maanantai 26. toukokuuta 2014

Cake pops!

Viime viikolla innostuin kaikesta kipeilystä huolimatta tekemään yhteen meidän työpaikan tapahtumaan Cake popseja, ja näistä taisi kyllä tulla vakiotarjottava kekkereihin! Alunperinhän Cake popsit tehdään (suklaa)kakkumassasta, mutta Tarun blogia selaillessa törmäsin superhelpoilta kuulostaviin dominopopseihin. Ei varmaan tarvitse mainostaa, että helppo ja nopea ovat taikasanoja nykyisin Talonpuolikkaan keittiössä? Tässä siis ohjetta kaikille herkkusuille. Jopa minä, suuri dominon ja valkosuklaan vihaaja, ahmin näitä pahaan oloon asti.


Cake Pops (n. 10 kpl)

1 dominopötkö
vaniljatuorejuustoa
valkosuklaata
tummaa suklaata
Marianne- ja turkinpippurirouhetta
tikkuja, esim grillitikut


Murskaa keksit esimerkiksi blenderissä.
Sekoita joukkoon tuorejuustoa noin 3 ruokalusikallista.
Pyörittele massasta pienehköjä palloja.
Laita pallot leivinpaperin päälle ja jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Kasta tikku suklaaseen ja työnnä se palluran sisään.
Pyörittele pallo suklaassa ja valuta ylimääräinen suklaa pois.
Dippaa suklaiset pallot vielä rouheeseen tai nompparelleihin.
Laita popsit pystyasennossa jääkaappiin kovettumaan pariksi tunniksi.


Valkosuklaapopseihin laitoin turkinpippurirouhetta ja vastaavasti tummalla suklaalla kuorrutettuihin mariannerouhetta. Dominot olivat tällä kertaa niitä taviksia, mutta esimerkiksi minttudominojen käyttäminen sopisi aivan täydellisesti mariannerouhepopseihin! Tikuiksi ostin Ideaparkin Iloisesta keittiöstä ihan Cake Pops -tikkuja, mutta aivan mainiosti saman asian ajaa esimerkiksi grillivarrastikut. Hammastikut ovat ehkä aavistuksen liian ohuita, mutta mikä tahansa muu paksumpi keppi sopii hyvin. Popsit voi laittaa tarjolle esimerkiksi pystyyn pilttipurkkeihin, vaakatasoon laakeaan astiaan tai kuten me teimme, tökkäämällä tikut foliolla päällystettyyn kukkasieneen. Pinterestistä bongasin myös kivan idean, jossa popsit sai tehdä sitä mukaa kun niitä söi, eli tarjolla oli eri päällisvaihtoehtoja, nompparelleja, kookosrouhetta jne. Ei ehkä ihan lastenkutsuainesta, mutta hauska vinkki vaikka illanistujaisiin.

Haastavin vaihe popsien teossa oli ehdottomasti keksiminen viritykselle, jolla pallot saa kovettumaan jääkaapissa, ne kun piti saada vielä pysymään pystyssä. Kehittelinkin sitten shakerin sihdistä ja juomalasista tyylikkään telineen, jossa Cake popsit saivat rauhassa kovettua ja tekeytyä. Kovettumisen jälkeen niitä voi vapaasti "säilyttää" vaikka vaakatasossa, kunhan muistaa pitää popsit kylmässä ennen esille laittoa.

ps. Pahoittelen huonoa aloituskuvaa, muistin kuvata valmiit popsit vasta, kun suurin osa oli jo syöty...

4 kommenttia:

  1. Kiva ohje :) Tohon kuivumiseen muuten vinkkinä, että käytin itse hienolla sokerilla täytettyä juomalasia. Toimi tosi hyvin ja siinä pystyi laittamaan myös tarjolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tosi hyvä idea! Tätä testaankin seuraavalla kerralla :)

      Poista
  2. Selailen tässä postauksia, joihin en ole ehtinyt tarttua... taas. Joka tapauksessa voi vitsi miten hienoja cake popseja oot tehnyt, mä tein niitä tasan kerran ja niistä tuli... no ei niin esteettisiä. Kyllä ne tytöille kelpasivat ja näyttivät herkullisilta, mutta ei ne olleet sellaisia kuin lehtien kuvissa. Mutta nuo sun! Oon sillain positiivisesti kade :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitos, kiva kuulla :) Oli kyllä ihan tautisen hyviä...

      Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!