maanantai 17. maaliskuuta 2014

Valmiina kevääseen

Pieni toivonkipinä kävi jo tässä taannoin, kun lumet sulivat ja jopa linnut lauloivat aamuisin. Yksi leskenlehtikin bongattiin! Mutta ei. Sitten tuli uudestaan lunta eikä se kevät näköjään tule sittenkään vielä, huokaus. Se on tiedättekös niin huvittavaa, kun sitä lunta oikein odottamalla odotetaan, ja vihdoin kun se on maassa ja talvi kunnolla käynnissä, niin sitten jo odotellaan lumien sulamista. Ihminen ei taida koskaan olla tyytyväinen nykytilaan! No jospa ne lumet kohta sulaisi pois ja päästäisiin takaisin kevätvaatteisiin.

Niistä vaatteista tosiaan. Kevääseen kuuluu luonnollisesti välikausivaatteiden hankinta, jos edellissyksyltä ei ole enää sopivia tallessa. Ja niissäkin hankinnat täytyy aloittaa jo heti joulun jälkeen, jos mielii saada jonkin tietyn haalarin tai puvun. Meillä kävi tänä vuonna sinänsä hyvä tuuri, kun joulun alennusmyynneistä löytyi toiselle sällille haalari. Myös ne kuuluisat kauppatakit oli jo hoidossa alennusmyyntien jälkeen. Toisen pojan haalari hankittiin sitten tammikuun lopulla normihinnalla, ja nämä kaikki siis Polarn o. Pyretistä.


Halusin jälleen pojille laadukkaat ulkovaatteet ja Popista olen kuullut pelkkää hyvää, joten nämä yksilöt pääsevät nyt sitten testiin meidän poikien käsittelyyn. Haalarit ovat koossa 92 ja siinä toivossa eletään, että ne mahtuvat myös syksyllä. Toki päiväkotiuralle on hankittava vielä toinen mokoma, mutta siihen en ajatellut kovinkaan paljoa panostaa rahallisesti. Suurimpana ehdokkaana onkin Name Itin softshell-haalari, joka on sekin saanut paljon kehuja eikä ole hinnalla pilattu. Mutta sen aika on sitten vasta loppukesästä. 

Muita kevään varusteita ovat tietysti kurahousut, pipot, hanskat sekä muut kumppanit. Aurinkolaseiksi ostettiin jo vuosi sitten Babiatorsit, ja ne menevät vielä ainakin tämän vuoden. Kokoluokitus näissä on 0-3v ja pysyvät hyvin poikien päässä, vaikka takalenksua ei olekaan. Kurikset on Jonathanin ja hanskoja mm. Cirafilta ja HC Kidsiltä. Helpoimpana olen kokenut käyttää pojilla ihan kurahanskoja, joiden alla pidetään lapasia. Syksyllä meillä oli Popin kuorihanskat, mutta niissä ainakin kylmemmillä ilmoilla poikien sormet palelivat. Mummin lapaset siis kunniaan! Pipoa löytyy Villervallalta, Noshilta, Maxomorralta, Tintulta, Popilta ja Hennesiltä. Hmm..ehkä pipoja on ainakin tarpeeksi! 


Kengissä ajateltiin pärjätä näin alkuun neljällä parilla: kumpparit, lenkkarit, Converset ja vuorelliset nilkkurit. Kylmemmille keleille meillähän on vielä ne Vikingin goretexit viidensinä. Kumisaappaat on Prismasta, lenkkarit Stadiumista ja nilkkurit syksyllä Skopunktenista ostetut. Kesäksi täytyy vielä ostaa ainakin sandaalit ja vähän riippuen noiden Cirafin saappaiden laadusta, ehkä toiset kumpparit. Ja mahdollisesti lenkkarit, jos poikien jalka ottaa kovasti lisää mittaa tässä kevään aikana. Haaveilisin niistä Crocsin saappaista tai Nokian Haista, mutta faktahan on se, ettei sama koko mene kovin kauaa, joten en näe vielä järkeä laittaa montaa kymppiä pelkkiin saappaisiin. Ja ennen kuin kukaan ehtii kommentoida tähän, että maksaahan Conversetkin, niin puolustaudun sillä, että jokaisella pikkupojalla kuuluu olla Conssit.


Näillä me ajateltiin pärjäillä ainakin hetken aikaa vai olenko unohtanut jotain oleellista?

10 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää! Meiän tytöllä oli viime kevään+syksyn Cirafin kumpparit ja kestivät älyttömän hyvin. Aliarvostettu "merkki" mielestäni muutenkin, meillä ainakin kaikki Cirafit kestäneet mielettömän hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla! Noi meidän Cirafin kurahanskat on viime syksyltä ja nekin on säilyneet tosi hyvinä.

   Poista
 2. Kivat setit teillä kevääseen! :)

  VastaaPoista
 3. Ja onhan conssit nyt useammin jalassa kuin kumpparit ;) ehkä.. milloin aloit käyttää noita babiatorseja pojilla? Mä kans niin haluisin noi, mutta oon vatvonu sen kumilenksun puutteen vuoksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti! :D Saattaa vaan olla, etten raaski käyttää niitä kun vaan kauppakenkinä!

   Ostettiin ne aika tarkkaan vuosi sitten eli kun pojat oli noin puolivuotiaita. Ja pysyy siis tosi hyvin paikoillaan, nykyään tosin se on vaan hauskaa ottaa niitä pois. Mutta pipon sisälle kun laittaa, niin ei ongelmia!

   Poista
 4. Meillä on tytöille hommattuna pinkit baby converset :D Oli pakko saada ja ne oliki yks suurin korostettu ristiäislahjatoive, vielä ne on vähä isot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ne on niin söpöt! Ja sun täytyy sitten kyllä säästää ne ja laittaa kirjahyllyyn, kun jää pieneksi :) Meilläkin poikien huoneen hyllyllä on poikien ekat "kengät", feikkiconssit kylläkin :)

   Poista
 5. Kivan pirteet noi lenkkarit! ja siniset conssitki on tietty ihanat! :)

  VastaaPoista

Kiitos, kiva kun kommentoit!