torstai 10. huhtikuuta 2014

Kyllästynyt!

Nyt alkaa pikkuhiljaa riittää. Olen niin lopen kyllästynyt saamaan hikiset varpaat öisin suuhuni, läimäytyksen keskelle kasvoja ja heräämään poski vasten pissaista vaippaa. Olen kyllästynyt heräämään aamuisin käsi puutuneena ja nukkumaan tuhisevan pojan vieressä ne vähäisetkin yön tunnit. Ihan kuin ei riittäisi, että yöunta häiritsee jo yksi kuorsaava mies, vaan siihen lisäksi on ilmestynyt vielä oikein kunnon äitinpoika. Eino.

Viimeisen puolen vuoden aikana Eino ei ole nukkunut yhtään kokonaista yötä omassa sängyssään. Eino kyllä nukahtaa kiltisti sinne, mutta viimeistään puoliltaöin on pakko päästä äitin kainaloon. Siis ihan kirjaimellisesti. Ei enää pelkästään viereen eikä isin kainaloon, vaan äitin. Sinänsä joo ihan hellyyttävää, että poika on niin äitin perään, mutta koitapas itse nukkua siinä samalla kun väistelet iskuja tai koitat pitää puoliasi peiton suhteen. Paremman puoliskon kuorsaamiseen olen kyllä jo näiden kahdeksan vuoden aikana tottunut, mutta tähän en taida tottua ikinä. Eli ei paljoa lohduta, että "kyllä se poika viimeistään teini-iässä omassa sängyssään nukkuu".

someecards.com

Eino ei ole nukkuessaan mikään rauhallisin tapaus. Sängyssä pyöritään ja kiehnätään, ollaan poikittain ja väärin päin. Potkitaan ja huidotaan, öristään ja tuhistaan. Viimeisin niitti tuli viime yönä, jätkä potkaisi sen verran lujaa suoraan päin näköä, että taitaa olla musta silmä tulossa, ainakin kuhmu on ihan kohtalainen. Ollaan muka niin äitinpoikaa...

Perhepedin suurena vastustajana ihan oma vikani tämä on. Mitäs menin silloin syksyllä ottamaan yöllä kitisevän pojan aina viereeni, kun en jaksanut alkaa hyssyttelyyn. Nyt jos poikaa yrittää nukuttaa keskellä yötä omaan sänkyynsä, tulos on aika lohduton. Jätkä huutaa ja raivoaa niin kovin, että Aapokin herää ja sitten onkin soppa valmis. Tiedoksi vaan, että yritetty on enkä enää jaksa yhtään samanlaista yötä. 

Jos tästä tilanteesta on löydettävä jotain positiivista, niin ainakin sälli nukkuu ilman heräämisiä aamuun asti kainaloon tunkeutumisen jälkeen. Myös yömaito on jäänyt Einon osalta jo aikapäiviä sitten pois, eikä itseasiassa Aapokaan ole enää tainnut öisin juoda pariin viikkoon. No joo, siinä ne positiiviset puolet taisivatkin jo olla. Sinänsä muuten ihan hyvä, että kyse on Einosta eikä kuorsaavasta isoveljestä...kaksi kuorsaajaa samassa sängyssä olisi kyllä jo ihan liikaa!

Nukkuva lapsi on luonnollisesti ehkä suloisinta mitä on, mutta kai jonkun mielestä myös nukkuva äiti olisi ihan kiva näky? Tähän väliin on muuten myönnettävä, että olenpa muutamana yönä ollut niin huono äiti, että olen saanut tarpeekseni kainaloriippuvaisesta Einosta ja tehnyt peitosta ja omasta paidastani pötkylän Einon viereen ja itse siirtynyt poikien huoneen lattialle nukkumaan...koita tässä sitten järjestää pojille jotain yökyläilyä. Ei tule onnistumaan ennen kuin Eino oppii pois meidän sängystä tai siis äitin kainalosta.

Joten hei te vertaistuki-ihmiset siellä ruudun takana, nyt ovat kyllä neuvot tarpeen! Millä ihmeellä saan jätkän nukkumaan omassa sängyssään koko yön? Auttaisiko junnusänkyyn siirtyminen? Vai Einon sängyn siirtäminen meidän makuuhuoneeseen (tätä en kyllä kovin mielelläni tekisi..)? Vai onko sitä lohdutonta itkua vain kuunneltava ne muutamat yöt, unikoulu vol 3?

HELP..?

11 kommenttia:

 1. Unikoulu saa multa äänen. Se toimi meillä. Nyt olemme saaneet nukkua jo kuukauden kahdestaan ilman lapsia. Mäkin muistan kuinka otin pojat viereen ihan vain siksi, koska en jaksanut jatkuvaa hyssyttelyä. Perhepeti ei ole meilläkään ollut suosiossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy siis koittaa sitä..:) nukkuuks teillä pojat viel pinniksessä? Ko mietin et selvittäiskö yksillä huudoilla, jos samalla siirryttäis junnusänkyyn..

