maanantai 7. huhtikuuta 2014

Hei muumi!

Lauantaina lähdettiin iltapäivästä retkelle Ideaparkiin (surprise..) treffaamaan muumeja! Tai no siis eihän siellä lopulta ollut kuin Pikku Myy ja Muumipeikko, mutta kuitenkin. Maamat eli muumit on aika hitti meillä nykyään, mutta ei suinkaan telkkariohjelman muodossa vaan ruokailussa. Jos ei jostain syystä ruokaa tarjoillakaan muumilautaselta tai se joudutaan syömään ihan tavallisella lusikalla, niin ruoka on pahaa. En syö. Meidän vaivaiset kaksi lapsille soveltuvaa muumilautasta ja kuusi muumilusikkaa ovatkin aika ahkerasti käytössä, ja niitä tiskaillaan välillä keskellä päivää paremman ruokahalun toivossa. 

Muumit ohjelmana ei ole oikeastaan vielä tähän mennessä kiinnostanut alkumusiikkia lukuunottamatta. Myöskään muumikirjat tai pehmolelut eivät pojille uppoa, mutta muumi tunnistetaan kyllä aina, jos sellainen vain jossain näkyy. Ehkä lapsilla on jokin sisäänrakennettu muumitunnistin? Silloin tällöin laitan telkkarin auki aamuisin ja muumilaaksot pyörimään, mutta loppujen lopuksi se taidan olla kyllä ihan minä itse, kuka sitä tuijottaa. Tuomas Veturi sen sijaan nauttii meillä kyllä ihan järkyttävää suosiota, Eino varsinkin katsoo Tuomasta ja kumppaneita täysin lumoutuneena.

Muumitreffeillä jälleen Eino oli ihan liekeissä, sormi pystyssä ja viiden sekunnin välein huutamassa kato kato. Aapo sen sijaan olla möllötti tyypilliseen tapaan rennosti ja oli vaan cool. Kaikkein parasta oli kuitenkin se, että Muumipeikko kävi moikkaamassa pojat. Ja tällöin Aapokin heilutteli takaisin. Ehkä muutaman vuoden päästä, jos silloinkaan, saatetaan muumeja käydä moikkaamassa lähempääkin, mutta ainakin toistaiseksi meillä muumibuumi rajoittuu niihin lusikoihin. Ja äidillä kahvikuppeihin.


Ainiin, ja sekös vasta hauskaa onkin, että lautaselle on hypännyt Haisuli!

6 kommenttia:

 1. Kivalta kokemukselta kuulostaa :)

  Tyttöjen mummu on puolestaan aikonut viedä heidät Muumimaailmaan, sitä reissua varsinkin Maalistyttö odottelee innoissaan... Jospa se tuossa kesän aikana toteutuisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumimaailma-retkikin kuulostaa tosi kivalta! Ja varmasti lapset tykkäisivät kovasti. Meillä suunnitelmissa on kesäksi ainakin reissua eläintarhaan! :)

   Poista
 2. Miten ihana kuva pojista tuo eka!! <3 Ja mitkä kengät, miekin pitkään noita mietin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stockalla olis tän kuun tarjouksessa pikkuihmisten Converset.. ;)

   Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!