä ei saa kiskoa hiuksista eikä naapurin tädin kukkapenkistä saa repiä kukkia. Äiti ei myöskään anna poikien mennä yksin yläkertaan eikä äidin tavaroihin saa koskea. Äiti ei tykkää, että pojat levittävät kaikki lelut samalla kertaa eikä puuhakulla saa muka lyödä veljeä päähän. Äiti joutuu myös välillä komentamaan vähän tiukempaan sävyyn, jos ruokapöydässä ei osata käyttäytyä ja puuroa heitetään seinään. Äiti on silti ihan kiva tyyppi, vaikka välillä vähän turhan tiukkapipoinen.

Äitinä oleminen on palkitsevaa. Ei ole mitään niin ihanaa kuin nähdä lasten ensimmäiset askeleet ja kuulla ensimmäiset sanat. Äitiydestä tulee aina hyvä mieli, eikä lapsille voi koskaan olla vihainen, tekivätpä he kuinka tuhmia tahansa. Paras tapa herätä aamuisin on kuulla sanat äitii äitii äitii.

On se vaan aika ihanaa olla äiti.


6 kommenttia:

Kiitos, kiva kun kommentoit!