   Poista
 2. Mulla on täällä 1,5vee oikee mammanpoika :D pinniksessä ek koskaan oppinut nukkumaan jaalkuvuodesta ostjn isojenpoikien sängyn. Isojen poikien sänkyyn rupesi kiltisti nukkumaan mutta yöllä tuli viereen nukkumaan. Alkuun vein pojan aina omaan sänkyyn takaisin nukkumaan, mutta sitä edes takas ravaamista oli niin paljon että yöunet jäi olemattomiksi. Hellyin ja otin pojan iltaisin viereeni nukkumaan.

  yöt alko olla tosi levottomia pojalla, pyöri ja potki unissaan niin että en edelleenkään saanu nukuttua. Parina yönä tippui sängystä ja viikon aikana jouduin pariin kertaan pesemään sängyn vaippavuodon takia niin sitten riitti. :D päätin että nyt opetellaan nukkumaan omassa sängyssä, meni kuinka monta yötä tahaansa... ensimmäisenä iltana kun pojan omaan sänkyynsä peittelin, heräsin aamulla ja siellä se omassaann nukkui. Se oli samalla pojan ensimmäinen kokonainen yö heräämättä. Siitä lähtien, nyt n. Kuukauden verran poika on nukkunut yöt omassa sängyssään melkolailla heräämättä.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JS kommentista :) mä alan kans kyllä kallistua unikoulun puoleen ja junnusänkyä harkitaan! Viime yönä sälli raapi koko yön mun naamaa eli joku muutos on kyl tultava :D

   Poista
 3. Miekin komppaan "unikoulun" puolesta. Eino on jo "iso", ymmärtää kun selität kuvion moneen kertaan päivällä. Luultavasti raivoaa omassa sängyssään, ja pari ekaa yötä on tiukkoja. Entäs jos laittasit Einon pinniksen toiseen huoneeseen kuin veljen..? Meillä edelleen ukot nukkuu omissa makareissaan, koska se homma toimii (ydessä nukkuminen) vain mummolassa ja kotona "hyvinä öinä". Ja täällä ravataan sitten aika tiuhaan ukkojen makareissa. Nyt on kumpikin flunssassa, niin usein vaativat ns. hoitoa yöllä.. huoh :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unikoulua siis! Mä kyllä haluaisin että pojat oppii nukkumaan omassa huoneessaan, koska meiltä loppuu huoneet kesken muuten :D enkä olis oikein valmis luovuttamaan työhuonetta toiselle...paranemisia sinne!

   Poista
 4. Miusta kuulostaa, että unikoulu voisi olla paikallaan. Olisiko mahdollista, että mies lähtisi toisen kanssa pariksi yöksi vaikka mummolaan (tai Aapo menisi itsekseen yöhoitoon vaikka kummeille)? Meillä esikoisen siirtyessä junnusänkyyn alkoi nukutusralli eli palauteltiin monenmonta kertaa illassa omaan sänkyyn ennen kuin nukahti.. ei auttanut "iso tyttö ja isojen tyttöjen hieno sänky" sanomiset. Kesti aikansa ja vieläkin (vuosi junnusänkyä takana) jotkut illat ovat rallia.. onneksi vähemmän, mutta silti. Viikon ajan kun päikkärit ovat olleet poissa niin illat ovat ihania. Lapsi sänkyyn, halipusut ja unilaulu = nukkuu. IHANAA!
  Jos olette sänkyä vasta miettimässä niin liputan veken kalusteen Liisa kerrossängyn puolesta. Sen saa kahdeksi junnusängyksi ja sitten myös kerrossängyksi. Meille tuli tuollainen sänkylaatikolla, on sitten jokaiselle mukulalle oma nukkumapaikka kun pinnikset jäävät pieneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin se varmaan on tehtävä! Huoh, täytyy vaan kerätä voimia :D Oon kyllä vähän miettiny, jos siinä samalla sitten siirtyisi junnusänkyyn, niin selvittäisiin samalla kertaa. Meillä itseasiassa on jo sängyt valmiina, saadaan mun ja siskon vanhat Muuramen jatkettavat sängyt meidän porukoiden jemmasta. Nekin saa muuten kerrossängyksi jos haluaa!

   Poista
  2. Ihanaa, että saatte "perintösängyt" käyttöön. Ja muuramet ovat myöskin monikäyttöiset! :)

   Poista
 5. Tsempiksi tähän vielä lisättäköön se, että myös pojun unenlaatu tulee paranemaan, kun hänen ei tarvitse "vahtia" äitiä öisin. Muutama tiukka yö saattaa olla edessä ja onkin, mutta joka kerta, kun aloitatte unikoulun ja sitten luovutatte ennen päämäärän saavuttamista, muuttuu homma vaikeammaksi. Jospa siis kolmas kerta toden sanoisi. Teette palveluksen lapselle, kun rauhoitatte yöt. Jokaisella on silloin oikeus omaan rauhaan ja hyvään uneen. Mitä nopeammin homma laitetaan kuntoon, sitä parempi! Tsemppiä, hyvä siitä tulee! :)

  -Julia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä Julia! :) Voi mä sitten vihaan unikoulua, vaikka lopputulos onkin enemmän kuin hyvä :D mutta pakko se on tehdä...Ensin oli unikoulua omassa huoneessa nukahtamiseen, sitten itsekseen nukahtamiseen ja nyt sitten kolmantena koko yön omassa sängyssään nukkumiseen..sitä siis tarkoitin tolla kolmannella unikoululla :) mutta sinänsä hyvä tilanne, että kyse on vain toisesta pojasta!

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!