tiistai 22. huhtikuuta 2014

Aamusämpylät

Pitkästä aikaa leivontaohjetta kehiin! Olen nyt muutaman kerran tehnyt näitä, sovitaan vaikka näiden nimeksi aamusämpylät, ja päätin jakaa ohjeen teillekin. Kattilaleipää on tullut tehtyä viime aikoina jo vähän kyllästymiseen asti, joten uusi helppo leipäohje oli keksittävä. Mieluiten mahdollisimman vähän sotkua, helpot raaka-aineet ja nopea leipominen, siinä ne kriteerit sitten olivatkin. Pikaisella reseptikirjojen selailulla kehittelin tällaisen ohjeen ja täytyy vähän kehua itseäni ja sanoa, että tuli kyllä hyviä! Nam!


Juustoiset aamusämpylät

6 dl kylmää maitoa
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
0,5 dl öljyä
1 dl juustoraastetta
n. 10-12 dl jauhoja
(itse käytin n. 6 dl sämpyläjauhoja ja n. 5 dl vehnäjauhoja)

Liota hiiva kylmään maitoon.
Lisää suola ja sokeri sekä puolet jauhoista.
Lisää öljy ja juustoraaste.
Lisää vielä loput jauhot.
Jätä taikina hieman löysäksi, älä likaa käsiäsi.
Peitä kulho kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan aamuun.

Aamulla kumoa taikina alustalle ja pyörittele taikinasta sämpylät tai "revi" taikina pellille.
Kohottele liinan alla lämpöisessä puolisen tuntia.
Kostuta pinta vedellä ja lisää pinnalle juustoraastetta.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Tästä taikinasta tuli noin 16 isohkoa sämpylää.

4 kommenttia:

  1. Voi nam! Pitäiskös kokeilla näitä, ei voi olla pahempi kuin mun kattilaleipä-fiasko... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah ehdottomasti testaat! Muistat vaan laittaa sämpylät uuninkestävään astiaan ;D

      Poista
  2. Nam :) Mulla tulee usein leivottua sämpylöitä kun ovat niin nopeita tehdä. Tykkään laittaa sinne joukkoon kuivattua persiljaa ja valkosipulia. Kuulostaa oudolta, mut on älyttömän hyvää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkosipulista en niin välitä, mutta persilja kuulostaa kyllä hyvältä! Seuraavalla kerralla kokeilen :)

      Poista

Kiitos, kiva kun kommentoit!